Altay'da yaprak dökümü! Mustafa Çalýþkan ve Ozan Evrim Özenç takýmdan ayrýlmaya hazýrlanýyor
ABONE OL

Mali ve sportif açýdan tarihinin en karanlýk günlerini geçiren Altay, Trendyol 1. Lig'i 17. sýrada tamamlayarak TFF 2. Lig'e düþtü. Oyuncularýnýn maaþlarýný ödeyemeyen ve 670 Milyon TL borcu bulunan siyah-beyazlýlarda sezonun tamamlanmasýyla yaprak dökümü de baþladý. Takýmda öne çýkan Enes Öðrüce ve Eren Erdoðan gibi önemli oyunculara Süper Lig'den ve 1. Lig'den takýmlar ilgi gösterirken, birçok oyuncunun da takýmdan ayrýlmak istediði için farklý kulüplerle temas kurduðu öðrenildi.

Ýzmir ekibinde ilk olarak ayrýlmasý beklenen futbolcular arasýnda ise kaleciler yer alýyor. Bu sezon ligin ilk devresinde siyah-beyazlýlarýn U19 takýmýnda oynadýktan sonra ikinci devrede A takýmda þans bulmaya baþlayan 20 yaþýndaki Mustafa Çalýþkan ile 2020-2021 sezonundan bu yana Altay'da forma giyen 31 yaþýndaki Ozan Evrim Özenç, 30 Haziran'da sözleþmelerinin sona ermesiyle yeni bir sözleþme imzalamayýp takýmdan ayrýlmalarýna kesin gözüyle bakýlýyor. Böylece iki file bekçisiyle yollarýný ayýrmaya hazýrlanan Altay'da birinci kaleci konumuna 2005 doðumlu Ulaþ Hasan Özçelik'in geçmesi bekleniyor. Özçelik, bu sezon sadece Göztepe maçýnda sakatlanan Mustafa'nýn yerine müsabakanýn ikinci yarýsýnda oyuna dahil olup kalesinde 3 gol görmüþtü.

Öte yandan bu sezon Ozan 14, Mustafa 10 ve devre arasýnda Manisa FK'ya transfer olan Eren Karataþ da 14 müsabakaya çýktý. Altay, bu süreçte oynadýðý lig maçlarýnda kalesinde 76 gol görerek, ligin en fazla gol yiyen takýmý oldu.

  • altay
  • mali sorun
  • Mustafa Çalýþkan
  • Ozan Evrim Özenç