Altýnordu, Süper Lig'e oyuncu besledi
ABONE OL

Ýzmir'in 2'nci Lig'de mücadele eden köklü kulüplerinden Altýnordu, 1970 yýlýnda bu yana Süper Lig'de yer almamasýna raðmen, son yýllarda vitrine çýkardýðý oyuncularýn en üst kategoride forma giymesiyle gururlandý.

Kýrmýzý-lacivertli kulübün altyapýsýndan yetiþen ya da yolu Altýnordu'dan geçen pek çok oyuncunun geçen sezon Süper Lig'de görev yapmasý dikkatlerden kaçmadý. Altýnordu patentli en ünlü iki yýldýz Cengiz Ünder ve Çaðlar Söyüncü'nün yaný sýra yine eski Altýnordulu Mert Hakan Yandaþ geçen sezon Fenerbahçe'de top koþturdu.

Altýnordu patentli Enis Destan ve Muhammet Taha Tepe Trabzonspor'un baþarýsý için ter döktü. Eski Altýnordu oyunculardan Ali Emre Kasýmpaþa'da oynarken, Erdoðan Yeþilyurt Antalyaspor'da Erce Kardeþler ve Kerim Alýcý Hatayspor'da Oðulcan Ülgün ve Kahraman Demirtaþ Konyaspor'da, Ali Yaþar ve Ýbrahim Yýlmaz ise Ýstanbulspor'da forma giydi. Sinan Osmanoðlu Çaykur Rizespor, Yiðit Emre Çeltik ise Kayserispor formasýyla Süper Lig'de 1'er kez þans buldu. Berke Özer ise Eyüpspor'la Süper Lig'e çýkma sevinci yaþadý. Altýnordu formasý giymiþ toplam 15 futbolcu geçen sezon Süper Lig'de oynadý.

SALÝH VE TAYLAN'I DA YETÝÞTÝRDÝ

Altýnordu Baþkaný Seyit Mehmet Özkan, Bucaspor'da futbol akademisi baþkaný olduðu dönemde Beþiktaþlý Salih Uçan ve geçen sezon Samsunspor'da kiralýk oynayan Galatasaraylý Taylan Antalyalý'yý yetiþtirdi. Salih'i Marmarisspor altyapýsýndan, Taylan'ý ise Muðlaspor altyapýsýndan Bucaspor'a getiren Seyit Mehmet Özkan, geçmiþ yýllarda A Milli takým formasý giymeyi baþaran iki oyuncunun geliþiminde pay sahibi oldu.

YURT DIÞINDA 3 ÝSÝM GÖREV YAPTI

Altýnordu altyapýsýndan yetiþen 3 futbolcu geçen sezon yurtdýþýnda forma giydi. Altýnordu'dan 2020 yýlýnda Baþakþehir'e transfer olan stoper Ravil Tagir, son 2 sezonda kiralýk olarak Belçika'nýn Westerlo kulübünde görev yaptý. Kýrmýzý-lacivertli kulüpten 2022'de ayrýlýp o dönem Bundesliga'da oynayan Arminia Bielefeld'e transfer olan Burak Ýnce, 2023-24 sezonunu Polonya'nýn Slask Wroclaw takýmýnda geçirdi. Geçen yaz döneminde yuvadan uçan Emircan Gürlük ise sezonu Rusya temsilcisi Orenburg'da tamamladý.