Anadolu Efes evinde EuroLeague biletini kaybetti!
ABONE OL

Basketbol THY Avrupa Ligi play-in maçýnda Anadolu Efes, sahasýnda Ýtalya temsilcisi Virtus Segafredo Bologna'ya 67-64 maðlup oldu.

Bu sonuçla lacivert-beyazlý ekip, Avrupa Ligi'ne veda etti. Ýtalya ekibi ise Ýspanya'nýn Baskonia takýmý ile play-in aþamasýnda bir müsabaka daha yapacak. Bu karþýlaþmanýn kazananý, play-off oynama hakký elde eden son takým olacak.

Kapalý giþe oynanan maçýn baþýnda iki takým da skor üretmekte zorlandý. Anadolu Efes, Will Clyburn'ün oyuna aðýrlýðýný koymasýyla dýþ atýþlardan üst üste sayýlar bulmaya baþladý. Lacivert-beyazlý ekibin mücadeledeki ilk 17 sayýsýný ABD'li oyuncu Clyburn kaydetti. Ercan Osmani ile de pota altýný iyi kullanan Anadolu Efes, 8. dakikada farký çift hanelere çýkardý: 23-12. Kalan bölümde Virtus Segafredo Bologna, 8-0'lýk seri yakalayarak farký azaltmasýna raðmen lacivert-beyazlýlar, ilk periyodu 23-21 önde tamamladý.

Ýkinci çeyrekte savunmasýný iyice sertleþtiren ve skor üretmeye devam eden Virtus Segafredo Bologna, 16. dakikada skoru lehine çevirdi: 27-28. Karþýlýklý basketlerle geçilen kalan bölümde toparlanan Anadolu Efes, soyunma odasýna 36-35 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Ýtalya temsilcisi, 3 sayý çizgisinin gerisinden bulduðu basketlerle skor üretti. Anadolu Efes ise Larkin'in kazandýrdýðý sayýlarla etkili oldu. Lacivert-beyazlý takým, son çeyreðe 50-48 önde girdi.

Müsabakanýn dördüncü ve son periyodu büyük bir çekiþmeye sahne oldu. Hücumda fazla etkili olamayan ve serbest atýþ çizgisinden sayý bulabilen Anadolu Efes'e pota altý ile dýþ atýþlardan kaydettiði basketlerle yanýt veren Virtus Segafredo Bologna, 37. dakikada 7 sayýlýk fark yakaladý: 57-64. Lacivert-beyazlýlar, Larkin'in kaydettiði sayýlarla son bölümde farký 3'e çekti: 61-64. Bitime 11 saniye kala Lundberg ile 3 sayý çizgisinin gerisinden çok kritik bir basket üreten Ýtalya ekibi, karþýlaþmadan 67-64 galip ayrýldý.

Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Will Clyburn, bu mücadelede kaydettiði basketlerle THY Avrupa Ligi'nde 3 bin sayý barajýný aþtý.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Sreten Radovic (Hýrvatistan), Carlos Peruga (Ýspanya), Uros Nikolic (Sýrbistan)

Anadolu Efes: Larkin 16, Hollatz, Clyburn 22, Ercan Osmani 6, Pleiss 3, Beaubois 5, Bryant 5, Thompson, Oturu 2, Willis, Jones 5

Virtus Segafredo Bologna: Hackett 2, Cordinier 2, Belinelli 11, Shengelia 13, Dunston, Lundberg 12, Pajola 3, Mickey, Polonara 8, Zizic 4, Abass 12

1. Periyot: 23-21

Devre: 36-35

3. Periyot: 50-48