Ancelotti'den Arda Güler açýklamasý!
ABONE OL

Ýspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 2. haftasýnda Real Madrid'in sahasýnda oynadýðý ve Real Valladolid'e karþý 3-0 galip geldiði maçýn ardýndan Ancelotti, basýn toplantýsý düzenledi.

Ancelotti, 23 Aðustos'taki antrenmanda sakatlanan Jude Bellingham'ýn yerine ilk 11'de Arda Güler'e þans vermesinin sebebiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Arda mý yoksa Brahim ile mi baþlamakta kararsýzdým. Ama evimizde oynamamýzdan dolayý Arda ile baþlamanýn ona daha çok yardýmcý olacaðýný düþündüm. Ýyi bir maç çýkardý." diye konuþtu.

Ýtalyan teknik adam, Arda'nýn maç içinde farklý pozisyonlarda oynadýðýný, Türk futbolcunun Bellingham'ýn ilk alternatifi olacaðý gibi bir düþüncesinin olmadýðýný söyledi.

'GELÝÞMÝNE DEVAM ETMESÝ GEREK'

Ancelotti, rekabetin çok yüksek olduðu Real Madrid'de Arda, Brahim, Endrick gibi genç futbolcularýn süre almalarýnýn önemli olduðunu belirterek, Arda'nýn ilk 11'de baþlayýp daha fazla süre almasýyla ilgili "Real Madrid'in seviyesine ulaþabilmesi için geliþimini devam ettirmesine yardýmcý olmayý hedeflediðini" ifadelerini kullandý.

Diðer yandan Ancelotti, takýmýn ilk golünü atarak maçý Real Madrid için kolaylaþtýran Federico Valverde'nin serbest vuruþu kullanmasý için saha kenarýnda ýsrarcý olmasýyla ilgili gelen bir soruya ise "O bu tip vuruþlarda çok etkili ve onu kullanmamýz gerekir. Serbest vuruþlarda gol atmak çok zordur ama o çok iyiydi." cevabýný verdi.