Ankaragücü, Süper Lig'e veda eden son takým oldu!
ABONE OL

Süper Lig'de 2023-24 sezonu sona erdi. Þampiyonun son hafta belli olacaðý ligde alt sýralarda da büyük bir mücadele yaþandý. Ýstanbulspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük'ün ardýndan lige veda edecek son takým, oynanan mücadelelerin ardýndan belli oldu.

ANKARAGÜCÜ SÜPER LÝG'E VEDA ETTÝ

Ankaragücü, Süper Lig'in son haftasýnda Trabzonspor ile deplasmanda karþý karþýya geldi. Ýki kere öne geçtiði maçta üstünlüðünü koruyamayan baþkent ekibi, maçtan 4-2 maðlup ayrýlarak alt lige düþen son takým oldu.

KONYASPOR'U ÝKÝLÝ AVERAJ KURTARDI

Konyaspor, Süper Lig'in 38. ve son haftasýnda þampiyonluðunu ilan etmek için sahaya çýkan Galatasaray'ý konuk etti. Yeþil beyazlýlar, rakibine 3-1'lik skorla maðlup olmasýna raðmen, Ankaragücü'nün Trabzonspor deplasmanýnda puan kaybetmesiyle ligde kalmayý baþardý.

HATAYSPOR, RÝZESPOR'U 2 GOLLE GEÇTÝ

Hatayspor, Süper Lig'in son haftasýnda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ligde kalmasý için tek þansý galip gelmek olan Hatayspor, mücadeleyi 2-0 kazanarak 41 puanla lige tutunmayý baþardý.

GAZÝANTEP FK, PENDÝKSPOR KARÞISINDA TEK GOLLE GALÝP

Ligde kalmasý için 1 puana ihtiyacý olan Gaziantep FK, 38. haftada Pendikspor ile deplasmanda karþý karþýya geldi. Rakibini 1-0 maðlup eden Selçuk Ýnan'ýn öðrencileri, puanýný 44'e yükselterek Süper Lig'de kalmayý baþardý.