Antalyaspor'dan açýklama geldi! ''Alex adaylarýmýzdan biri''
ABONE OL

Süper Lig'de pazartesi günü sahasýnda Pendikspor'u aðýrlayacak olan Antalyaspor'da Baþkan Sinan Boztepe, ismi son günlerde teknik direktör Sergen Yalçýn yerine takýmla anýlan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza ve alacaklarýnýn ödenmediðini belirterek sözleþmesini fesih eden Zymer Bytyqi ile ilgili Demirören Haber Ajansý'na (DHA) açýklamalarda bulundu. Baþkan Boztepe, teknik direktör Sergen Yalçýn ile anlaþamama durumunda listelerinde yer alan 6-7 adaydan birinin Brezilyalý Alex de Souza olduðunu ifade etti.

"PENDÝKSPOR'U PUANSIZ GÖNDERECEÐÝZ"

Pazartesi sahalarýnda karþýlaþacaklarý Pendikspor maçýný kazanacaklarýný ifade eden Antalyaspor Baþkaný Sinan Boztepe, "Pendikspor maçý hazýrlýklarýmýz devam ediyor. Üç puan için sahada olacaðýz. Pendikspor Kulübü'nü evimizde misafir edeceðiz. Onlarý maalesef burada puansýz göndereceðiz" dedi.

"OYUNCU ÖDEMELERÝNDE 2 MAAÞ GERÝDEN GELÝYORUZ"

Takýmda ödemelerin yapýlmadýðý ve Bytyqi'nin sözleþmesini feshetmesiyle ilgili soruya Baþkan Boztepe, "Tabii ki sosyal medyada bazý kaynaklar doðru olmadýðý müddetçe konular çok fazla abartýlabiliyor veya deðiþtirilebiliyor. Sergen hocamýzýn da söylediði gibi, yani özellikle teknik ekip noktasýnda herhangi bir ya da profesyonel çalýþanlarýmýz noktasýnda herhangi bir gecikme söz konusu deðil. Herkes maaþýný zamanýnda ve takýr takýr alýyor. Oyuncularýmýzla alakalý da dedikleri gibi 2 maaþ geriden geliyoruz. Türkiye þartlarýnda bence normal gibi görünen bir þeye biz de alýþmaya çalýþýyoruz. Olmamasý lazým aslýnda. Ama Anadolu kulüplerinin ve maalesef spor camiasýnýn, futbol camiasýnýn özellikle bir durumda olduðu belli. En makul sebeplerle, en gecikmez þekilde ödemeleri yapmaya devam ediyoruz. Ama 2 maaþ geriden geliyoruz" diye konuþtu.

"RESMÝ TATÝL OLDUÐU GÜNDE FESÝH YAZISINI GÖNDERDÝ"

Kosovalý oyuncu Zymer Bytyqi'nin daha önce oynadýðý takýmlardan da benzer þekilde ayrýldýðýna dikkat çeken Boztepe, þunlarý söyledi:

"Bytyqi konusu aslýnda çok enteresan bir olay. Aslýnda normalde yasal olarak da gerçekten de kendi hakkýydý. Yani böyle bir iddiada bulunmasý o zamanki þartlarda üç maçtý. Bir maaþ ödenmesi halinde iki maç geriye düþüyordu. Problem yaþanmýyor zaten bu tarz þeylerde. Aslýnda Kulüpler Birliði Vakfý'nda veya da diðer kulüp baþkanlarýyla görüþtüðümüz zaman, yani geriden gelinen maaþlarý ve bazý detaylarý öðrendiðim zaman ben halimize þükrediyorum. Yani çok çok daha kötü durumda olan yüzde 50'nin üzerinde kulüp sayýsý var. Þimdi Bytyqi ile alakalý þöyle bir durum geliþti. Pazartesi günüydü, biz daha önce hafta içerisinde normalde oyuncularýmýzla ödemeler þu þekilde yapýlacak diye konuþtuk. Bütün oyuncularýmýz bu konuda zaten bir aile düzeni olduðu için herhangi bir problem çýkartmýyor. Bytyqi de pazartesi günkü görüþmede problem olmadýðýný, bu arada bizim hesaplarýmýzda geçmiþten gelen 4- 5 önceki takým, basketbol takýmýydý galiba, bir basketbol takýmý vardý. Ondan dolayý hesaplarýmýzda bloke vardý. Blokelerin kaldýrýlmasý gerekiyordu. Blokeyi kaldýrmadýðýmýz için Bytyqi'nin hesabýna resmi hesaptan para gitmesi gerekiyor. Resmi olarak parayý göndermek için de kalkmasý gerekiyor. Pazartesi gününe yetiþmedi. Salý günü de 23 Nisan'dý ve resmi tatildi. Futbolcumuzla görüþtük ve 'Çarþamba günü ödemeler hazýr' dedik. Bize problem olmadýðýný söyledi. Biz tedbir olarak 'Çantayla nakit paraný verelim. Sen de depozit olarak dursun' dedik ama salý günü yani Türkiye'nin resmi tatil olduðu günde fesih yazýsýný gönderdi. Ondan sonra da böyle bir ahlaký olduðunu öðrendik. Daha önce Konyaspor'da ve baþka kulüpte de hep ayný þekilde ayrýlýklar yapmýþ. Yapacak bir þey yok, bu da bize futbolda tecrübe oldu. Yani biraz aðýr bir tecrübe oldu ama tecrübe oldu. Bundan sonrasý için daha dikkatli davranýyoruz."

"ALEX DE SOUZA DA ADAYLARIMIZDAN BÝRÝSÝ"

Son günlerde ismi Antalyaspor ile anýlan Fenerbahçe'nin eski efsane oyuncusu Alex de Souza'nýn teknik direktör Sergen Yalçýn'ýn yerine geçmesi konusuyla ilgili de konuþan Antalyaspor Baþkaný Sinan Boztepe, "Evet dünden beri bu haberleri görüyoruz. Þimdi Sergen hocamýzla bugün yine bir toplantý yapacaðýz. Þimdi Sergen Yalçýn hocamýzla müspet ya da menfi bir karara baðlamadýk. Bütün bu konularýn veya da nihai görüþmelerin hepsinin sonucu Sergen hocayla beraber alacaðýmýz kararlara baðlý. Bugünden muhtemelen kararýmýzý baðlarýz diye düþünüyorum. Ýlk görüþmeyi yaptýk bugün, ikinci bir görüþme yapacaðýz. Þimdi iþte Alex de Souza ile beraber 6-7 tane daha isim, her gün farklý bir isim geçiyor. Tabii ki bunlarla herhangi bir kiþiyle oturup herhangi bir masada bir görüþmemiz söz konusu deðil. Etik deðerlere önem veriyoruz. Bunlarýn hepsi çok önemli. Ne zaman ki biz Sergen hocayla beraber, 'Tamam artýk Antalyaspor Kulübü'nde bizim misyonumuz tamamlandý. Biz hocamýzla beraber yol almýyoruz' dediðimiz gün adaylarýmýz olacaktýr. Bunlarýn içerisinde ismi geçen Volkan Demirel, Tuncay Þanlý, Rýza Çalýmbay, Alex de Souza ve Konyaspor'un eski bir hocasý vardý. Kenan Koçak yani birçok isim geçiyor. Bu önümüzdeki süreçte Sergen hocayla birlikte bugün konuþup, kararlarýmýzýn neticesinde belli olacak. Yani þimdi Sergen hocamla anlaþamadýktan sonra bütün adaylardan birisi olduðu gibi Alex de Souza da adaylarýmýzdan birisi" dedi.