Arda Turan kimdir kaç yaþýnda nerelidir
ABONE OL

Arda Turan, yeni takýmý Baþakþehir'le sözleþme imzalýyor.  Süper Lig lideri ve þampiyonluðun en büyük adaylarýndan olan Baþakþehir, Barcelona'dan akdrosuna kattýðý Arda Turan ile sözleþme imzalýyor. Futbol hayatýný Ýspanya'nýn Barcelona kulübünde sürdüren ve son olarak Aslýhan Doðan ile yaþadýðý aþkla magazin gündeminde adýndan sýkça söz ettiren Arda Turan hakkýnda bilinmeyenler ve merak ettikleriniz tüm detaylar haberimizde. Peki Arda Turan kimdir? Arda Turan kaç yaþýndadýr? Arda Turan nerelidir? Arda Turan hangi takýmda oynuyor? Arda Turan biyografisi star.com.tr adresinde.

ARDA TURAN BAÞAKÞEHÝR'DE!

Süper Lig lideri ve þampiyonluðun en büyük adaylarýndan olan Baþakþehir, Barcelona'dan akdrosuna kattýðý Arda Turan ile sözleþme imzalýyor.

Kulüp baþkaný Göksel Gümüþdað'ýn da katýldýðý, Fatih Terim Stadý'ndaki imza törenini canlý aktarýyoruz...

Göksel Gümüþdað:

Bize ve geleceðimize güven duyan sponsorlarýmýza bu transfer için teþekkür ediyorum. Ben öncelikle hepsine teþekkür etmek istiyorum. Baþakþehir ailesi olarak onlarý alkýþlamak istiyorum. Transfer komitemiz ve baþkan yardýmcýlarýmýzla Barselona'ya uçtuk. Ben de Arda'yla baþbaþa görüþtüm. Arda'yý uzun zamandýr tanýdýðým için onunla yemek yemek istedim. Baþakþehir sadece bir futbol kulübü deðil. Ayný zamanda bir þirket... Dolayýsýyla onu bu kadar hýrslý ve istekli görmek beni çok mutlu etti.

Arda'nýn 2,5 yýllýk bedelsiz kiralama formülü de çok konuþuldu. Bunlarý da þeffaf þekilde açýklýyoruz. Bunu da yapmak zorunda deðiliz ama þeffaflýk açýsýnda yapacaðýz.

ARDA TURAN KÝMDÝR?

Baþarýlý futbolcu Arda Turan, 30 Ocak 1987 yýlýnda, Bayrampaþa, Ýstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne’lidir. Annesi yüksel Turan, babasý Adnan Turan, kardeþi Okan Turan’dýr. Galatasaray altyapýsýndan yetiþmiþ ve Galatasaray Futbol Takýmý'nýn kaptanlýðýný yapmýþ, La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen A Milli ortasaha oyuncusu.

Þehremini Lisesinden mezun olmuþtur. Ýstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde hala öðrenci durumundadýr.
Futbol ile genç yaþta tanýþan Turan, on iki yaþýndayken Galatasaray’ýn alt yapýsýnda forma giymeye baþladý. Galatasaray’ýn PAF takýmýnda dört yýl boyunca forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takýmý ile de genç yaþta tanýþtý. 2002 yýlýnda, 16 yaþ altý Milli Takým gençler kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yýlýnda Türkiye A Milli takýmýnýn kadrosuna girene kadar gençler takýmýnda oynadýðý toplam 79 maçta 15 gol atmayý baþardý.

Galatasaray PAF takýmýnda (profesyonel altý futbol takýmý) dört yýl aralýksýz forma giydikten sonra, 2004-2005 sezonu sýrasýnda takýmýn ana kadrosuna alýndý, fakat tecrübe eksikliði yüzünden kendisine çok fazla þans tanýnamadý. Tecrübe kazanmasý için 2005-2006 sezonunda Manisaspor’a kiralanan Turan, burada gösterdiði performans ile Eric Gerets’in dikkatini çekmeyi baþardý ve de sonraki sezon için Galatasaray’a geri döndü.

2006-2007 sezonuna hýzlý baþlayan genç oyuncu, UEFA Þampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçýnda FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak adýný duyurdu. Bu sezonda oynadýðý 31 lig maçýnda toplam 5 gol attý. 2007-2008 sezonuna zayýf bir baþlangýç yapsa da, sezonun özellikle ikinci yarýsýnda sergilediði yüksek performans ile dikkat çekti. Ligdeki baþarýlý sonucunda, Avrulpa’nýn büyük takýmlarýndan Newcastle United tarafýndan kendisine getirilen transfer teklifi ise, Galatasaray tarafýndan kabul edilmedi. Bu sezonda oynadýðý 30 maçta toplam 7 gol atma imkaný buldu.

2008-2009 sezonunda kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sivasspor a karþý kaydeden Turan, UEFA Kupasý’nda Bordeaux’a attýðý iki golle takýmýnýn en iyi oyuncularýndan birisi olduðunu kanýtladý. Bu sezonda oynadýðý 29 maçta toplam 7 gol ve 9 asist kaydeden baþarýlý ortasaha oyuncusu, 10 Temuz 2009 tarihinde Galatasaray’ýn kaptanlýðýna getirildi ve klübün tarihindeki en genç kaptan olarak tarihe geçti. Arda Turan Galatasaray'da efsane oyuncular Metin Oktay, Tanju Çolak, Gheorghe Hagi gibi 10 numaralý formayý giymiþtir.

Milli takým ile 16 yaþ altý kadrodan baþlayarak uzun bir iliþkisi olan Arda Turan, Türkiye A Milli Futbol Takýmý ile beraber ilk defa, 2008 yýlýnda sahaya çýktý. 25 Mayýs 2008 tarihindeki Türkiye-Uruguay maçýnda ilk resmi golünü atan Turan, 11 Haziran 2008 tarihinde oynanan Ýsviçre-Türkiye maçýnda attýðý son dakika golü ile maçýn adamý seçildi. A Milli Takým ile beraber sahaya çýktýðý 34 maçta toplam 5 gol kaydetti.



2011 Aðustos ayýnda Atletico Madrid'le 4 yýllýk sözleþme imzalamýþtýr. Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli almýþtýr. Sözleþmede, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalýrsa 500 bin, Þampiyonlar Ligi'ne kalýrsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktýr" maddesi de yer almaktadýr.

Temmuz 2008'de Arda, Ýspanyol dergi Don Balon tarafýndan "Dünyanýn En Ýyi 100 Genç Oyuncusu" listesinde 8inci sýraya uygun görüldü.

Arda Turan, yardýma muhtaç çocuklara ve vakýflara; Özellikle "Türkiye Böbrek Vakfý" ve Lösemili Çocuklar Vakfý (LÖSEV) organizasyonlarýnda sýk sýk yer almaktadýr.

2009 yýlýndan bu yana sinema ve televizyon dünyasýnýn tanýnmýþ isimlerinden Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yýlýnýn Ocak ayýnda niþanlanmýþtýr. 2013 yýlýnýn sonlarýnda ayrýldýlar.

2012 yýlýnda oyuncu ve model Paris Hilton ile birlikte bir giyim firmasý reklamýnda oynamýþtýr. Porsche Carrera S4 marka arabasý var ve bu arabayý Fotbolcu Emre Belözoðlu'ndan aldý.

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro (7 milyon baþarý bonuslarý dahil) bonservis bedeli karþýlýðýnda Ýspanyol takýmý Barcelona'ya 5 yýllýðýna transfer oldu. Rüþtü Reçber'den sonra Barcelona formasý giyecek ikinci Türk futbolcu oldu.



Futbol Kariyeri:

1999 - 2000 - Altýntepsi Makelspor (Amatör kulüp)

2000 - 2005 - Galatasaray(profesyonel altý futbol takýmý)

2005 - 2006 - Galatasaray

2006 - 2007 - Manisaspor (kiralýk)

2007 - 2011 - Galatasaray

2011 - 2015 - Atletico Madrid

2015 - - Barcelona