Arda Turan ve Burak Yýlmaz'dan Hakan Çalhanoðlu'na destek: O bizim kaptanýmýz, liderimiz
ABONE OL

Mondihome Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yýlmaz ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda milli takýmý takip eden gazetecilerle sohbet toplantýsý gerçekleþtirdi.

Eski milli futbolcular Arda Turan ve Burak Yýlmaz, A Milli Takým'ýn Barsinghausen'deki kamp merkezinde bulunan gazetecilere çevrim içi baðlanarak sorularýný yanýtladý.

Burak Yýlmaz, ay-yýldýzlý ekibin çok güzel bir yolculuðun içinde olduðunu belirterek, "Magazinsel eleþtiriyi, çocuklarýmýzýn kiþiliðine varan, onlarý deðersizleþtirmeye varan eleþtirileri kabul etmiyorum. Bu çocuklar profesyonel, bunu kaldýrabilir diye bir þey yok. Bunlar kýrýlgan kardeþlerimiz. Eleþtirilerimizi dikkat ederek yaparsak daha iyi olur. Ben gruptan çýkacaðýmýza yürekten inanýyorum." dedi.

"GEREKSÝZ POLEMÝK OLUÞTURDUK"

Arda Güler'in, Montella ile idmandaki görüntüleriyle ilgili yapýlan polemiklere anlam veremediðinin altýný çizen Yýlmaz, sözlerini þöyle sürdürdü:

"O videoda hiç bir þey yok. Arda zaten sonra ayrýlýyor, yalnýz çalýþmaya devam ediyor. Biz bir görüntüden gereksiz yere polemik oluþturduk. Sosyal medyaya bakýyorum, 'Arda'ya bir þey yapamazsýnýz' gibi sözler görüyorum. Arda'ya zaten kimse bir þey yapamaz ama kimseye de haksýzlýk yapmamak lazým. Arda Güler yeteneðindeki bir oyuncuyla hocanýn kötü olma olasýlýðý yok. Hepimizden çok Montella baþarýlý olmak istiyor. Arda konusunu bu kadar abartýrsak önce ona zarar vereceðiz. Ondan sonra da oyuncularýmýza zarar vereceðiz. Montella'nýn oyuncularla iliþkisinin çok iyi olduðunu biliyorum."

Yedekteki oyuncularla alakalý da çok fazla yorum yapýldýðýný hatýrlatan Yýlmaz, "Teknik, taktik olayý tamamen hocaya ait. 24 saati onlarla geçiyor. Semih Kýlýçsoy, Cenk Tosun ve diðer arkadaþlarýmýz oynama sýrasý geldiðinde mutlaka oynayacaklardýr. Bu iþi Fenerbahçe, Galatasaray, Beþiktaþ ve Trabzonspor diye ayýrýrsak Türk bayraðýna zarar veririz. Kardeþlerime çok güveniyorum. 'Hedef final' diye baþlýklar da olmuþtu. Ben buna katýlmýyorum. Adým adým gideceðiz. Önce gruptan çýkalým." deðerlendirmesinde bulundu.

"O BÝZÝM KAPTANIMIZ"

Burak Yýlmaz, dünkü basýn toplantýsýnda duygusal anlar yaþayan Hakan Çalhanoðlu'ya ilgili olarak ise, "Hakan Çalhanoðlu seneler önce bizim ülkemizi seçerek kendisini tartýþmaya kapadý. Þu an takýmýn kaptaný. Ne kadar duygusal ve kýrýlgan olduðunu dünkü basýn toplantýsýnda gördük. Bizim kaptanýmýz, liderimiz. O bu haldeyse diðer kardeþlerimizin durumunu düþünerek yorum yapmalýyýz. Hakan Çalhanoðlu'na güveniyorum. Çekya maçýnda ondan gol bekliyorum. Hakan'ýn pozisyonel bir deðiþimi var. Bunu anlamýyoruz. 6 numaradan 2-3 kiþiyi geçip gol atsýn diye beklenmez." þeklinde konuþtu.

Milli futbolcularýn, eski futboculardan gelen eleþtirileri de dikkate almamalarý gerektiðini aktaran Burak, "Her söyleneni dikkate alýrsak futbolu 18-19 yaþýnda býrakmamýz lazýmdý. Oyunculara vurmak sadece kaos oluþturur. Bizim her Avrupa Þampiyonasý'nda da bu kaos olmuþtu. Futbolu býrakan kiþiler olarak kardeþlerimize destek olursak eleþtirilerimizi sadece saha içinde tutarsak, bel atýndan vurmazsak zaten bir bütün olunabiliyor. Ben her zaman arkadaþlarýmýn, kardeþlerimin yanýndayým, sonuçlar ne olursa olsun. Ben dýþarýda mahalle aðzýyla eleþtirmeyi kabul etmiyorum. Kardeþlerime tavsiyem de onlarý dikkate almasýnlar." deðerlendirmesinde bulundu.

"UMARIM 2002 VE 2008'Ý GEÇERÝZ"

EURO 2024'ün muhteþem bir yolculuk olduðunu ve 2008'deki baþarýyý geçmesini umduðunu belirten Arda Turan, "Bu hikayenin güzel tarafýný da olumsuz tarafýný da yaþamýþ biri olarak bu hikayenin paydaþý olmak önemli. Bu hikayenin ne çeþit olacaðýna hep beraber karar vereceðiz. O yüzden ben inanýyorum herkes üzerinde düþen görevi, vicdanýný tartýp öyle davranacaktýr. Hep beraber bu hikayeyi çok güzel hale getirelim. Ýnþallah 2002'yi de, 2008'i de geçeriz." ifadelerini kullandý.

Milli takýmýn çok yetenekli oyunculara sahip olduðunu aktaran Arda, "Montella'nýn takým savunmasýna, taktik bilgisine güvendiðim için kura yoluyla çok enteresan yerlere gideceðini düþünüyorum. Ben çok inanýyorum. Çok sevimli ve güzel bir milli takým var. Çok yetenekli oyuncular var. Ýnþa ederek gitmeliyiz. Turnuvada ne olursa olsun bu takýmý yýkmayýp, üstüne koyup devam etmeliyiz. Semih de Arda bu takýmýn çok önemli oyuncularý olacaktýr. Hepsi yetenekli oyuncular. Artýk oyuncular arasýnda çok fark yok. Ben gönülden inanýyorum. Portekiz maçýna hepimiz üzülüyoruz. Birlik ve beraberlik haline tekrar döneceðimize inanýyorum." þeklinde konuþtu.

"KAPTANLARIN KADERÝ BU"

Milli Takým Kaptaný Hakan Çalhanoðlu ile konuþtuðunu açýklayan Arda Turan, þunlarý söyledi:

"Onu çok severim. Çok özel bir oyuncu. Öteki tarafý seçenlere de saygým oldu. Hakan gibi oyuncular çok büyük örnektir. Hakan ülkemizi seçti. Yaptýðý bütün þeyler muhteþem. Avrupa'nýn en iyi orta saha oyunculardan biri. Orada olmasý bile gelecek için, oradaki çocuklar için çok büyük örnek. Hakan'a kardeþ gibi bakýyoruz. Çok büyük liderlik gösteriyor. Dünkü hali de bizi ne kadar önemsediðini gösterir. Hakan'ýn gerekli yerde gerekeni yapacaðýndan þüphem yok. Yýldýray abiden baþlýyor, bu oyuncularýn gurbetçi gençler için yaptýklarý çok önemli. Üzülmesini anlýyorum. Türk Milli Takým kaptanlarýn kaderinde bu var galiba. Çok iyi devam edecektir."

"Milli takýmda bir kriz yok" sözlerini kullanan Arda Turan, "Arda Güler ile Instagram'dan konuþuyoruz bazen. Arda bizim göz bebeðimiz. Gerçekten ona ihtiyacýmýz olan 90 dakikalar geliyor. Arda, Real Madrid'de sezon sonunda 8-10 maç çok iyi oynadý. Gürcistan maçta zemin aðýrdý. Dýþardan baktýðýnýz zaman Arda gibi bir oyuncuyu korumak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Arda Güler muhteþem bir oyuncu. Topa sahip, set hücumu yapacaðýmýz maçlarda etkili kullanabiliriz. Arda o hayal ettiðimiz þeye götürecek oyunculardan biri. Ýlk krizlerde suni krizler olur. Arda'nýn bunlara geleceðini sanmýyorum. Muhteþem bir elmas var. Onun futbolunu konuþup, eðlenmeliyiz. Çekya'yý geçerek son 16 maçýnda gerçek Arda'ya ihtiyacýmýz var. En ihtiyacýmýz olan yerde hocamýz onu deðerlendirecektir düþünüyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

"BU YANLIÞ BÝR OKUMA"

Montella ile Arda arasýndaki antrenmandeki durumu da deðerlendiren Arda Turan, "Montella'nýn tavrýný okuduðumda, 'Sen delisi misin Arda, biz seni maçta oynatmýyoruz, Çekya maçý var, çok önemli. düz koþuya git, aman bir yerine bir þey olmasýn" diyorum. Oyuncularýma bazen ben de öyle yaparým. Caner her antrenmanda oynamak ister, onu antrenman dýþýna iterim. Montella, Arda'nýn üstüne titriyor, hepimiz gibi. Bu konuyu böyle býrakalým. Görüntüleri okumak zordur, özellikle futbolunda içinden gelmeyen insanlar için. Bu yanlýþ bir okuma." ifadelerini kullandý.