Arsenal'in Devler Ligi'nde rakibi Bayern Münih
ABONE OL

UEFA Þampiyonlar Ligi'nde çeyrek final aþamasý, dev bir müsabakaya sahne olacak. Ýngiliz ekibi Arsenal ile Alman temsilcisi Bayern Münih, çeyrek final ilk maçýnda yarýn TSÝ 22.00'da Emirates Stadý'nda karþý karþýya gelecek. Mücadelenin rövanþý ise 17 Nisan Çarþamba günü Allianz Arena'da oynanacak.

ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ'NDE 13. RANDEVU

Arsenal ile Bayern Münih, UEFA Þampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 12 kez karþý karþýya geldi. Söz konusu müsabakalarda Bayern, 7 galibiyet elde ederken, Arsenal ise 3 kez kazandý. Ýki takým arasýnda oynanan 2 maç da beraberlikle sonuçlandý. Alman temsilcisi, bu maçlarda 27 gol atarken, Ýngiliz ekibi 13 gol kaydetti.

Ýki takým, son olarak UEFA Þampiyonlar Ligi 2016/2017 sezonu son 16 turunda rakip olmuþtu. Bayern Münih, iki müsabakayý da 5-1'lik sonuçlarla kazanarak tur atladý.

ÝKÝ TAKIM DA GRUBUNU LÝDER BÝTÝRDÝ

Devler Ligi'nde bu sezon PSV Eindhoven, Lens ve Sevilla ile B Grubu'nda yer alan Arsenal, grubunu 13 puanla lider tamamladý ve bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Porto ile karþýlaþan Ýngiliz ekibi, ilk maçta 1-0 maðlup olduðu rakibini ikinci karþýlaþmada penaltýlar sonucunda 4-2 yenerek çeyrek finale çýktý. Grup aþamasýnda Manchester United, Galatasaray ve Kopenhag ile mücadele eden Bayern Münih ise grubunu 16 puanla lider tamamladý. Son 16 turunda Lazio ile eþleþen Alman temsilcisi, ilk maçta 1-0 yenildiði rakibini rövanþ müsabakasýnda 3-0 maðlup ederek adýný çeyrek finale yazdýrdý.