Arseniy Batagov: Trabzonspor'da önemli baþarýlar elde etmek için çalýþacaðým
ABONE OL

Trabzonspor'un Ukraynalý stoperi Arseniy Batagov, kulübüne yardýmcý olmak için elinden geleni yapacaðýný, önemli baþarýlar elde etmek için çalýþacaðýný belirtti.

Batagov, Trabzonspor dergisindeki röportajýnda, kendisine olimpiyat oyunlarýndayken bazý teklifler geldiðine deðinerek, "Onlarý inceliyordum. Ama en ciddi teklifin Trabzonspor'dan geldiðini duyunca çok mutlu olmuþ, heyecanlanmýþtým. Çünkü Trabzonspor'un büyük hedefleri vardý ve en önemlisi, kariyerime büyük bir kulüpte devam edeceðimi düþündüðüm için mutlu olmuþtum. Bu nedenle kolay karar verdim." ifadelerini kullandý.

Ülkesinde yaþananlarýn savaþ nedeniyle çok zor olduðunu anlatan Ukraynalý oyuncu, þöyle devam etti:

"O þartlarda yaþamak zor, futbol oynamak da tabii ki. Çünkü maç sýrasýnda alarmlar çalýnca soyunma odasýna gidip alarmlarýn durmasýný, tehlikenin bitmesini bekliyorsunuz. Alarmlarla yaþamak her anlamda zor. Ayrýca þöyle de deðerlendirebiliriz bu durumu, belki de savaþtan dolayý ülkemize yabancý oyuncular gelmemeye baþladý ve bunun sonucunda genç oyuncular daha fazla þans buldu. Ben de böyle þans bulup bunu deðerlendirdim."

Batagov, kendisinde pozitif birçok þey söyleyebileceðini kaydederek, "Topla iyi oynadýðým mesela. Ukrayna'da topla iyi olan, ileriye pas verebilen, buna hakim olan fazla oyuncu yok. Olumsuz olarak da belki bazen savunma açýsýnda hata yaptýðýmý söyleyebilirdim ama þimdi o eksik yanýmý geliþtirme ve telafi etme þansý bulacaðým." deðerlendirmesinde bulundu.

Kariyeri boyunca çok zorluk yaþadýðýný vurgulayan Batagov, "Sýkýntýlý dönemler geçirdim ama asla vazgeçmeyi düþünmedim. Oynamaya baþladýðýmdan beri geliþerek devam ediyorum. Her günüm, bir öncekinden daha iyi olmak zorunda. Bu bilinçle çalýþýyorum." þeklinde görüþ belirtti.

Ukraynalý oyuncu, taraftarlara mesaj olarak da þunlarý kaydetti:

"Öncelikle geldiðimden günden itibaren devam eden destekleri için teþekkür etmek istiyorum. Bu kulübe yardýmcý olmak için elimden geleni yapacaðým, önemli baþarýlar elde etmek için çalýþacaðým. Belki yeniden þampiyon oluruz ama bunu taraftarlarýmýzla baþarabiliriz. Hep yanýmýzda olsunlar."