Atletico Madrid evinde Borussia Dortmund ile karþýlaþacak
ABONE OL

UEFA Þampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçýnda Atletico Madrid, yarýn evinde Borussia Dortmund ile karþýlaþacak. Estadio La Peineta'da oynanacak müsabaka ile iki takým, Devler Ligi'nde 5. kez rakip olacak.

UEFA Þampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turu, Ýspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile Alman ekibi Borussia Dortmund'un mücadelesine sahne olacak. Ýki takýmý, turun ilk maçýnda yarýn TSÝ 22.00'da Estadio La Peineta'da karþý karþýya gelecek. Müsabakanýn rövanþý ise 16 Nisan Salý günü Signal Iduna Park'da oynanacak.

ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ'NDE 5. RANDEVU

Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, UEFA Þampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 4 kez karþý karþýya geldi. Söz konusu müsabakalarda Atletico Madrid 2 galibiyet elde ederken, Borussia Dortmund da 2 kez kazandý. Ýspanyol ekibi, bu maçlarda 4 gol atarken, Alman temsilcisi de 6 gol kaydetti.

Ýki takým, son olarak UEFA Þampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonu A Grubu'nda rakip olmuþtu. Borussia Dortmund, evinde oynadýðý mücadeleyi 4-0 kazanýrken, Atletico Madrid ise sahasýnda 2-0 galip gelen taraf oldu.

GRUPLARINI LÝDER BÝTÝRDÝLER

Devler Ligi'nde bu sezon Lazio, Feyenoord ve Celtic ile E Grubu'nda yer alan Atletico Madrid, grubunu 14 puanla ilk sýrada tamamladý ve bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Inter ile karþýlaþan Ýspanyol ekibi, ilk maçta 1-0 maðlup ettiði rakibine ikinci karþýlaþmada 1-0 yenildi ve seri penaltý atýþlarý sonunda galip gelerek çeyrek finale çýktý.

Grup aþamasýnda Paris Saint-Germain, Milan ve Newcastle United ile F Grubu'nda mücadele eden Borussia Dortmund ise grubunu 11 puanla lider tamamladý. Son 16 turunda PSV ile eþleþen Alman temsilcisi, ilk maçta 1-1 berabere kaldýðý ilk müsabakanýn rövanþýnda 2-0 galip gelerek adýný çeyrek finale yazdýrdý.