Avrupa, Aslan'ýn zaferini konuþuyor! ''Canavar gibi''
ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, Yunan ekibi PAOK ile karþý karþýya geldi. Ýstanbul'da oynanan mücadeleyi sarý-kýrmýzýlýlar 3-1 kazandý.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçýný kazanan Galatasaray'ýn bu zaferi Yunanistan ve Avrupa basýnýnda geniþ yer buldu. Ýþte yansýyanlar...

GAZZETTA.GR: CANAVAR GÝBÝ...

"PAOK... kaliteli Galatasaray'ýn gözünün içine baktý, Delia'nýn kendi kalesine attýðý golle eþitliði saðladý ama sonunda Yunus ve Icardi'nin aðlarý bulmasýyla Avrupa Ligi'nde 3-1'lik maðlubiyetle Ýstanbul'dan eli boþ ayrýldý. Rekabetçi göründükleri bir maçta mücadele ettiler ancak karþýlarýnda on milyonlarca avro deðerinde bir takým vardý."

NEWBEAST: TÜRKLER, KONSTANTINAPOLIS'ÝN DÜÞÜÞÜNE GÖNDERME YAPTI

"Galatasaraylý taraftarlar, Avrupa Ligi ön eleme turu maçlarý baþlamadan önce PAOK taraftarlarýný 1453'te Konstantinopolis'in düþüþüne atýfta bulunan provokatif bir pankartla karþýladý. Baþlama vuruþundan birkaç saat önce siyah-beyazlý kulübün Instagram hesabýndan yapýlan ve Ýstanbul'a yapýlan yolculuðun fotoðraflarýnýn yer aldýðý bir paylaþým Türklerin öfkesine yol açtý. Hem taraftarlar hem de gazeteciler. Neden mi? PAOK'un komþularýnýn istediði gibi "Ýstanbul" deðil "Kontantinapolis" yazmasý."

'OSIMHEN VE ICARDI'YE BOYUN EÐDÝLER'

"Son saniyeye kadar bir takým olarak mücadele ettiler. PAOK harikaydý, þanslarý vardý ama Osimen'in klas oyuncusu Icardi'ye boyun eðdiler.

SPORTIME.GR: PAOK, GALATASARAY'IN SÜPER YILDIZLARINI YENEMEDÝ

"Maç ilk dakikadan itibaren mükemmel bir tempoyla baþladý, ev sahibi takým topa sahip oldu ve siyah beyazlýlar kontra ataklarla hücum etmeye çalýþtý. Türkler özellikle Osimen aracýlýðýyla tehditler oluþturdu."

LA GAZZETTA DELLO SPORT: 'MAURO BÝR KURT GÝBÝ AÇTI'

"Tribünler Osimhen'in golü için sabýrsýzlanýyordu ve eski Napoli oyuncusu 20 saniye sonra gole çok yaklaþtý. Sarý-kýrmýzýlýlar artýk titremiyordu ve finalde Osimhen-Icardi deðiþikliðinin lüksünü yaþadýlar."

"Maurito bir aydýr oynamadýðý için kurdun açlýðýna sahipti ve ilk topta, 95. dakikada, ilk niyetiyle üst direðin altýndan voleyi vurdu. Galatasaray'ýn Avrupa Ligi denizcilere bir uyarý ile baþlýyor: Kupa için gözlerini onlardan da ayýrmamalýlar."

PROTOTHEMA: HATALARIN NEYE MAL OLDUÐUNU ÖÐRENDÝLER

"Selanik ekibi iyi mücadele etti ama baskýya dayanamadý. Maçtan iyi bir sonuçla ayrýlabilirlerdi ama Galatasaray gibi kaliteli takýmlara karþý hatalarýn neye mâl olduðunu öðrendiler."

ANGRINIOTIMES: PAHALIYA PATLADI

"Galatasaray kaliteli kadrosuyla üstünlüðünü kanýtladý. Türkler PAOK'un hatalarýndan yararlandý. Ýkinci yarýda attýklarý iki golle kazanmayý baþardýlar. Hatalar takýma çok pahalýya patladý."