Avrupa'da sakatlýklarýn ardý arkasý kesilmiyor! Sorun yoðun maç programý mý
ABONE OL

Real Madrid'e Villarreal ile oynadýðý maçta sakatlanan Dani Carvajal'den kötü haber geldi.

Ýspanyol yýldýz, sakatlýðý nedeniyle birkaç ay sahalardan uzak kalacak. Carvajal, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada "Çapraz baðlarýmda ciddi bir sakatlýk olduðu doðrulandý. Ameliyat olmam gerekiyor ve birkaç ay sahalardan uzak kalacaðým. Ýyileþmeye baþlamak ve bir canavar gibi geri dönmek için sabýrsýzlanýyorum. Mesajlarýnýz için çok teþekkür ederim." ifadelerini kullandý.

SEZONU KAPATANLAR!

32 yaþýndaki futbolcunun bu sakatlýðýyla Avrupa futbolunda son dönemde yaþanan uzun süreli sakatlýklar tekrar dikkat çekti.

Manchester City'de Rodri, Barcelona'da Marc Andre ter Stegen, Juventus'ta ise Gleison Bremer uzun süreli sakatlýklarý nedeniyle sezonu kapattý.

Yaþanan bu sakatlýklar sonrasý futbolcularýn daha önce þikayet ettiði "yoðun maç trafiði" tekrar gündeme geldi.

GREV GÜNDEME GELMÝÞTÝ

Rodri, sakatlýðýndan önce yaptýðý açýklamada, yoðun maç takvimi nedeniyle greve gidebileceklerini söylemiþti.

Manchester City'de bu sezon uzun süreli olmasa da sakatlýk yaþayan isimlerden biri olan Kevin de Bruyne ise, "Sezonlar giderek uzuyor. Belki bu sezon normal geçecek ama 2026'da Dünya Kupasý ile birlikte takvim daha da karmaþýk hale gelecek. Bazý oyuncu birlikleri çözüm bulmaya çalýþtý ama deðiþen bir þey olmadý. Bu durum UEFA ve FIFA'nýn umurunda bile deðil. Onlar parayý önemsiyor." demiþti.

Liverpool'da Alisson Becker, konuyla ilgili, "Kimse oyunculara yoðun fikstür hakkýnda ne düþündüklerini sormuyor. Bu durumdan gerçekten býktýk." sözlerini sarf etmiþti.

Manchester City'de Manuel Akanji ise, "FIFA ve UEFA maç programýný sürekli arttýrýyor. Oyuncularý da düþünmeniz gerekiyor. Sýký çalýþýyoruz belki ama biz de insanýz. Bizim de bir canýmýz var. Bu gidiþle ben de 30 yaþýnda futbolu býrakýrým" diye konuþmuþtu.

SORUN TAKVÝM MÝ?

Avrupa futbolunda zaman zaman teknik direktörler de yoðun maç temposundan þikayet ederken, yaþanan bu uzun süreli ve sýk sakatlýklarýn maç trafiðine baðlý olabileceði gündeme geldi.