Aykut Kocaman: Burasý þampiyon olmuþ bir yer
ABONE OL

Süper Lig ekibi Medipol Baþakþehir yeni sezon hazýrlýklarýna kulüp tesislerinde yaptýðý çalýþmayla baþladý. Ýdmandan önce turuncu-lacivertlilerin teknik patronu Aykut Kocaman basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu. Yeni sezonun hayýrlý olmasýný dileyen Kocaman, "Hem Türk futboluna hem bizim için hayýrlý olsun. Oyunculara her sezon baþýnda söylediðim cümle ile baþlamakta fayda var: Bütün takýmlar için sakatlýktan uzak, hak ettikleri ölçüde, hak ettiklerini almalarýnýn saðlandýðý bir sezon olmasýný diliyorum. Hayýrlý, uðurlu olsun" ifadelerini kullandý.

"4 OYUNCUMUZUN DIÞINDA BURADAYIZ"

Dört oyuncu dýþýnda eksiklerinin bulunmadýðýný kaydeden deneyimli teknik adam, "Þu an için eksiklerimiz; Mert yok. Milli takýmdan döndüðü için izinli. Chadli izinli olacaktý ama þanssýz bir sakatlýk geçirdi. Onun düzelmesini bekleyeceðiz. Tolga izinli. Yusuf'un beklenmedik ufak bir problemi çýktý. 4 oyuncumuzun dýþýnda buradayýz" dedi.

"TRANSFERDE MERKEZ FORVETE DOÐRU BÝR AÐIRLIÐIMIZ OLACAK"

Transfer çalýþmalarý hakkýnda ise Kocaman, "Ana transferleri yaptýk gibi gözüküyor. Hem Þener, hem Lukas, Zulj ile beraber ana bölgelerdeki eksiklerimizi tamir ettik gibi gözüküyor. Ancak kulübün ve benim de ayný zamanda þöyle bir beklentisi var; takýmý görüp, hazýrlýk maçlarý da oynayýp, ondan sonra eksik çýkabilecek yerlere göre pozisyon almakla ilgili düþüncemiz var. Burada öne çýkan oyuncu biraz daha merkez forvete doðru bir aðýrlýðýmýz olacak. Enzo, Muhammed, Fred ve Atabey de geldi. Onlarý gözlemleyip, takým uyumlarýna bakýp ondan sonra biraz daha o tarafa bakacaðýz. Ýlk dönem ve ikinci dönem kampýndaki maçlar, bundan sonraki sürece yol verecek" diye konuþtu.

"ÞAMPÝYONLUK ÇOK ÝDDÝALI BÝR SÖZ VE BAÞAKÞEHÝR BUNU BAÞARMIÞ BÝR TAKIM"

Takýmýn hedefleri konusunda Aykut Kocaman þunlarý söyledi:

"Þampiyonluk çok iddialý bir söz ve Baþakþehir bunu baþarmýþ bir takým. 2014 yýlýnda Baþakþehir olarak faaliyete geçtikten sonra hem o ilk 4'ün içinde yer alan bir takýmdý ve en sonunda þampiyonlukla taçlandýrdý. Bulunduðum takýmlarda hep bunu savundum. 34 haftalýk ligde 51 puan ve üzerine çýkmasý lazým bir takým.

Kuvvetli takým denen þey odur. Her iki maçtan birini kazanan takýmdýr. Bunu istikrarlý hale getirirseniz ondan sonra bunun üstüne koymak ve hedeflere kitlenmek doðal, kolay ve mantýklý olmaya baþlýyor. Baþakþehir tam da bunu örnek veriyor. Mali hacimle beraber bunu baþardý ve doðru zamanda þampiyon oldu. Ondan sonraki süreçte kazanýlan coþkunun bir sonraki aþamasýnda daha büyük hüsran. Biraz onu yaþadý. Özellikle ikinci yarýda bizim geldiðimiz süreçte de bu çok kolay çözülmedi.

Son 7-8 haftalýk periyot ortalamalarýmýza birkaç eksiði ile beraber döndüðümüz bir periyottur. Fenerbahçe maçý ile baþlayan ve ondan sonraki süreçte son 7 maçta sadece 2 gol yiyen bir takým oldu. Puan ortalamalarýný 2'lerin üzerine çekebilirsek ondan sonra kurgu yapmak daha kolaylaþýyor. Bütün hedefim kuvvetli, sahada kolay çözülmeyen, rakiplerine kolay pozisyon vermeyen bir takým haline gelmek istiyoruz. Burasý þampiyon olmuþ bir yer olduðuna göre, þampiyonluða þöyle demek deðil, þampiyonluk için yola çýkmak doðru ve aslýnda bir taraftan arkasý dolu bir sözcük olabilir."

"VISCA ÝÇÝN BANA GELMÝÞ BÝR ÞEY YOK"

Kocaman, Visca'nýn transferi için ise "Þu ana kadar bana gelmiþ bir þey yok. Edin'in hem oyun gücüyle hem de insani yapýsýyla aramýzda olmasýný tercih ederim. Kulübün menfaatleri her þeyin üstündedir. Kulübün menfaatlerine uygun olan þeyi, çok sýra dýþý þeyler olmadýðý sürece her zaman uygun davranmaya gayret ettim" diye konuþtu.