Ballon d'Or'da 'rüþvet' skandalý! Lionel Messi'den geri alýnacak...
ABONE OL

Futbol dünyasýnýn en prestijli bireysel ödülü olan Ballon d'Or, 2021 yýlýnda Paris Theatre du Chatelet'te gerçekleþen törenle sahibini buldu. Ödülü o dönem PSG formasý giyen Lionel Messi, 613 puan alýp, 580 puanlý Robert Lewandowski'yi sollayarak kazandý. O dönem kazanýlan ödül içinse çarpýcý bir iddia ortaya atýldý.

LIONEL MESSI ÝÇÝN ÇARPICI ÝDDÝA!

Fransa basýnýnda çýkan haberlere göre PSG, Lionel Messi'nin 2021 Ballon d'Or'u kazanmasý için organizatörlere rüþvet vermekle suçlanýyor. Aktarýlana göre PSG yetkilileri , France Football'un eski genel yayýn yönetmeni ve Ballon d'Or organizatörü Pascal Ferre'yi Arjantinli yýldýzýn ödülü kazanmasý için baskýladý.

Davanýn sürdüðü ve iddianýn kanýtlanmasý halinde Lionel Messi'ye verilen ödülün geri alýnacaðý iddia ediliyor.

Ödül töreninde Arjantinli yýldýz, "Futbola baþladýðýmda, böyle bir seviyeye ulaþabileceðimi düþünmüyordum." ifadelerini kullanarak, finaldeki rakibi Lewandowski'yle ilgili ise "Lewandowski'yle mücadele etmek benim için bir gurur. Ona da teþekkür etmek istiyorum. Bence, geçen yýl o bu ödülü hak etmiþti." demiþti.

ROBERT LEWANDOWSKI'NÝN TEPKÝSÝ GÜNDEM OLMUÞTU!

Öte yandan ödül töreninde Messi ile finale kalan Robert Lewandowski'nin ödülü rakibinin kazandýðýný görünce verdiði tepki sosyal medyada gündem olmuþtu.

Star Gazetesi - Yaþar Çifcibaþý