Bayern Münih: Süper Lig boþ bir hayal
ABONE OL

Bayern Münih CEO'su Jan-Christian Dreesen, Real Madrid ve Barcelona'nýn öncülük ettiði Süper Lig projesiyle ilgili dikkat çeken açýklamalarda bulundu.

Dreesen yaptýðý açýklamada, "Bizim için Süper Lig asla bir alternatif deðil. Bu konudaki duruþumuz sarsýlmazdýr. Bunu baþlatanlarýn bizim kararlarýmýzý görmezden gelip Bayern'i orada görmek istediklerini söylemeleri anlaþýlamaz ve sinir bozucu bir durum. Bu onlarýn ne futbola ne kadar az saygý duyduðunu gösteriyor." dedi.

Bayern CEO'su, "Avrupa Kulüpler Birliði'nde iletiþim kurduðum meslektaþlarým da bu net duruþa baðlý kalýyor. Ulusal liglerin her kulübün temeli olduðuna derinden inanýyoruz. Bu durum Dortmund için de geçerli." ifadelerini kullandý.

Hiçbir þeyin rekabeti bozmasýný istemediklerini söyleyen Dreesen, "Ýster Süper Lig ister baþka bir þey olsun, rekabetin Avrupa futbolunun statik doðasýný bozmasýna izin vermeyeceðiz. Ayrýca Avrupa'nýn en önemli iki liginin yer almayacaðý bir müsabaka düþünemiyorum. Ýngiltere Futbol Federasyonu da Süper Lig ile ilgili net düzenlemeler yapýyor." sözlerini sarf etti.

Süper Lig projesinde maçlarýn ücretsiz yayýnlanacaðýyla ilgili ise, "Maçlarý ücretsiz yayýnlayacaklarsa milyarlarca euronun nereden geleceðini anlayamýyorum. Son derece þüpheli bir durum. Scrooge McDuck gibi bir para zulasý mý buldular? Bulmuþ olsalar bile bunun bizim için bir önemi yok. Süper Lig boþ bir hayal olmaya devam ediyor." dedi.

  • BayernMunihSEO
  • SüperLigProjesi
  • CEOAçýklamasý