Belçika VAR'a takýldý! Slovakya'ya tek gol yetti
ABONE OL

Slovakya, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) E Grubu ilk maçýnda Belçika'yý 1-0 yenerek turnuvaya 3 puanla baþladý.

Frankfurt Arena'da yapýlan maça hýzlý baþlayan taraf Belçika oldu. Romelu Lukaku ile ilk 5 dakikada iki pozisyona giren Belçika, istediðini bulamadý. Slovenya, müsabakanýn 7. dakikasýnda Jeremy Doku'nun büyük hatasý sonucunda Ivan Schranz ile 1-0 öne geçti. Ýlk yarýnýn kalan dakikalarýnda iki takým da girdiði pozisyonlardan yararlanamayýnca Slovakya devre arasýna önde girdi.

Karþýlaþmanýn ikinci yarýsýnda Slovakya büyük bir direnç gösterdi. Zaman zaman etkili olmayan çalýþan Orta Avrupa temsilcisi, rakibinin ataklarýnda da gole izin vermedi. Mücadele, Slovakya'nýn 1-0 üstünlüðüyle sona erdi.

LUKAKU, POZÝSYONLARI CÖMERTÇE HARCADI

Belçika'nýn yýldýz santrforu Romelu Lukaku, girdiði net gol pozisyonlarýndan yararlanamadý.

Mücadelenin ilk 5 dakikasýnda net 2 pozisyonu gole çeviremeyen Lukaku, 42. dakikada da karþý karþýya kaldýðý pozisyonda kaleci Dubravka'yý geçemedi.

Tecrübeli santrfor, ikinci yarýda da ilk yarýdaki kadar net olmasa da birkaç pozisyonu golle sonuçlandýramadý.

LUKAKU'NUN 2 GOLÜ VAR'DAN DÖNDÜ

Müsabakada kaçýrdýðý pozisyonlarla dikkati çeken Lukaku'nun 2 golü Video Yardýmcý Hakem (VAR) incelemesi sonrasýnda iptal edildi.

Maçýn 56. dakikasýnda Kevin De Bruyne'nin saðdan pas olarak kullandýðý kornerde Leandro Trossard meþin yuvarlaðý ceza sahasýna gönderdi. Arka direkte yükselen Amadao Onana'nýn kafayla indirdiði topu kale aðzýndaki Lukaku filelere gönderdi.

Pozisyonda hakem Halil Umut Meler ve yardýmcýs Mustafa Emre Eyisoy, gol kararý verdi. Ancak yapýlan VAR incelemesi sonucunda pozisyonda Lukaku'nun ofsatta olduðu anlaþýldý ve gol geçerlik kazanmadý.

Tecrübeli futbolcunun ikinci sevinci ise 86. dakikada kursaðýnda kaldý. Lukaku, bu kez soldan Lois Openda'nýn getirdiði topu penaltý noktasý civarýnda aðlara gönderdi. Slovakya, bir kez daha santraya giderken bu kez VAR, Openda'nýn topu elle kontrol ettiði gerekçesiyle inceleme önerdi.

MAÇI HALÝL UMUT MELER YÖNETTÝ

Karþýlaþmada FIFA kokartlý Türk hakem Halil Umut Meler düdük çaldý.

Meler'in yardýmcýlýklarýný Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yaptý. Müsabakanýn dördüncü hakemliðini ise Hollanda Futbol Federasyonundan Türk asýllý hakem Serdar Gözübüyük üstlendi.

Karþýlaþmada Alman Bastian Dankert Video Yardýmcý Hakem (VAR), Alper Ulusoy ve Alman Marco Fritz ise AVAR olarak görev aldý.

BELÇÝKA, 15 MAÇ SONRA YENÝLDÝ

Belçika Milli Takýmý, 15 maç sonra maðlup oldu.

Son olarak 2022 Dünya Kupasý'nda grup aþamasýnda Fas'a yenilen Belçika, sonrasýndaki 15 resmi ve özel müsabakada 10 galibiyet, 5 beraberlik yaþadý.

EURO 2024'e maðlubiyetle baþlayan Belçika, 15 maçlýk yenilmezlik serisini de sürdüremedi.