Beþiktaþ, Avrupa Ligi mesaisine baþlýyor
ABONE OL

Amsterdam kentindeki Johan Cruijff ArenA'da oynanacak karþýlaþma, TSÝ 22.00'de baþlayacak. Müsabakayý Ýngiliz hakem John Brooks yönetecek.

Geçen sezon Türkiye Kupasý'ný müzesine götürerek Avrupa Ligi play-off turunda oynama hakký elde eden Beþiktaþ, Ýsviçre ekibi Lugano'yu 3-3 ve 5-1'lik skorlarla saf dýþý býraktý ve format deðiþikliðine gidilen "Kupa 2"de adýný 36 takýmýn yer aldýðý lig etabýna yazdýrmayý baþardý.

Ajax ise 2023-2024'te Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) 5. sýrada bitirdi. Avrupa Ligi'ndeki mücadelesine ikinci eleme turundan baþlayan Amsterdam temsilcisi, sýrasýyla Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia'yý eleyerek lig etabýnda mücadele etme hakký kazandý.

ÝKÝ TAKIM ARASINDAKÝ 6 MAÇI DA AJAX KAZANDI

Beþiktaþ, Ajax ile oynadýðý 6 müsabakadan da maðlup ayrýldý.

Siyah-beyazlýlar, Hollanda ekibiyle Avrupa Þampiyon Kulüpler Kupasý (1966), UEFA Kupa Galipleri Kupasý (1993) ve UEFA Þampiyonlar Ligi'nde (2021) toplam 6 kez karþý karþýya geldi.

Ajax, söz konusu 6 maçta da Beþiktaþ'a üstünlük kurdu. Bu karþýlaþmalarda siyah-beyazlýlar 3 kez fileleri havalandýrýrken, Hollanda ekibi ise 14 gol kaydetti.

Beþiktaþ, Hollandalý teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst yönetiminde çýkacaðý mücadelede Ajax karþýsýnda ilk galibiyetini almaya çalýþacak.

BEÞÝKTAÞ'IN BU SEZON MAÐLUBÝYETÝ YOK

Siyah-beyazlý takým, bu sezon tüm kulvarlarda oynadýðý 8 maçta hiç maðlubiyet yaþamadý.

Beþiktaþ, Trendyol Süper Lig, Turkcell Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde çýktýðý 8 müsabakanýn 6'sýný kazanýrken, 2'sinde ise berabere kaldý.

Bu karþýlaþmalarda 24 gol atan siyah-beyazlýlar, kalesinde ise 8 gole engel olamadý.

AJAX'TA TANIDIK YÜZLER

Hollanda ekibinde Türk futbolseverlerin yakýndan tanýdýðý isimler dikkati çekiyor.

Ajax, sezon baþýnda takýmýn baþýna Francesco Farioli'yi getirdi. Ýtalyan çalýþtýrýcý, 2021-2023 yýllarýnda Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'un teknik direktörlüðünü üstlenmiþti.

Amsterdam temsilcisinin kadrosunda milli oyuncu Ahmetcan Kaplan'ýn yaný sýra bir dönem Beþiktaþ'ta forma giyen Wout Weghorst ile Baþakþehir'de görev yapan Bertrand Traore de yer alýyor.

Ajax, bu sezon Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde oynadýðý 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaþadý.

BEÞÝKTAÞ'IN UEFA KADROSU

Siyah-beyazlý takýmýn UEFA'ya bildirilen kadrosunda yer alan futbolcular þunlar:

Kaleci: Ersin Destanoðlu, Mert Günok, Göktuð Baytekin

Defans: Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Felix Uduokhai, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Topçu, Serkan Emrecan Terzi

Orta saha: Milot Rashica, Salih Uçan, Joao Mario, Ernest Muçi, Moatasem Al-Musrati, Jean Onana, Cher Ndour, Can Keleþ, Gedson Fernandes

Forvet: Semih Kýlýçsoy, Ciro Immobile, Rafa Silva, Mustafa Erhan Hekimoðlu