Beþiktaþ Kanadalý futbolcu Alphonso Davies'i takibe aldý
ABONE OL

YEREL BASIN DUYURDU

■ BEÞÝKTAÞ, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’den sonra üçüncü bir Kanadalý için harekete geçti. Kadroyu daha da gençleþtirmek isteyen Siyah-Beyazlýlar’ýn MLS ekiplerinden Vancouver Whitecaps formasý giyen Alphonso Davies'i gündemine aldýðý iddia edildi. Vancouver'ýn yerel medya organlarýndan olan Daily Hive'da yer alan haberde Beþiktaþ'ýn, bu sezon sergilediði performansla adýndan sýkça söz ettiren 17 yaþýndaki kanat oyuncusuyla ilgilendiði belirtildi.

KASIM’DA 18’ÝNE GÝRECEK

■ SOL açýðýn yaný sýra forvet arkasý ve sað açýkta da görev yapabilen ve geleceðin yýldýz adaylarýndan gösterilen Davies için Atiba ve Larin’in devreye sokuldu. Ýki Beþiktaþlý oyuncun da övgüyle bahsettiði genç oyuncunun Whitecaps ile olan sözleþmesi Aralýk ayýnda sona erecek. 2 Kasým’da 18 yaþýný dolduracak olan Davies, FIFA kurallarý gereði bu tarihten sonra transfer olabilecek. Bu nedenle ön protokol imzalamak isteyen Siyah-Beyazlýlar, Davies’in ailesi ile görüþmelere baþladý.

AVRUPA’NIN DEVLERÝ DE TAKÝPTE

■ 2000 Gana doðumlu, Liberya asýllý Kanadalý hücum oyuncusu, 16 yaþýndan bu yana Whitecaps'in as takýmýnda forma giyiyor. Kulübün teknik direktörü Carl Robinson, genç yýldýzýn durumuyla ilgili, “Çok ciddi bir potansiyeli var. Ama size bu kulüpte 10 yýl kalacaðýnýn garantisini veremem. Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea... Hepsi onu takip ediyor” ifadelerini kullandý. 2018 yýlýnda MLS'de Whitecaps formasýyla 16 maça çýkýp 2 gol attý, 5 de asist yaptý.

(Gunes)