'Bir puana primi kaldırdım'
ABONE OL

GALATASARAY Baskanı Mustafa Cengiz, prim sisteminde köklü bir degisiklik için dügmeye bastıklarını söyledi. Türk Telekom Stadı’nda gerçeklesen Divan Kurulu toplantısında konusan Baskan, bir üyenin, “Futbolcuya yıllık maas veriyorsunuz, ne diye bir de maç bası para veriyorsunuz?” seklindeki sözleri üzerine, “Benim de arzum bu yönde. Sadece galibiyete prim vermek istiyorum, futbolcu kabul etmiyor. Ben beraberlige de isterim” diyor.

YENİ PRİM SİSTEMİNE DÖNECEĞİZ

Cengiz söyle devam etti: “Üç maç üst üste maglubiyet alıp görevi devretmezsem, hedefim, futbolculara sadece galibiyet için prim vermek. Fransa milli takımı dünya sampiyonluguna gidiyor, galibiyet primi 17 bin euro. Biz, 25 bin euro veriyoruz. Zamanında böyle anlasılmıs. Son gelen Nijeryalı futbolcumuzla (Onyekuru) sadece galibiyet primi ile anlastık. Hedefimiz bundan sonra hep böyle olması. Biz sporcu yetistirme gelenegimizi bırakamayız. Futbolda 10 yılda bir futbolcu yetistiriyoruz, o da bize yar olmuyor. Nedense...”

UEFA’DAN AMATÖR FIRÇASI!

BASKAN Mustafa Cengiz, amatör branslarla ilgili açıklama yaparken, “Amatör subelerde gerçekten çok büyük sıkıntımız var. Gelir- gider farkında 188 milyon dolar açıgımız var. UEFA’da bizi elestirdiler. Futboldan elde edilen geliri, futbola vermelisiniz dediler. Biz göreve geldigimizde 34 milyon basketbol borcu vardı. Su an 22 milyona düsürdük bunu. Ve buna ragmen sırf basketbolda üzerimizde transfer yasakları ve tazminatlar var. Su anki hocamıza da tazminat ödeyecegiz gibi gözüküyor. Amatör bransları kapatmayacagız, biz spor kulübüyüz. Ama devletten amatör branslar için beklenti ve istegimiz var” dedi.

BORCUMUZ 40 MİLYON EURO AZALDI

Cengiz, borçla ilgili bilgi verirken, “635 milyon TL ödedik. 5.5 ayda borcu 40 milyon euro civarında düsürdük. Ödemelerde 121 milyon TL kredi kullanımı gerçeklestirdik. Kefaleti bende ve Abdurrahim Albayrak’ta. Magazacılıkta 2 katlık satıs gerçeklestirdik. Satıslarımız 21 milyondan 43 milyona çıktı” diye konustu.