''Bizi daha çok motive edecek'' Montella'dan Merih Demiral'a verilen cezaya tepki!
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) çeyrek final maçýnda yarýn Hollanda ile karþýlaþacak A Milli Takým'ýn teknik direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nýn Merih Demiral'a verdiði cezayý adil bulmadýðýný ve bu cezanýn Türk gururunu dizginleyemeyeceðini söyledi.

Vincenzo Montella, karþýlaþmanýn oynanacaðý Berlin Olimpiyat Stadý'nda düzenlenen basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulundu.

"MERÝH'E VERÝLEN CEZA ADÝL DEÐÝL"

Montella, Merih Demiral'a Türkiye-Avusturya maçýndaki "bozkurt" hareketi nedeniyle 2 maç ceza verilmesi hakkýnda, "Bu cezanýn adil olmadýðýný düþünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket deðildi. Öyle yorumlandý. Sadece doðru þekilde anlaþýlmayan bir hareketti. Bu ceza Türk gururunu dizginlemez. Biz daha da arzulu daha da büyük onurla ve gururla sahaya çýkacaðýz ve ülkeyi gururlandýrmak istiyoruz. Eminim herkes son derece motive olacaktýr. Bu taraftar için de geçerli." ifadelerini kullandý.

Ýtalyan teknik adam oyuncularýnýn performansýyla gurur duyduðunu belirterek, "Geçtiðimiz ay içerisinde oynadýðýmýz hazýrlýk maçlarýnda çok eleþtirildik. Her zaman aklýnýzdaki 11'i sahaya sürebileceðiniz durumda olmayabiliyorsunuz. O yüzden deðiþikliklere gitmeniz gerekiyor. Sahaya girdiði takdirde her oyuncu ne yapmasý gerektiðini biliyor. Hepsi ile gurur duyuyorum. Herkes bugüne kadar çok iyi maçlar çýkarttý. Hoca olarak ben bundan gurur duyuyorum." þeklinde konuþtu.

Vincenzo Montella, "Finalin oynanacaðý stadyumdayýz. Kendinizi finale yakýn hissediyor musunuz?" sorusunu, "Biz her defasýnda önümüzde ne varsa ona göre hareket etme durumundayýz, spesifik bir hedef koymaktan ziyade. Maçlarý takip ediyoruz. Güvenle sahaya çýkacaðýz. Alçak gönüllü olmayý da unutmamýz ve duygularýmýzý yönetmemiz gerek. Turnuvadaki en genç takýmýz. Çok az sayýda oyuncu bu seviyede daha önce top oynadý. Bizim bu maça odaklanmamýz gerek, kazanmak istiyoruz." þeklinde yanýtladý.

"BEN KENDÝ TAKIMIMA BAKIYORUM"

Montella, turnuva baþýnda kendi hakkýnda çok fazla eleþtiri yapýldýðýnýn hatýrlatýlmasý üzerine, "Ýtalya'dan bunu çok iyi biliyoruz, hocanýn rolü her þeyin sorumluluðunu üstlenmektedir. O yüzden eleþtiriyi kabul etmek durumundayýz. Bazen eleþtiri haklý olabilir ve düþünmeye sevk edebilir. Bazen çok adil olmayabilir. Bazen yüzünüzü güldürebilir. Eðer eleþtiri kaldýramýyorsanýz teknik direktörlük yapamazsýnýz." deðerlendirmesinde bulundu.

Ýtalyan teknik adam, "Ýngiliz oyuncu Bellingham'a yaptýðý hareket nedeniyle para cezasý verildi. Merih ise 2 maç ceza aldý. Bunu nasýl deðerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Hayýr ben diðer takýmlara bakmýyorum. Kendi takýmýma bakýyorum." yanýtýný verdi.

Montella, Türk taraftarlarýn turnuva baþýndan bu yana olan büyük desteðinin kendilerini çok iyi motive ettiðini belirterek, "Taraftarýmýz harika. Bütün maçlarda harikaydý. Son derece coþkuluydular. O coþkularýný, sevgilerini stattan, otele her noktada gösterdiler. Her zaman çok doðru davranýþ sergilediler. Yarýn da kendilerinden bunu bekliyorum. Hollanda'nýn taraftarý da güçlü bir taraftar ama ben çok takip edemedim. Kasým ayýnda burada Almanya ile oynadýk. Stadyumda neredeyse tamamen Türk taraftar vardý." ifadelerini kullandý.

Deneyimli teknik adam, "Türkiye'ye ile aranýzda çok güçlü bir bað var. Bu kadar güçlü bir bað nasýl oluþtu?" sorusuna þu yanýtý verdi:

"Çok basit. Ben Napoli'de küçük bir þehirde büyüdüm. Orada Napolilere karþý ýrkçýlýk ve ön yargýlar vardý. Türkiye'ye geldiðimde, düþünce yapýsýyla benzerlikler gördüm. Kendimi gerçekten evimde hissediyorum. Sanki çocukluðuma dönmüþ gibi hissediyorum. Taraftara þunu söylemek istiyorum, kendiniz olsun ve bugüne kadar yaptýðýnýzý yapýn. Türk gururunuzu sergileyin. Takýma yakýn durun, bizi destekleyin. Maçýn içinde bizim duygularýmýza hakim olmamýz gerekiyor. Turnuvanýn en genç takýmýyýz. Bizim yapmamýz gereken tüm bu duygusal boyutunu yönetmek ve bunu enerjiye dönüþtürüp, sahada kullanmak. Biz daha genciz ve bir anlamda daha fazla enerjimiz olabilir, bu da bize avantajý getirebilir."

"HÜCUMA MEYÝLLÝ BÝR TAKIMIZ"

Yarýn 3 oyuncusunun cezalý olduðunu ve bunun her zaman rastlanan bir durum olmadýðýnýn altýný çizen deneyimli teknik adam, "Tüm oyuncular gerekeni yaptý. Harika maçlar oynadý. 3'lü, 4'lü savunma bu benim bugün açýk edeceðim bir þey deðil. Kaan maça baþlayabilir. Tek söyleyebileceðim þey, Kaan ilk tercih olarak baþlamasý gerek ama göreceðiz. Hocanýn görevi en iyi hücum alanlarý oluþturan, dengeli takým kurmaktýr. Biz hücuma meyilli bir takýmýz. Ýstatistiklere, attýðýmýz gollere baktýðýnýzda bunu çok net görüyorsunuz. Ferdi hücuma yönelik bir oyuncu, ben açýkçasý bu durumdan hiç etkilenmedim. Ama santrforlu da oynadýk, gol de attýk. Elimizde birkaç imkan var. Bunlarý da ihtiyacýmýza göre kullanacaðýz." þeklinde konuþtu.

Takým ruhunun en büyük kazanýmlarý olduðunu aktaran Montella, "Maç kazanmak beni mutlu ediyor. Takým bir vücut oldu. Beraber çok iyi ve sýký çalýþýyoruz. Herkes kendisinden istenileni yapýyor. Maç içerisinde herkes ne yapacaðýný biliyor. Bu takýmýn bir ruhu var. Bir ruh oluþturmak zordur. Bu bizim baþardýðýmýz bir þey. Gerçekten gururlandýrýyor. Netice ne olursa olsun, çünkü bazen netice detaylarda saklý olabiliyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Milli takým teknik direktörü, yabancý bir basýn mensubunun Arda Güler hakkýndaki sorusu üzerine, "Çok yetenekli bir oyuncu. Belki sol ayaðý benimkinden biraz daha yumuþak. Arda sürekli oynama ihtiyacý olan bir oyuncu. Yýl içerisinde sakatlýklar yaþadý, kendisi için çok kolay bir süreç olmadý, bunu görüyoruz. Ne kadar maç oynarsa o kadar daha iyi performans gösteriyor, ayný maç içerisinde bile. Ümit ediyorum devamlýlýðýný saðlayabilir, çünkü o yeteneði kendisini her yere götürmeye yeterli." ifadelerini kullandý.