Bodrum FK'den Süper Lig coþkusu
ABONE OL

Yeþil-beyaz meþalelerin kenti kapladýðý kutlamada, futbolcular ve teknik ekip üstü açýk otobüsle kentte tur atarken, önce yönetim sonra teknik ekip ve oyuncular coþkulu taraftarýn önünde yoðun havai fiþek gösterisi altýnda þampiyonluk kupasýný kaldýrdý. Maçlarýn Bodrum'da oynanacaðýný söyleyen Bodrum FK Baþkaný Fikret Öztürk, " Ýnþallah maçý burada oynayacaðýz yapýlmasý gereken her þeyi elimizden geldiði kadar yapmaya çalýþacaðýz" dedi.

1'inci Lig Play-Off final maçýnda Sakaryaspor'u 3-1 yenerek adýný Süper Lig'e yazan Bodrum FK, taraftarýyla bir araya geldi. Þampiyonluk kutlamalarý kapsamýnda, Bodrumspor Gümbet Tesisleri önünde üstü açýk otobüsle oyuncalar ve teknik ekip Belediye Meydaný'na gitmek üzere tur attý. Gümbet Deðirmenler Mevkiinden, Neyzen Tevfik Caddesi'ne oradan da Belediye Meydaný'na gelen takýma binlerce taraftar meþaleler ve Bodrum FK bayraklarýyla eþlik etti. Belediye Meydaný'nda devam eden kutlamalarda oyuncular ve teknik ekip kendilerinin seçtiði þarkýlar eþliðinde sahneye çýkarak taraftarý selamladý. Yönetim ve oyuncular kupayý kaldýrdýktan sonra dakikalarca süren ve nefes havai fiþek gösterisi geceye damga vurdu. Gecede Bodrum FK ile özdeþleþen 'Aþk Bodrum'da Yaþanýyor Güzelim' parçasýný seslendiren Bülent Serttaþ'ýn konseriyle taraftarlar eðlenceli dakikalar yaþadý. Kutlamalar gece boyunca devam etti.

KULÜBÜN BORCU YOK

Kulübün kimseye borcu olmadýðýný belirten Bodrum Futbol Kulübü Baþkaný Fikret Öztürk, "Kulübün buraya gelmesinde temel taþýný atan, Bodrumspor'u dernek halinden anonim þirket haline çeviren ve çevirdiði zaman büyük eleþtirilere uðrayan Rýza Karakaya'ya ve ekibine cani gönülden teþekkür ederim. Bodrumspor'un sýkýntýda olduðu zamanda ben Ahmet baþkana dedim ki, 20 tane iþ adamý gelsin yüzde 5'er hisse alalým ve Bodrum FK'yi belli bir yerlere taþýyalým fakat 20 kiþi deðil yanýma 3 tane aslan ortak geldi. Desteklerini esirgemeyen yönetim kuruluna teþekkür ederim. Bu ekip bugüne kadar 24 milyon Euro para harcadý, þu anda Bodrum FK Süper Lig'de ve beþ kuruþ borcu yok. Biz buraya kadar getirdik, bundan sonra giderse deðerli devlet adamlarýnýn, deðerli yöneticilerin, sivil toplum örgütlerinin desteði olmadan bu takým gitmez. Ýnþallah maçý burada oynayacaðýz yapýlmasý gereken her þeyi elimizden geldiði kadar yapmaya çalýþacaðýz. Sayýn valimize ýþýklandýrma için gittik ve 1 hafta içinde gerekli ön izinler alýndý ýþýklandýrma iþine bir an önce baþlayacaðýz" dedi.

SAHADA KONUÞARAK ÝÞ YAPMAYA ÇALIÞTIK

Þampiyonluktan dolayý mutlu olduðunu ifade eden Bodrum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ýsmet Taþdemir, "Bu duygularýn tarifi yok, o son düdük çaldýðý andan itibaren içimi çok farklý bir his kapladý. Hem þampiyonluk hem de Süper Lig'de hocalýk benim hayalimdi. Nasip olursa bir aksilik olmazsa hayalimizi gerçekleþtireceðiz. Yavaþ yavaþ her hayalimizi gerçekleþtirdik diyebilirim ama hepimiz insanýz hayallerimiz bitmez. Yazý atlattýktan sonra yeni hayaller ve yeni hedefler çizeriz inþallah. Biz kendi adýmlarýmýzý ve hedeflerimizi kendi içimizde doðru atmayý tercih ediyoruz. Kadro kalitesi olarak düþük bir kadro kalitemiz var ama farklý yönlerimizle farklý özelliklerimiz çok fazla. Biz herkesin gözüne soka soka deðil sahada konuþarak iþ yapmaya çalýþtýk" diye konuþtu.

OYUNCULAR MUTLU

Þampiyonluktan dolayý mutlu olduðunu ifade eden takýmýn yýldýz oyuncu Kenan Özer, "Son maça kadar çok güzel çok tatlý heyecanlar yaþadýk. Bütün takýmý tebrik ediyorum hepimiz çok büyük fedakârlýklar gösterdik. Sonuç alýnca her þey çok daha deðerli hala geliyor. Hayalim üstü açýk otobüsle Neyzen Tevfik Caddesi'ni gezmek, onu da baþarýrsak her þey tamamlanmýþ olacak. Ýnþallah Bodrum FK Süper Lig'de kalýcý olur" diye belirtti.

PROTOKOLDEN DESTEK MESAJI

Kutlama programýna katýlan Muðla Valisi Ýdris Akbýyýk, "Bu sevince ortak olmaktan dolayý kendimi mutlu sayýyorum. 1931'den beri Bodrum FK ve Bodrumlular büyük meþakkatlere katlandý çok çalýþtý arzu etti ve bugün baþardý. Bodrum Süper Lig'de artýk inþallah sizlerin desteðiyle Muðla ve tüm ilçeleri tek yürek olmuþ hepsinin kalbi Bodrum FK için çarpýyor. Ýnþallah futbolcularýmýz Süper Lig'de büyük baþarýlara imza atacaklar" dedi.

Muðla Büyükþehir Belediye Baþkaný Ahmet Aras ise, "Çok tarihi bir an yaþýyoruz, yaklaþýk 100 yýllýk kulüp tarihinde son yýllarda baþarýdan baþarýya yelken açtýk. Bu sene çok farklý oldu, Muðla'da ve Ege'de sayýlýdýr bir ilçenin Süper Lig'e çýkmasý, Bodrumumuzun Süper Lig'e çýkmasý hepinizin baþarýsýdýr. Bundan sonra iþ bizlere düþüyor onlar sonuna kadar görevlerini yaptýlar ama bu takýma sahip çýkmak hepimizin boynunun borcudur" diye konuþtu.

Bodrum Kaymakamý Mustafa Çit, "Adana'da muhteþem bir mücadele gösterdik. Kardeþlerimi kutluyorum belki maçýn 8-0 olma ihtimali vardý." ded,.

Bodrum Belediye Baþkaný Tamer Mandalinci, "Allah yaþatmayacaðý hiçbir þeyin hayalini kurdurmaz. Sizler bu takýma inandýnýz. Bu meydanda bugün Bodrumspor'umuzun 93 yýllýk çýnarýmýzýn Süper Lig'e çýkýþýný kutluyoruz. Hayýrlý uðurlu olsun." þeklinde konuþtu.

Gecede Bodrum FK ile özdeþleþen 'Aþk Bodrum'da Yaþanýyor Güzelim' parçasýný seslendiren Bülent Serttaþ'ýn konseriyle taraftarlar eðlenceli dakikalar yaþadý. Kutlamalar gece boyunca devam etti.