Bronckhorst, Hollanda-Türkiye eþleþmesini deðerlendirdi
ABONE OL

Beþiktaþ Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) çeyrek finalinde yarýn oynanacak Hollanda-Türkiye maçýnýn çok güzel geçeceðini düþündüðünü söyledi.

Hollandalý çalýþtýrýcý, siyah-beyazlý kulübün YouTube kanalýna Hollanda-Türkiye müsabakasý ve EURO 2024'e iliþkin açýklamalarda bulundu.

Ýki ekibin de þampiyonada iyi bir performans ortaya koyduðunu belirten Van Bronckhorst, "Hollanda ve Türkiye, turnuvada iyi maçlar çýkardý. Hollanda güzel bir oyunla Romanya'yý geçerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye de iyi bir performans ortaya koyarak çeyrek finale çýktý. Ýki takým için de güzel bir maç olacaðýný düþünüyorum." ifadelerini kullandý.

A Milli Futbol Takýmý'nýn Avusturya'yý 2-1 maðlup ederek adýný çeyrek finale yazdýrdýðý son 16 turu maçýnýn son anýnda yaptýðý kurtarýþla dikkati çeken kaleci Mert Günok hakkýnda da görüþlerini paylaþan Hollandalý teknik adam, "Mert Günok çok iyi bir kurtarýþ yaptý. Bu, takýma büyük bir öz güven verdi. Mert'in adýna çok mutlu oldum. Çok iyi bir performans gösterdi." diye konuþtu.

EURO 2024'ü de deðerlendiren Giovanni van Bronckhorst, "Birçok takým ayný sistemde oynuyor. Ýspanya, Almanya ve Hollanda gibi takýmlar oyunu kontrol etmek istiyor. Türkiye de bunu yapmaya çalýþan bir takým. Türkiye, geçiþlerde fýrsatlarý deðerlendirebilse daha fazla gol atabilirdi. Þampiyonada takýmlar açýk oynamaya çalýþýyor. Ýzleyenler için iyi bir turnuva olduðunu düþünüyorum." þeklinde görüþ belirtti.

  • Euro 2024
  • Hollanda-Türkiye
  • Beþiktaþ
  • Giovanni van Bronckhorst