Bülent Uygun: Bu sezonu çok güzel bir þekilde bitirdik
ABONE OL

EMS Yapý Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, kýrmýzý-beyazlý ekibin zor þartlar altýnda baþarýlý bir sezon geçirdiðini söyledi.

Uygun, AA muhabirine, sýkýntýlý bir dönemde Sivasspor'da teknik direktörlük görevine getirildiðini aktardý.

Kendisinden önce görev yapan teknik direktör Servet Çetin'in devre arasýna kadar geçen süreçte baþarýlý olduðunu aktaran Uygun, "Sivasspor tarihinin en pahalý satýþý olan ve 5 milyon avroya yakýn bir paraya transferi gerçekleþen Yunus Emre Konak'ý yetiþtiren, ilk çýkartýp oynatan hoca oydu." dedi.

Çetin'in kendi isteðiyle takýmýn baþýndan ayrýldýðýný belirten Uygun, "Biriyle problemi vardý. O birinin kim olduðunu bilmiyorum. Kamuoyunda benimle ilgili çok söz geçti. Servet Çetin'i ayrý severim. Benim için çok deðerlidir, düðünüme kadar geldi. Neden býraktýðýný bilmiyorum. Kendisi gün gelir açýklar. Benden dolayý ise onu da açýklar ama gerçekten çok güzel þeyler baþardý." diye konuþtu.

"AVRUPA KUPALARINA KATILMA ÞANSI YAKALADIÐIMIZ DÖNEMLER OLDU"

Uygun, Servet Çetin'in görevden ayrýlmasý sonrasý kendisine teklif geldiðini ve bunu kabul ettiðini vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Gelir gelmez çok büyük bir sorunla karþýlaþtýk. Takýmýn en kilit isimlerinden Yunus Emre Konak gitmiþ, Gerson Rodrigues, Modou Barrow ve Samu Saiz da takýmdan ayrýlma aþamasýndaydý. Yani takýmýn neredeyse yüzde 50'sinin ayrýlma noktasýnda olduðu veya oynamak istemediði bir ortama girdik. Öyle olunca bu görev daha da zorlaþtý. Bu futbolcular gittikten sonraki sürece baktýðýmýzda, yeni gelen arkadaþlarla bir uyum saðlayarak lig bitmeden 6-7 hafta önce takýmýmýz kümede kalma baþarýsý gösterdi. Hatta 2-3 kere Avrupa kupalarýna katýlma þansý yakaladýðýmýz dönemler oldu. Bunlardan bir tanesinde maalesef yenilerek o sürecin devamýný saðlayamadýk. En yaklaþtýðýmýz zaman RAMS Baþakþehir maçýydý. Malum orada hakem verdiði hatalý kararlarla yenilmemize neden oldu."

Takýmýnýn baþarýlý bir sezon geçirdiðini anlatan Uygun, "Avrupa kupalarýna gidemedik ama Fenerbahçe'den, Galatasaray'dan, Beþiktaþ'tan ve Trabzonspor'dan puanlar aldýk. 6-7 hafta öncesinden kümede kalarak bu sezonu çok güzel bir þekilde bitirdik." deðerlendirmesinde bulundu.

Uygun, az da olsa bir taraftar grubunun kendilerini desteklediðini dile getirerek, stadyuma gelen futbolseverlere teþekkür etti.