Bülent Uygun'dan menajer isyaný
ABONE OL

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, transferlerde menajerlerden dolayý sýkýntý yaþadýklarýný söyleyerek, "Malum menajerler de ayný futbolcuyu 8-10 menajer çeþitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsanýz diðer menajer diðer futbolcuyu arayarak onu ayartýyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karþýlaþýyoruz" dedi.

Sivasspor, yeni sezon hazýrlýklarý kapsamýnda çalýþmalarýna devam ediyor. Teknik Direktör Bülent Uygun ise antrenman öncesi, basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu. Ýlk etap Sivas kampýný tamamladýklarýný söyleyen Uygun, "Ýlk etap itibariyle baktýðýmýzda kazasýz belasýz 15 günümüzü en iyi þekilde geçirdik. Takýmýmýza yeni katýlan 3 tane arkadaþýmýz oldu. Onlar da adaptasyon sürecini güzel bir þekilde atlattý. Kuvvet ve kuvvetle devamlýlýk idmanlarýmýzý yaparak da elimizdeki kadroyla ön hazýrlýðýmýzý bitirmiþ olduk. Dolayýsýyla takýmýmýzdan ayrýlan 17 arkadaþ oldu. Þimdi bundan sonraki süreç içerisinde transfer komitemiz, Gökhan Karagöl ve yönetim ayný zamanda scoutlar beraber izliyorlar. Erzurum kampýna da 3-4 tanesi yabancý olmak üzere 3-4 tanesi de Türk futbolcu olmak üzere bir takviye yapmaya çalýþacaðýz. Eksik bölgelerimize. Oradaki planladýðýmýz 5 tane hazýrlýk maçý var. Orada da eksiklerimizi görüp ondan sonra eksik bölgelerimizi transfer yaparak yolumuza güzel bir þekilde devam edeceðiz. Ýlk maçýmýz Trabzonspor ile. Trabzon ile bismillah deyip sezonumuzu açmak istiyoruz" diye konuþtu.

"BAZEN SORUNLARLA KARÞILAÞIYORUZ"

Transfer çalýþmalarýna yönelik konuþan 52 yaþýndaki teknik direktör, "Transfer sezonlarý çok zordur. Çünkü ekonomik anlamda malum ülke deðiþtirecek olan futbolcu biraz daha fazla istiyor. Biz deðerinden fazla hiçbir futbolcuya vermek tarafýnda deðiliz. Türkiye'deki borçsuz kulüp olarak 22 seneden beri Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu bunu muhteþem bir þekilde yapan bir yönetim. Dolayýsýyla kulübün her kuruþunun deðerli olduðu bir ortamda transferi de hatasýz yapmaya çalýþýyorlar. Biz diðerleri gibi çok büyük maddi destek almadan eldeki kadroyla 7 kere Avrupa'ya bir kere Þampiyonlar Ligi'ne gidip, bir de kupa kazanmýþ doðru yönetim anlayýþýndan bahsediyoruz. Zor geçiyor, çünkü biz hakkýndan fazlasýný vermek istemiyoruz. Malum menajerler de ayný futbolcuyu 8-10 menajer çeþitli fiyatlarla sunuyor. Sonra o menajerden almazsanýz diðer menajer diðer futbolcuyu arayarak onu ayartýyor. Olan transferi bozabiliyor. Böyle sorunlarla karþýlaþýyoruz. Yoksa onun dýþýnda Sivasspor'un genel anlamda dünyadaki bütün futbolcularýn paralarýnýn ödendiðini, þehrin insanlarýn sevgiyle karþýladýðýný anlatan bir süreçle karþýlaþýyoruz. Onunla ilgili bir sýkýntý yok. Sadece bu süreci biraz daha doðru ve temkinli bir þekilde sürdürmeye çalýþýyoruz" ifadelerini kullandý.

"MANAJ'DAN GELECEK PARA TRANSFER BÜTÇESÝNÝ BELÝRLEYECEK"

Rey Manaj'ýn durumu hakkýnda yöneltilen soruya deneyimli teknik adam, "Þimdi Rey Manaj'dan gelecek olan para, ekonomik olarak kulübümüzün transfer bütçesini belirlemeyi saðlar. Yoksa onun dýþýnda Rey Manaj satýlmazsa zaten bu ligde çok önemli ve çok kaliteli, çok özellikli bir santraforu tekrar transfer etmiþ oluyoruz. O yüzden de biraz da ona da baðlý ama onun haricinde de biz çalýþmalarýmýzý devam ettiriyoruz. Kýsa süre içerisinde en azýndan 1 alternatif santrafor, 2 tane kenar, 1 sekiz numara ve 1 de defansa takviyeyi kýsa bir zaman içerisinde yapmak istiyoruz" yanýtýný verdi.

"YÖNETÝMÝ TEBRÝK EDÝYORUM"

Son olarak taraftarýn kombinelere ilgi göstermesini isteyen Uygun, "Ben kombine fiyatlarýný gördüm, gerçekten bu þartlarda sýrf taraftar gelsin, takýmýna sahip çýksýn, ona sevgisini göstersin diye yönetimimiz böyle bir karar aldý. O yüzden yönetimi tebrik ediyorum. Þimdi bu saatten sonra taraftara düþen kombineleri satýn almak. Ondan sonra bununla beraber gurbetçi dostlarýmýz geliyor. Onlar da formalarýný satýn alýp, kombineleri alýp da taraftar gruplarýna hediye etmelerini istiyorum. Ben taraftarlar grubunun birleþmesini saðlamýþtým. 'Kýrmýzý Duvar' diye bir taraftar grubumuz oluþuyor. Ondan sonraki süreç içerisinde yaklaþýk 2 bin 500 kiþilik bir taraftar grubu bir araya gelmiþ olacak. Gençlerimize, Sivasspor'u sevenlere kýrmýzý duvarýn etrafýnda kombinelerini alarak yerlerini almalarýný istiyoruz. Çok güzel bir taraftar þölenini, görselini onlardan bekliyoruz" açýklamasýnda bulundu.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesislerinde Teknik Direktör Bülent Uygun ve yardýmcýlarý yönetiminde yapýlan antrenman 1 saat 30 dakika sürdü. Koþu ile baþlayan antrenman, ýsýnma ve istasyon çalýþmalarýyla devam etti. Yiðidolar, son bölümde ise yarým sahada çift kale maç oynadý.