Bursaspor'da ortalýk karýþtý! Eski baþkan Mesut Mestan'dan iddialara cevap
ABONE OL

Mestan, "Sadece siz kendinizden ödün vermediniz. Bizim yaþadýðýmýz sýkýntýlarýn 10'da 1'ini bile yaþamamýþken geçmiþe yönelik serzeniþleriniz ne kadar etiktir? Bu göreve talip olan herkes Kulübün içinde bulunduðu mali durumu bilerek geliyor. Siz göreve gelirken Kulübün mali gerçeðini bilmiyor muydunuz?" ifadelerini kullandý.

Mesut Mestan yazýlý açýklamasýnda, Erkan Kamat'ýn açýklamalarýný üzülerek izlediðini belirterek þunlarý kaydetti:

"Mazbata töreni ile ilgili söylemleriniz gerçeði yansýtmamakla birlikte, Genel Kurullar sonrasý mazbata töreni Baþkanlar düzeyinde yapýlýp devralýnan bir durum deðildir. Nitekim bizler de mazbata töreninde Ali Ay tarafýndan deðil 2. Baþkan Cem Öztürk tarafýndan teslim aldýk. Yine söylemiþ olduðunuz gibi bir sonraki gün telefonla sizi arayarak herhangi bir kaos olmasýn, bir hata vardý ve biz bu hatayý düzelterek yarýn mazbata töreninde olacaðýz diye bir görüþme yaptýk mý? Mazbata töreninde bizzat yönetim kurulu üyesi arkadaþýmýz vardý ve bizim gelmeyeceðimizi Genel Kurul öncesi ve esnasýnda bilmiyor muydunuz?"

"GELEN PARANIN NERELERE ÖDEME YAPILDIÐINI NEDEN ÝFADE ETMEDÝNÝZ?"

Kamat'ýn 9-10-11 ay personel maaþlarýnýn ödenmediðinden bahsettiðine iþaret eden Mestan, þu sorularý sordu:

"Biz göreve geldiðimizde de önceki yönetimden kalan personel maaþ alacaklarý var idi. Ancak biz ne eski dönem dedik, ne de kendi dönemimiz dedik ve göreve geldiðimiz günden görevi býraktýðýmýz güne kadar bütçemizin yettiði kadarýyla 12 ay personel maaþý ödedik. Bu durumda hiç personel maaþý ödenmemiþ mi oluyor? Ýsimlerini geçirdiðiniz futbolcularýmýz Burak Altýparmak, Cüneyt Köz, Recep Aydýn, Aykut Akgün, Emirhan Aydoðan olmak üzere hiç kimsenin para almadýðýný ifade ettiniz. 89 milyon TL para giriþinin doðruluðunu ifade ettiniz. Peki yapýlan ödemelerin doðruluðunu 89 milyon TL paranýn þekilde girdiðini nerelere ödeme yapýldýðýný neden ifade etmediniz? 2019-2020 sezonu için ismini söylediðiniz futbolcularýmýzýn, söylemiþ olduðunuz hak ediþlerin de yapýlmýþ olan ödemelerin de doðru olmadýðý kayýtlardan bellidir. Peki size soruyorum; ismini söylediðiniz futbolculara, ýsrarla ve net bir þekilde rakam vererek ifade ettiðiniz bedeller mi ödendi yoksa daha fazla mý ödendi? Geçmiþ dönem dahil üzere olmak görev aldýðýmýz süre boyunca tüm futbolculara ne kadar ödeme yapýldý?"

"MUTFAKTA OCAK YANMIYORDU NE DEMEK?"

Mestan þöyle devam etti:

"Diðer bahsetmiþ olduðunuz tesis ile ilgili söylemlerinize istinaden, 'Hayýrdýr ya kulüp dýþ cephesini boyatacak 30 bin TL, 40 bin TL bütçemi ayýramadýnýz?' diye çocuk azarlar bir þekilde, hesap sorar bir þekildeki ifadelerinizi kendi dönemimiz olarak kabul etmiyoruz. Sauna, fitness salonu, havuzun bakýmý, antrenman sahalarýnýn bakýmýna kadar tüm bakýmlar eksiksiz bir þekilde yerine getirilmiþtir. Görev süremiz boyunca söylemiþ olduðunuz hiçbir yer ile ilgili sýkýntý yaþamamýþ iken bu söylemleriniz ne kadar gerçeði yansýtmaktadýr? Mutfakta ocak yanmýyordu ne demek?

"KAMPI BEKLETÝN, BEN YURT DIÞINDA YAPACAÐIM DEDÝNÝZ MÝ?"

Sezon öncesi kamp yapýlmamýþ olmasýndan bahsettiniz. Peki size soruyorum, kulübe geldiðinizde de, defalarca telefon ile yapmýþ olduðumuz görüþmelerde de, takýmýmýzýn sezon öncesi kamp yapmasý gerektiðini, buna iliþkin bir planýnýzýn ve bütçenizin olup olmadýðýný sorduðumuzda kampý bekletin ben yurtdýþýnda yapacaðým dediniz mi? Aradan birkaç gün geçtiðinde yurt dýþý kampý yapamayacaðýnýzý ifade ederek, bizim yönetim olarak kamp yeri ayarlayýp kamp ödemesini yapmamýzý söylediniz mi? Buna istinaden biz yönetim olarak kamp yeri ayarlayýp size bildirdik mi? Son dakika bir oyuncumuzun maalesef covid-19 olmasý sebebi ile tüm takýmýmýzýn tesislerde karantinada kalmak zorunda olduðundan dolayý kampýn iptal edilmek zorunda olduðunu biliyor muydunuz? Fiziki olarak takýmýn hazýr olmadýðýndan bahsettiniz ancak Sportif Direktörümüz Mustafa Gönden önderliðinde ekip olarak, gece gündüz demeden takým ile birebir ilgilendiklerine, tüm idman programlarý gereði fiziki anlamda hazýr hale geldiklerinden ve bu konuda Sportif Direktörümüz Mustafa Gönden tarafýndan size bilgilendirme yapýlmadý mý? Pandemi nedeni ile hazýrlýk maçý yapmak istediðimiz takýmlar ile saðlýk nedeni ile olumsuz dönüþler aldýðýmýzdan haberiniz var mýydý?

"BANKALARDAN BÝR ÝÞLEM YAPAMADIK, YAPILAMIYORDU ÝFADELERÝ NE DERECE DOÐRUDUR?"

Temliklerden dolayý futbolcularýn lisanslarýnýn son dakika çýkmasýndan bahsettiniz. Futbolcularýmýzýn ve teknik kadronun lisanslarýnýn çýkarýlmasý ile bankalarýn temliklerinin olmasý ile ne gibi bir bað var? Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlemiþ olduðu lisans bedellerinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafýndan belirlenen bedellerin banka hesaplarýna yatýrýlarak lisanslarýn çýkarýldýðýný bilmeyen yoktur. Banka kredileri göreve geldiðimizde yeniden yapýlandýrýlmýþ olup 30.09.2020 tarihine kadar ötelenmiþtir. Bu durumda 30.09.2020 tarihine kadar bankalardan herhangi bir iþlem yapamadýk, yapýlamýyordu ifadeleri ne derece doðrudur? Genel Kurul öncesi yeni profesyonel yapmýþ olduðumuz oyuncularýmýzýn lisans bedelleri bizzat yönetim olarak tarafýmýzdan yapýlmýþtýr. Bu konu ile ilgili de beni arayýp bu oyuncularýn lisans paralarýný ödeseydin ödedin deðil mi diye bana söylediniz mi?

"KULÜBÜN MENFAATLERÝ DOÐRULTUSUNDA HAREKET EDECEÐÝMDEN KÝMSENÝN ÞÜPHESÝ OLMASIN"

Elektrik borcu ile ilgili yapmýþ olduðunuz hiçbir ödeme yapýlmamýþ açýklamalarýnýza istinaden, görev aldýðýmýz süre boyunca yönetim olarak yaklaþýk 2.5 milyon TL ödeme yaptýk. Bu durumda sizin de ifade ettiðiniz üzere kendi döneminize ait borcu ödemediðinizi ifade ettiðiniz bu durumda geçen yýl hiç ödeme yapýlmamýþ mý?

Temlik konusuna gelecek olursak, ifade ettiðiniz altýn, Euro ve Dolar olmak üzere toplamda 14.5 milyon TL kendini borçlandýrttýrmýþ ne demek? Verilmeyen bir bedel mi var? Ben ticaret ile uðraþan bir kiþiyim ve yakýn çevrem çok iyi bilir ki sadece matbaa iþi ile uðraþmamaktayým. 14.5 milyon TL Türkiye Futbol Federasyonu'na temlik koydurmuþtur ifadesi ne kadar doðrudur? Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde konulmuþ olan temlik bedeli 887.650,00 Euro ve 123.500,00 USD dir. Belirttiðiniz gibi temlik bedeli 14.5 milyon TL deðildir. Temlik dýþýnda 5.320.000,00 TL çek alacaðým vardýr. Öncelikle dediðiniz gibi Türkiye Futbol Federasyonunda temlik sýrasý 3.sýrada olmayýp, tüm borçlar ödenince sýrasý gelecek bir temliktir. Bahsettiðiniz gibi 3.sýrada deðildir. Tüm borçlarýn bittikten sonra sýrasý gelecek temliðe iliþkin, Kulübün zor durumda olmasý halinde tabi ki her zaman Kulübün menfaatleri doðrultusunda hareket edeceðimden kimsenin þüphesi olmasýn.

"BÝZÝM TRANSFER TAHTASI YA DA KULÜP LÝSANS KAPSAMINDA YAÞADIÐIMIZ SORUNLARIN HÝÇBÝRÝSÝ ÝLE UÐRAÞMAK ZORUNDA KALMADINIZ"

Kulüp Lisans ile ilgili yapýlmýþ olan açýklamanýza istinaden, Mali kriterler gereði her bir yapýlmayan iþ olarak uygulanan puan silme cezasý vardýr. Bu baðlamda -30 puan da silme cezasý da alsanýz Türkiye Futbol Federasyonu kriter gereði en fazla -3 puan silme cezasý uygulanmaktadýr. Biz göreve geldiðimizde Kulüp Lisans kapsamýnda daha önce alýnmasý gereken hiçbir muvafakat alýnmamýþ idi. Görev süremiz boyunca borç yükü çok fazla olan mali tablo karþýsýnda tüm sorumluluklarýmýzý yerine getirdik ancak -3 puan silme cezasý verildi. Bunun sonucunda haklý olduðumuzu savunmak amacý ve puan silme cezasýnýn kaldýrýlmasý anlamýnda tüm mecralara baþvurduk. Nitekim Tahkim Kurulu'ndan ceza oy çokluðu ile onandý. Tekrar ifade etmem gerekir ise oy birliði deðil oy çokluðu ile karar verilmiþtir. Biz kendi dönemimizde Kulüp Lisans baþvuru dosyasýnda mevcut kadromuzun tamamýndan muvafakat yazýlarý alýnmýþtýr. Bizim transfer tahtasý yada Kulüp Lisans kapsamýnda yaþadýðýmýz sorunlarýn hiçbirisi ile uðraþmak zorunda kalmadýnýz. Demiþ olduðunuz gibi -11 puan alýp sonraki döneme -8 devretti ifadesi net bir þekilde yalandýr. Kulüp Lisans sürecinde alýnan puan silme cezalarý devretmez. Yýl ve sezon bazýnda hazýrlanmasýndan dolayý bu döneme sarkmamaktadýr. Talimatlar bu kadar açýk iken devreden -8 puan silme cezasý devretti açýklamasý ne kadar doðrudur? 31.03.2021 tarihinde sizin vereceðiniz dosya kapsamýnda vereceðiniz bilgiler kapsamýnda Kulüp Lisans Kurulu tarafýndan 2021/2022 sezonu Kulüp Lisans kapsamýnda yeniden karar verecektir. Bu þekilde beyanat vermeniz etik midir?

Yine söylemiþ olduðunuz geldiðimizde takýmýn formasý yoktu, kalitesi yoktu, yýkayýp yýkayýp giydirmiþler ifadelerinize istinaden, son güne kadar malzemeci tarafýndan ne talep edildiyse ilave top dahil olmak üzere eksiksiz olarak yerine getirilmiþtir. Yeni sezon öncesinde formalarýn tasarýmlarý, antrenman kýyafetleri vs dahil olmak üzere planlamalar yapýlmýþ olup sipariþleri verilmiþ olduðundan haberiniz yok muydu? Kappa firmasýna olan borçtan bahsettiniz. Sizin ve tüm dünyanýn bildiði pandemi sürecinden kulübümüz de etkilendiði aþikardýr. Kappa firmasýna olan borç Bursastore'nin almýþ olduðu ürünlerin pandemi sebebi ile maðazalarýmýzýn kapalý olmasý sebebi ile satýþ yapýlamamasýndan dolayý, müsabakalarýn seyircisiz oynanmasý ile oluþan gelir kaybýdýr. Burada bahsetmiþ olduðunuz sanki bilinçli bir þekilde ödeme yapýlmamýþ gibi bahsettiðiniz konu ne kadar gerçeði yansýtmaktadýr?

"SADECE SÝZ KENDÝNÝZDEN ÖDÜN VERMEDÝNÝZ"

Sadece siz kendinizden ödün vermediniz. Bizim yaþadýðýmýz sýkýntýlarýn 10'da 1'ini bile yaþamamýþken geçmiþe yönelik serzeniþleriniz ne kadar etiktir? Bu göreve talip olan herkes Kulübün içinde bulunduðu mali durumu bilerek geliyor. Siz göreve gelirken Kulübün mali gerçeðini bilmiyor muydunuz? Sizin de belirttiðiniz gibi hepimizin ailesi var. Kendiniz ve yönetiminiz için talep ettiðiniz saygýyý hepimize göstermenizi, sizin gibi hepimiz Kulübe hizmet etmek amacýyla geldiðimizi unutmayanýz. Asýl olan makamlar ve þahýslar deðildir."