Çaðdaþ Atan'dan þampiyonluk açýklamasý
ABONE OL

Baþakþehir Fatih Terim Stadý'nda oynanan karþýlaþmanýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulunan Çaðdaþ Atan, "Bu maçý kazanmamýz gerekiyordu." dedi.

"Böyle bir maçtan sonra konuþmasý biraz zor. Yediðimiz golden önce iki üç tane ceza sahasýnýn içine kadar getirip yakaladýðýmýz pozisyon var." sözlerini kullanan Atan, þöyle konuþtu:

"Bunlarý usta ayaklarýmýz gol yapamayýnca ilk gelen topta gol yedik. Çok kolay bir gol yedik. Ýkinci yarýya hamlelerle çok iyi baþladýk, golü de attýk. Maçý koparacaðýmýzý düþünürken öne geçeceðimiz golü atamadýk. Bu maçý kazanmamýz gerekiyordu. Kayseri'nin içinde bulunduðu durum, hoca deðiþikliði, sahada çok fazla geçiþ dýþýnda bir planlarý yoktu. Bu aný deðerlendirip maçý bitirmemiz gerekiyordu. Kayserispor oyuncularýný gösterdikleri mücadeleden dolayý kutluyorum. Milli ara geldi, biraz dinlenmemiz gerekiyor. Takýmý tazelemek istedik ama Rapid maçýnda oynayan oyuncularým daha zinde gözüktü. Yaptýðýmýz rotasyondan çok verim alamadýk."

'ORTA SAHADAN DAHA ÇOK KATKI BEKLÝYORUM'

Kayserispor'un ligin en iyi geçiþ yapabilen takýmlarýndan biri olduðunun altýný çizen Çaðdaþ Atan, "Ýlk yarý çok geçiþ imkaný vermedik. Gol, hamle hatamýz ve arkasýndan kademe hatasýyla geldi. Ýkinci yarýnýn baþýndan sonuna kadar da çok fazla geçiþ imkaný vermedik, sonlarda rakibe geçiþ imkaný verdik. Daha kaliteli set hücumu yapabilirdik, yeterli sayýda pozisyona da girdik. Özellikle orta saha oyuncularýndan daha fazla skora katký bekliyorum. Golü sadece Piatek ve Figueiredo'dan ya da duran topta uzun oyunculardan bekliyoruz gibi bir görüntü oluþtu. Bu istediðimiz bir durum deðil. Ofansif orta sahalarýmýzdan beklediðimiz gol katkýsýný ya da asist katkýsýný alamadýk. Onlarýn da kendisini daha çok geliþtirmesi gerekiyor." deðerlendirmesinde bulundu.

ÞAMPÝYONLUK SORUSUNA YANIT VERDÝ

Atan, "Baþakþehir yeniden þampiyonluk yaþayabilir mi? Bunun için süre verebilir misiniz?" sorusuna, "Baþakþehir þampiyon olduðu zaman 50-60 milyon avro bütçesi, þampiyonluk yolundaki rakiplerinin 80-90 milyon avro bütçeleri vardý. Biz artýk daha ekonomik hareket ederken onlar ordularýný daha teknolojik hale getirdiler. Bizim iyi bir kadromuz var ama ekonomik bir kadromuz var. Ýki transfer dönemi geçirdik, yaz transfer döneminde deðiþimin ikinci etabýný tamamladýk. Önümüzdeki kýþ ve yaz transfer dönemlerinde belirlediðimiz bölgelere iyi oyuncular alabilirsek ilk 4 için istikrarlý, düzenli Avrupa'ya giden bir Baþakþehir takýmý olarak konuþabiliriz." yanýtýný verdi.