MAÇ SONUCU: Almanya 5-1 Ýskoçya
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nýn açýlýþ maçýnda ev sahibi Julian Nagelsmann'ýn ekibi ev sahibi Almanya, Steve Clarke'ýn yönetimindeki Ýskoçya'yý 5-1 maðlup etti.

A Grubu'nda bulunan iki ekibin Allianz Arena'da oynanan mücadelesinde Almanya'nýn gollerini 10. dakikada Florian Wirtz, 19. dakikada Jamal Musiala, 45+1'de penaltýdan Kai Havertz, 68. dakikada Niclas Füllkrug ve 90+3'te Emre Can kaydetti.

Ýskoçya'nýn tek golünü ise 87. dakikada Antonio Rüdiger kendi kalesine kaydetti.

Ýskoçya'da Ryan Porteous 44. dakikada VAR'dan gelen uyarýyla kýrmýzý kart görürken, Almanya'nýn 76. dakikada Füllkrug ile bulduðu gol de ofsayt gerekçesiyle VAR'dan döndü.

WIRTZ VE MUSIALA TARÝHE GEÇTÝ

Florian Wirtz, attýðý gol ile birlikte Almanya formasýyla Avrupa Þampiyonasý'nda gol atan en genç futbolcu oldu. Ayný maçta gol atan Jamal Musiala'dan Wirtz'den sonraki en genç isim oldu.

Bu sonuçla birlikte Almanya turnuvaya 3 puanla baþlarken, Ýskoçya turnuvanýn ilk maçýndan puansýz ayrýlmýþ oldu.

Grubun bir sonraki maçýnda Almanya 19 Haziran Çarþamba günü Macaristan ile karþýlaþýrken, Ýskoçya ise ayný gün Ýsviçre ile mücadele edecek.

MAÇTAN DAKÝKALAR (ÝLK YARI)

10. dakikada ev sahibi Almanya öne geçti. Soldan uzun atýlan pasla sað kanatta topla buluþan Kimmich, pasýný yerden derinlemesine ceza yayýna gönderdi. Buraya hareketlenen Wirtz'in bekletmeden vuruþunda meþin yuvarlak aðlarla buluþtu: 1-0.

19. dakikada Almanya farký 2'ye çýkardý. Ýlkay Gündoðan'ýn pasýyla soldan ceza sahasýna giren Havertz, þut açýsýný kaybedince topu geriden gelen Musiala'ya aktardý. Hafif sol çaprazda meþin yuvarlakla buluþan Musiala, bir rakibinden þýk bir þekilde sýyrýldýktan sonra penaltý noktasý civarýndan çektiði þutla fileleri havalandýrdý: 2-0.

25. dakikada ceza sahasý ön çizgisi üzerindeki Musiala, Christie'nin müdahalesiyle yerde kalýnca hakem Turpin penaltý noktasýný gösterdi. Video Yardýmcý Hakem (VAR) incelemesinin ardýndan pozisyonun dýþarýda olduðu anlaþýldý ve penaltý iptal edildi.

39. dakikada Rüdiger'in ceza sahasý dýþýndan þutunda top haleci Gunn'da kaldý.

42. dakikada Almanya, VAR incelemesiyle penaltý kazandý. Kimmich'in saðdan ortasýnda altýpas önünde yükselen Ýlkay'ýn kafayla vurduðu topu kaleci Gunn güçlükle çeldi. Dönen topu tamamlamak isteyen Ýlkay, Porteous'un sert müdahalesiyle yerden kaldý. Fransýz hakem Turpin, pozisyonda önce devam kararý verdi. VAR'ýn uyarýsýyla pozisyonu yeniden inceleyen Turpin, penaltý noktasýný gösterirken, Porteous'u da kýrmýzý kartla oyundan attý.

45+1. dakikada penaltýda topun baþýna geçen Havertz, aðlarý havalandýrdý: 3-0.

Ýkinci yarýdan dakikalar birazdan...