Beþiktaþ lidere takýldý! Alanyaspor zirveyi sevdi
ABONE OL

Süper Lig'in 12. haftasýnda Aytemiz Alanyaspor ile Beþiktaþ karþý karþýya geldi. Bahçeþehir Okullarý Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip Alanyaspor, 2-1'lik skorla kazandý.

Aytemiz Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri 24. dakikada penaltýdan ve 79. dakikada Anastasios Bakasetas attý. Beþiktaþ'ýn tek golünü ise 89. dakikada penaltýdan Vincent Aboubakar attý.

Alanyaspor'da Khouma Babacar, 82. dakikada ikinci sarý kart sonrasý kýrmýzý kart görerek takýmýný 10 kiþi býraktý.

Üst üste 2 maðlubiyetlik serisini noktalayan Alanyaspor, bu sonuçla puanýný 26'ya yükseltti ve liderlik koltuðunu korudu. Beþiktaþ'ýn ise 3 galibiyetlik serisi sona erdi ve 19 puanda kaldý.

Daha önce Beþiktaþ'a karþý oynadýðý 8 maçta 7 kez yenilen ve 1 kez berabere kalan Alanyaspor, rakibine karþý ilk kez galip gelmiþ oldu.

Alanyaspor, gelecek hafta Denizlispor'a konuk olacak. Beþiktaþ ise sahasýnda BB Erzurumspor'u konuk edecek.

BAÞAKÞEHÝR'E ÞOK: 4 MAÇ OLDU

Öte yandan, ayný saatte baþlayan bir diðer maçta Gaziantep FK 2-1'lik skorla kazandý ve Baþakþehir'in galibiyet hasreti 4 maça çýktý.

Gaziantep'e galibiyeti getiren goller 44. dakikad Mirallas ile 74. dakikada Muhammet'ten geldi. Baþakþehir'in tek sayýsýný ise 56. dakikada Crivelli kaydetti.

Bu sonucun ardýndan ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça taþýyan (4 galibiyet, 6 beraberlik) ve ligdeki en uzun serinin sahibi olan Gaziantep puanýný 18 yaparken, 4 maçlýk galibiyet serisinin ardýndan 4 maçlýk galibiyet hasreti yaþayan Baþakþehir 15 puanda kaldý.

Süper Lig'in 13. haftasýnda Gaziantep FK evinde Fenerbahçe ile karþýlaþacakken, 13. haftayý bay geçecek olan Baþakþehir bir sonraki maçýnda deplasmanda Fenerbahçe ile karþý karþýya gelecek.

SERGEN YALÇIN, 11'ÝNÝ DEÐÝÞTÝRDÝ

Süper Lig'in 12. haftasýnda lider Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Beþiktaþ'ta teknik direktör Sergen Yalçýn, Kasýmpaþa maçýna göre ilk 11'de 2 deðiþiklik yaptý.

Siyah-beyazlý ekibin teknik direktörü Yalçýn, Bahçeþehir Okullarý Stadý'ndaki maçta ilk 11'de Bernard Mensah'ýn yerine Josef de Souza, Georges-Kevin N'Koudou'nun yerine de Cyle Larin'e görev verdi.

Beþiktaþ'ta Gökhan Töre ve Adem Ljajic, sakatlýklarý nedeniyle Alanya kafilesinde yer almadý.

Siyah-beyazlýlar, Aytemiz Alanyaspor karþýsýnda sahaya Utku Yuvakuran, Rosier, Welinton, Montero, Rýdvan Yýlmaz, Hutchinson, Dorukhan Toköz, De Souza, Ghezzal, Larin, Aboubakar 11'iyle çýktý.

ALANYASPOR 11'ÝNDE 3 DEÐÝÞÝKLÝK

Süper Lig'de üst üste iki yenilgi yaþamasýna raðmen ayný puana sahip olduðu Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde averajla ilk sýradaki yerini koruyan Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör Çaðdaþ Atan, geçen hafta Gençlerbirliði maçýnda gördüðü kýrmýzý kartýn cezasýný hafta içi oynanan Göztepe karþýlaþmasýyla tamamladý ve Beþiktaþ karþýsýnda takýmýnýn baþýnda sahaya çýktý.

Ev sahibi ekipte kaptan Efecan Karaca izolasyon süreci, kaleci Ufuk Ceylan ve Ceyhun Gülselam da sakatlýklarý nedeniyle karþýlaþmanýn kadrosunda yer alamadý.

Göztepe maçýna göre ilk 11'de 3 deðiþikliðe gidilirken, Fatih Aksoy'un yerine Caulker, Ahmet Gülay'ýn yerine Tayfur Bingöl, Salih Uçan'ýn yerine de Davidson görev aldý.

Aytemiz Alanyaspor, Beþiktaþ karþýsýnda sahaya Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Tayfur Bingöl, Siopis, Berkan Ýsmail Kutlu, Bakasetas, Davidson, Bareiro, Babacar 11'iyle çýktý.

BAKASETAS PENALTIYLA PERDEYÝ AÇTI

Mücadeleye Alanyaspor daha etkili baþlayan taraf oldu. Kýsa paslarla oyunu Beþiktaþ yarý alanýna yýkan Alanyaspor, kaybettiði toplar sonrasý da agresif bir þekilde pres yaparak topu kazandý. Beþiktaþ ise takým halinde geride kalýp Aboubakar ve Ghezzal ile hýzlý hücum fýrsatlarý aradý.

Beþiktaþ ceza alaný önüne kadar oyunu yýkan Alanyaspor, pozisyon bulmakta ise güçlük yaþadý. Beþiktaþ savunmasýnýn baþarýsý 25. dakikadaki penaltý pozisyonuna kadar devam etti. Bu dakikada sað kanattan Juanfran'ýn kullandýðý kornerde, Rachid Ghezzal'ýn ceza alaný içinde topa elle yaptýðý müdahale sonrasýnda hakem Atilla Karaoðlan, VAR uyarýsýyla pozisyonu tekrar izleyerek penaltý noktasýný gösterdi.

Topun baþýna gelen Anastasios Bakasetas, top ve kaleci Utku Yuvakuran'ý ayrý köþelere göndererek takýmýný öne geçirdi.

MARAFONA, GHEZZAL'A ÝZÝN VERMEDÝ

Golden sonra Alanyaspor daha fazla yarý alanýna çekildi. Beþiktaþ ise oyuna ortak oldu ve Alanyaspor kalesinde daha çok görünmeye baþladý. 33'te Beþiktaþ adýna en net pozisyonunda Rachid Ghezzal skoru eþitlemeye çok yaklaþtý. Ghezzal'ýn karþý karþýya pozisyonda yaptýðý vuruþta açýyý iyi kapatan Marafona pozisyonu önlemeyi baþardý.

ROSIER'E KIRMIZI KART ÝTÝRAZI

Beþiktaþ'ýn Fransýz sað beki Valentin Rosier, 34. dakikada sarý kart gördü ve Erzurumspor maçýnda cezalý duruma düþtü. Devrenin sonunda Rosier'in yaptýðý iki faul nedeniyle Alanyasporlu futbolcular ikinci sarý kart için itirazda bulundular ancak hakem Atilla Karaoðlan pozisyonlarýn sarý kart gerektirmediði kararýný verdi.

Ýlk yarýyý Alanyaspor, 1-0'lýk üstünlükle kapattý.

BAKASETAS, GALÝBÝYETÝ PERÇÝNLEDÝ

Alanyaspor, 79. dakikada galibiyeti perçinleyen golü attý.

Organize paslaþmalar sonrasý Bakasetas, sol taraftan bindiren Tayfur'u gördü. Tayfur, sol kanattan son çizgiye kadar inip topu çekti ve Bakasetas'a pasýný gönderdi. Yunan oyuncunun vuruþu sonrasý top, Utku'nun koltuk altýndan geçerek filelerle buluþtu.

RIDVAN'A ÝKÝ FAUL YAPTI, ATILDI

54'te Rýdvan'a yaptýðý kontrolsüz hareket sonrasý sarý kart gören Khouma Babacar, 82. dakikada benzer bir hareketle yine Rýdvan'ý düþürdü. Bu faul sonrasý Babacar, hakem Atilla Karaoðlan'dan kýrmýzý kartý gördü ve takýmýný 10 kiþi býraktý.

ABOUBAKAR ATEÞÝ YAKTI AMA...

Beþiktaþ, maçýn son bölümünde farký indirmek ve maça ortak olmak için bastýrdý. Sonradan oyuna giren Güven, 88. dakikada Efkan Bekiroðlu'nu geçtikten sonra ceza sahasý içinde düþürüldü. Hakem Atilla Karaoðlan, penaltý noktasýný gösterdi. Topun baþýna gelen Vincent Aboubakar, topu ve kaleci Marafona'yý ayrý köþelere göndererek farký 1'e indirdi.

7 dakika uzayan maçta Beþiktaþ, beraberlik için büyük baský kursa da istediðine ulaþamadý.

Ligin lideri Alanyaspor, 3'te 3 ile gelen Beþiktaþ'ý 2-0 maðlup ederek zirveyi korumuþ oldu.

CANLI ANLATIM (ÝLK YARI)

1' Alanya'da maç baþladý. 

5' Sað kanattan Dorukhan'ýn ortasýnda Caulker, Aboubakar'a gelmek üzere olan topu son anda kornere çeldi.

7' Ghezzal'ýn kullandýðý köþe vuruþuna ön direkte Atiba kafayý vurdu, top yandan auta gitti.

9' Bakasetas'ýn sað kanattan kullandýðý serbest vuruþu savunmada Josef uzaklaþtýrdý. Ardýndan Siopis'in ceza sahasý dýþýndan geliþine vuruþda top farklý þekilde auta çýktý

21' Ceza sahasý sað çaprazdan Babacar'ýn þutunda savunmaya çarpan top taça çýktý.

25' Alanyaspor penaltý kazandý. Juanfran'ýn kullandýðý köþe vuruþunda Ghezzal topa eliyle müdahale etti. VAR incelemesinin ardýndan Atilla Karaoðlan penaltý noktasýný gösterdi.

GOL! 26' Penaltý vuruþunda topun baþýna gelen Bakasetas, topu aðlara gönderdi.

34' Beþiktaþ gole çok yaklaþtý! Larin'in pasýyla ceza sahasýna giren Ghezzal, kaleciyle karþý karþýya kaldý. Bu oyuncunun vuruþunda top kaleci Marafona'da kaldý.

36' Beþiktaþ'ta Rosier, Davidson'a yaptýðý faulün ardýndan sarý kart gördü.

37' Alanyaspor gole çok yaklaþtý! Savunmadan atýlan uzun topta Babacar topu kafayla ceza sahsýna sokulan Caulker'e indirdi. Caulker'in vuruþunda top üstten dýþarý gitti.

43' Alanyaspor bir kez daha gole çok yaklaþtý! Sol kanattan gelen ortadan penaltý noktasýnda iyi yükselen Tayfur'un kafa vuruþunda top direk dibinden auta gitti.

Ýlk yarý sonucu: Alanyaspor 1-0 Beþiktaþ

ÝKÝNCÝ YARI

46' Ýkinci yarý baþladý.

48' Beþiktaþ'ta Aboubakar'ýn ceza sahasýnýn saðýndan içeri çevirdiði topu savunmada Siopis kesti.

52' Beþiktaþ gole yaklaþtý! Soldan N'koudou'nun ortasýnda Tzavalles'in ters vuruþunda kaleci Marafona topu ayaklarýyla çýkardý.

54' Alanyaspor'da Khouma Babacar, Rýdvan Yýlmaz'a yaptýðý faulün ardýndan sarý kart gördü.

67' Sol kanattan topla ilerleyen Tayfur'un vuruþunda kaleci Utku topu taça çeldi.

GOL! 79' Sol kanattan ceza sahasýna giren Tayfur'un çevirdiði topta Bakasetas'ýn vuruþunda top aðlarla buluþtu.

81' Babacar, Rýdvan'a yaptýðý sert müdahalenin ardýndan ikinci sarýdan kýrmýzý gördü.

89' Beþiktaþ penaltý kazandý. Ceza sahasýna giren Güven, Efkan'ýn müdahalesiyle yerde kaldý. Hakem Atilla Karaoðlan penaltý noktasýný gösterdi.

GOL! 90' Aboubakar penaltý vuruþuyla topu aðlara gönderdi.

Maç sonucu: Alanyaspor 2-1 Beþiktaþ