MAÇ SONUCU: Antalyaspor 0-3 Galatasaray
ABONE OL

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasýnda Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor ile karþýlaþtý. Corendon Airlines Park'ta oynanan maçý Galatasaray 3-0 kazandý.

Sarý kýrmýzýlý takýma galibiyeti getiren golleri 10 ve 52. dakikalarda Mauro Icardi, 90+3. dakikada Victor Osimhen kaydetti.

Galatasaray'ýn Arjantinli yýldýzý, Süper Lig'deki ilk maçýna çýktýðý 2022/23'ten bu yana en fazla kafa golü atan oyuncu oldu.

Sarý kýrmýzýlý takým ligde yenilmzelik serisini 10 maça çýkardý.

FENERBAHÇE'NÝN REKORUNU KIRDI

Geçen sezonun son 9 deplasman maçýný kazanan Galatasaray, bu sezon da dýþ sahadaki 4 müsabakayý kayýpsýz geçti. Sarý kýrmýzýlý takým, üst üste 13 dýþ saha maçýndan galibiyetle ayrýlarak rekor kýrdý. Bu rekor daha önce 12 maç ile Fenerbahçe'ye aitti.

ANTALYA'YA HÝÇ KAYBETMEDÝ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, teknik adamlýk kariyerinde Antalyaspor ile yaptýðý Süper Lig maçlarýnda yenilgi yüzü görmedi.

Ligde bu sezon toplam 8 gol yiyen Okan Buruk'un öðrencileri, Alanyaspor maçýnýn ardýndan Antalyaspor'a karþý da gol yemedi.

Bu sonucun ardýndan Galatasaray puanýný 25'e çýkardý. Antalyaspor ise 8 puanda kaldý.

Bir sonraki maçta Galatasaray, Avrupa Ligi'nde IF Elfsborg ile oynayacak. Antalyaspor ise Alanyaspor deplasmanýna gidecek.

Ligin geride kalan bölümünde 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak topladýðý 22 puanla liderlik koltuðunda oturan sarý-kýrmýzlý takým, Corendon Airlines Park Antalya Stadý'nda Akdeniz temsilcisine konuk oldu.

Galatasaray, karþýlaþmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcý, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Roland Sallai, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Mauro Icardi ile baþladý.

BARIÞ ALPER YERÝNE SALLAÝ FORMA GÝYDÝ

Teknik direktör Buruk, Corendon Alanyaspor ile ligde son oynadýklarý maçta ilk 11'de forma verdiði Barýþ Alper Yýlmaz'ýn yerine Antalyaspor karþýsýnda Sallai'ye þans verdi.

Sarý-kýrmýzýlý takýmýn yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydýn, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Michy Batshuayi, Victor Osimhen, Barýþ Alper Yýlmaz, Efe Akman, Metehan Baltacý yer aldý.

ANTALYASPOR'DA ÝKÝ DEÐÝÞÝKLÝK

Onvo Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, ligde son oynadýklarý maçýn ilk 11'inde iki deðiþiklik yaptý.

Antalyaspor mücadeleye Kenan Piric, Mert Yýlmaz, Veysel Sarý, Thalisson Kelven, Güray Vural, Erdal Rakip, Oleksandr Petrusenko, Andros Townsend, Sam Larsson, Sander Van de Streek, Braian Samudio ile baþladý.

Alex, ligde Çaykur Rizespor ile oynadýklarý maçýn kadrosuna göre Jakub Kaluzinski ile Moussa Djenepo'yu yedek soyundurdu. Bu oyuncularýn yerine Erdal Rakip ile Sander Van de Streek'e ilk 11'de forma þansý verdi.

Kýrmýzý-beyazlýlarýn yedek kulübesinde Abdullah Yiðiter, Amar Gerxhaliu, Soner Dikmen, Adolfo Gaich, Djenepo, Erdoðan Yeþilyurt, Kaluzinski, Emre Uzun, Abdurrahim Dursun, Burak Ýngenç yer aldý.

Öte yandan, Süper Lig'de Antalyaspor formasýyla 150 maçý geride býrakan Veysel Sarý ile 100 lig maçýný geçen Güray Vural'a seremoni öncesi birer plaket verildi.

JAKOBS SAKATLANDI

Galatasaray'da Jakobs maçýn 22.dakikasýnda sakatlandý. Senagelli sol bek yerini Berkan Kutlu'ya býrakmak zorunda kaldý.

MAÇTAN DAKÝKALAR

10. dakikada Mertens'in sað taraftan kullandýðý köþe vuruþunda ön direkte bulunan Icardi kafa vuruþuyla meþin yuvarlaðý aðlarla buluþturdu. 0-1

14. dakikada Güray'ýn sað kanattan orta þut karýþýmý vuruþunda kaleci Muslera meþin yuvarlaðý kornere çeldi.

25. dakikada ceza sahasý içine sað çaprazdan giren Sallai'nin sert þutunda kaleci Kenan Piric meþin yuvarlaðý kornere çeldi

38. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahasý içerisine yerden býraktýðý pasý alan Mertens'in þutunda meþin yuvarlak kaleci kaleci Kenan Piric'ten sekti. Tekrar topu önünde bulan Mertens'in vuruþunda yine Piric meþin yuvarlaðý kurtardý.

45+3. dakikada Güray Vural'ýn sol kanattan ortasýna ceza sahasý içinde iyi yükselen Sam Larsson'un kafa vuruþunda top kalenin üzerinden az farkla dýþarý gitti.

50. dakikada Yunus Akgün'ün yerden sert pasýnda altý pas içerisinde topa dokunan Sallai'nin vuruþunu kaleci Kenan Piric müthiþ bir refleksle kurtarmayý baþardý.

52. dakikada Galatasaray farký 2'ye çýkarttý. Sað kanattan ceza alanýna giren Yunus Akgün'ün altý pas içerisine verdiði pasta Icardi'nin sol ayaðýyla yaptýðý vuruþla meþin yuvarlak aðlarla buluþtu: 0-2.

89. dakikada Sara'nýn pasýnda ceza alaný dýþýnda topla buluþan Osimhen'in vuruþunu kaleci son anda kornere çeldi.

90+2. dakikada Ziyech'in ceza alanýna ortasýnda Antalyaspor savunmasý uzaklaþtýrmak isterken top havalandý. Osimhen, yaptýðý röveþata vuruþla þýk bir gole imza attý: 0-3.

Mücadele Galatasaray'ýn 3-0'lýk üstünlüðü ile sona erdi.

HAKEMLER: Ali Þansalan, Kerem Ersoy, Ýbrahim Çaðlar Uyarcan

ANTALYASPOR: Kenan Piric - Mert Yýlmaz (Dk. 30 Erdoðan Yeþilyurt), Veysel Sarý (Dk. 86 Emre Uzun), Thalisson Kelven, Güray Vural, Petrusenko, Erdal Rakip (Dk. 63 Kaluzinski), Townsend (Dk. 46 Djenepo), Van de Streek (Dk. 46 Gaich), Larsson, Samudio

GALATASARAY: Muslera - Kaan Ayhan (Dk. 70 Barýþ Alper Yýlmaz), Davinson Sanchez, Abdülkerim, Jakobs(Dk. 23 Berkan Mutlu), Torreira, Sara, Sallai, Mertens (Dk. 70 Ziyech), Yunus Akgün (Dk. 78 Osimhen), Icardi (Dk. 78 Batshuayi)

GOLLER: Dk. 10, Dk. 52 Icardi, 90+2 Osimhen(Galatasaray)

SARI KARTLAR: Güray Vural, Djenepo (Antalyaspor) - Torreira, Berkan Mutlu, Davinson Sanchez, Ziyech (Galatasaray)