Galatasaray Erzurum'da Falcao ile coştu
ABONE OL

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda BB Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı ve 3 maçlık galibiyet hasretini noktaladı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 20. dakikada Emre Kılınç ve 64. dakikada Radamel Falcao'dan geldi. BB Erzurumspor'un tek sayısını ise 45. dakikada penaltıdan Novikovas attı.

Galatasaray'da üstünlük golünü atan Radamel Falcao, karşılaşmanın 73. dakikasında 2. sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 3 galibiyet ve 1 beraberlikle puanını 10 yaparken, BB Erzurumspor ise sezonun 2. yenilgisini alarak 7 puanda kaldı.

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, evinde Ankaragücü ile karşılaşacakken, BB Erzurumspor deplasmanda Karagümrük'e konuk olacak.

GOLDEN ÖNCE FAUL İTİRAZI

Galatasaray, karşılaşmanın 20. dakikasında Emre Kılınç ile öne geçerken, Erzurumspor'da oyuncular golün öncesindeki pozisyonda Babel'in faul yaptığı gerekçesiyle itirazlarda bulundu.

Emre Kılınç'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutu kaleci Farnolle kurtarmaya çalışsa da başaramadı ve top ağlarla buluştu.

Maçın hakemi Arda Kardeşler'e VAR odasından bir uyarı gelmedi ve gol geçerlilik kazandı.

PENALTI VAR İLE GELDİ

BB Erzurumspor'da Gomes, 42. dakikada ceza sahasında Marcao'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Ev sahibi takımın oyuncuları penaltı beklerken, Arda Kardeşler oyunun sürmesini istedi.

Pozisyonun devamında oyun durduktan sonra VAR odasından uyarı geldi ve pozisyonu VAR ekranında inceleyen Arda Kardeşler, penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Novikovas ağları havalandırdı ve takımına beraberliği getirdi.

RADAMEL FALCAO'DAN GÜZEL GOL

Galatasaray'da zaman zaman eleştirilen Radamel Falcao, bu sezon 6. maçında 5. golünü attı ve çok da şık bir bitirici vuruşla bunu gerçekleştirdi.

63. dakikada Babel'in diyagonal pasını ceza sahasının sağ çaprazında çok iyi kontrol eden Falcao, dar açıdan olmasına rağmen uzak köşeye çok iyi vurarak takımını öne geçirdi.

FALCAO KIRMIZI KARTLA OYUN DIŞINDA

Galatasaray'ı öne geçiren Radamel Falcao, 73. dakikada Hasan Hatipoğlu'yla girdiği ikili mücadelede rakibinin yüzüne müdahalesinin ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı. Galatasaraylı oyuncular ve teknik heyet uzun süre itirazlarda bulunurken, karar değişmedi.

Daha önce River Plate formasıyla Libertadores Kupası'nda iki kırmızı kartı olan Kolombiyalı yıldız, Avrupa kariyerinde ilk kırmızı kartını gördü.

FATİH TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, son maçına göre kadroda 4 değişiklikle sahaya çıktı. Ligde geçen hafta Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Oghenekaro Etebo ile sakatlığı bulunan Martin Linnes karşılaşmanın kadrosunda yer almazken, kaleci Fatih Öztürk ile Emre Akbaba da yedeğe çekildi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, bu futbolcuların yerine Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında Okan Kocuk, Omar Elabdellaoui, Ömer Bayram ve Younes Belhanda'yı görevlendirdi.

Galatasaray, müsabakaya Okan Kocuk, Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antanyalı, Ömer Bayram, Emre Kılınç, Belhanda, Ryan Babel ve Radamel Falcao 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Fatih Öztürk ve Emre Akbaba'nın yanı sıra Şener Özbayraklı, Ryan Donk, Oğulcan Çağlayan, Kerem Aktürkoğlu, Emre Taşdemir, Arda Turan, Ali Yavuz Kol ve Mbaye Diagne yer aldı.

GALATASARAY'DA KAPTAN BELHANDA

Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda maça kaptan olarak çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin kaptanlarından Fernando Muslera'nın sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olması ve Arda Turan'ın da yedekler arasında bulunmasından dolayı müsabakada kaptanlık pazubendini Belhanda taktı.

Öte yandan Galatasaray'ın geçen sezonun başında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan kadrosuna dahil ettiği Taylan Antalyalı, ilk kez eski takımına karşı sahada yer aldı.

BB ERZURUMSPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Ev sahibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da da teknik direktör Mehmet Özdilek, ligde 4. hafta oynadıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaptı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek, sakatlığı devam eden Kaan Kanak'ın yerine Mücahit Albayrak'ı oynatırken, yedeğe çektiği Rashad Muhammed'in yerine de Ricardo Gomes'e şans verdi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Galatasaray karşısına Farnolle, Obertan, Hasan Hatipoğlu, Novikovas, Petrus Boumal, Emrah Başsan, İbrahim Akdağ, Mina, Mücahit Albayrak, Murat Uçar, Ricardo Gomes ilk 11'i ile çıktı.

Mavi-beyazlı ekibin yedek kulübesinde Rashad Muhammed ile Kayacan Erdoğan, Sissoko, Hamroun, Donald, Gökhan Kardeş, Sadiku, Teikeu, Osman Çelik ve Cenk Ahmet Alkılıç bulundu.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Erzurum'da ilk düdük çaldı.

3' Galatasaray gole çok yaklaştı! Belhanda'nın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Falcao, rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta top direkten döndü.

8' Erzurumspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Emrah'ın kullandığı köşe vuruşunu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

17' Galatasaray'da ceza sahasında topla buluşan Belhanda'nın vuruşu savunmadan geri döndü.

GOL! 20' Belhanda'nın getirdiği topta sağ kanatta topla buluşan Emre Kılınç yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 

28' Sol kanattan Ömer Bayram'ın çevirdiği topta Emre Kılınç'ın ceza yayı üzerinden gelişine yaptığı vuruşta kaleci Farnolle topu 2 hamlede kontrol etti.

33' BB Erzurumspor sol kanattan serbest vuruş kullandı. Emrah'ın kullandığı serbest vuruşu savunmada Luyindama uzaklaştırdı.

38' Erzurumspor gole yaklaştı! Gomes'in ceza sahası sağ çaprazdan yerden yaptığı vuruşta kaleci Okan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

GOL! 45' Penaltı vuruşunda topun başına geçen Novikovas, topu ağlarla buluşturdu.

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı hakemin düdüğü ile başladı.

50' Galatasaray gole çok yaklaştı! Sol kanatatn Saracchi'nin ortasında arka direkte iyi yükselen Falcao'nun kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

54' Galatasaray'da ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Emre'nin vuruşunu son anda Mina kale çizgisinden çevirdi, ama öncesinde Emre ofsayta yakalanmıştı.

64' Babel'in uzun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Falcao'nun vuruşunda top uzak kale direğine çarpıp ağlarla buluştu.

70' Ömer Bayram rakibine yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

74' Galatasaray'da Falcao ikinci sarı kartını gördü ver takımını 10 kişi bıraktı.

80' Ömer'in kullandığı serbest vuruşun ardından Marcao ceza sahasında topa eliyle müdahale etti.

90' Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.