Maç sonucu: Galatasaray 2-0 Fatih Karagümrük
ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile VavaCars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray, 4. dakikada Bafetimbi Gomis'in penaltı golüyle öne geçti. 12. dakikada Ryan Babel'in golüyle farkı artırdı.

VavaCars Fatih Karagümrük, 76. dakikada Aleksandar Pesic ile penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Bu sezon ilk kez evinde oynadığı üst üste 3 maçı 2 veya daha fazla gol atarak kazanan Galatasaray, puanını 41'e yükseltti. Süper Lig'de oynadığı son 6 deplasman maçının 5'ini kaybeden Karagümrük, 43 puanda kaldı.

Galatasaray, gelecek hafta derbide Fenerbahçe'ye konuk olacak. Karagümrük ise sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

DOMENEC TORRENT'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk eden Galatasaray'da son maça göre kadroda 3 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Domenec Torrent, 30. haftada Gaziantep FK ile oynadıkları maça ilk 11'de çıkan oyunculardan Semih Kaya, Olimpiu Morutan ve Emre Kılınç'ı yedeğe çekti.

İspanyol teknik adam, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında bu futbolcuların yerlerine Ömer Bayram, Ryan Babel ve Alexandru Cicaldau'ya forma verdi.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Ömer Bayram, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Ryan Babel, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis ilk 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Semih Kaya, Olimpiu Morutan ve Emre Kılınç'ın yanı sıra İsmail Çipe, Inaki Pena, Alparslan Öztürk, Barış Alper Yılmaz, Erick Pulgar, Arda Turan ve Halil Dervişoğlu oturdu.

VOLKAN DEMİREL'İN İLK 11'İ

Konuk takımın ilk 11'i Emiliano Viviano, Salih Dursun, Davide Biraschi, Derrick Luckassen, Jure Balkovec, Lucas Biglia, Emre Mor, Kristijan Bistrovic, Jimmy Durmaz, Abdoulaye Toure, Aleksander Pesic'ten oluştu.

GALATASARAY'DA 4 OYUNCU KADRODA YOK

Galatasaray'da 4 futbolcu VavaCars Fatih Karagümrük maçının kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Sofiane Feghouli, Mustafa Muhammed ile tedavisine devam edilen Omar Elabdellaoui kadroda bulunmadı.

Ülkesi Fransa'da geçirdiği koronavirüs sonrası karantina sürecini tamamlayan ve İstanbul'a dönen Sacha Boey de müsabakada forma giyemedi.

KARAGÜMRÜK'TE 4 EKSİK

VavaCars Fatih Karagümrük'te 4 futbolcu sakatlık ve ceza nedeniyle maçta oynayamadı.

Kırmızı-siyahlı ekipte sakatlıkları olan Kerim Frei, Fabio Borini, Ervin Zukanovic ile sarı kart cezalısı olan Burak Bekaroğlu kadroda yer almadı.

ARDA TURAN 55 GÜN SONRA KADRODA

Galatasaray'da kaptan Arda Turan uzun bir aradan sonra bir maçın kadrosuna dahil edildi.

Tecrübeli futbolcu, son olarak Süper Lig'in 24. haftasında 6 Şubat'ta Aytemiz Alanyaspor ile oynanan müsabakada görev almıştı.

Daha sonra sakatlığı nedeniyle tedavi gören ve bir süre de teknik direktör Torrent tarafından tercih edilmeyen Arda Turan, 55 gün sonra bir maçın kadrosuna alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, Salih Dursun'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

4. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis, sert bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sağdan gelişen atakta Cicaldau ile verkaç yaparak penaltı noktası üzerinde topla buluşan Babel, meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

35. dakikada Emre Mor'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutta, kaleci Muslera topu kontrol etti.

36. dakikada Babel'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cicaldau'nun şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

70'inci dakikada Adnan Uğur'un ceza sahası dışından çektiği şut direğe çarparak dışarı çıktı.

73'üncü dakikada oluşan karambolde Muslera'nın üst üste kurtarışları sonrasında Luckassen'in içeri çevirdiği topa Van Aanholt eliyle müdahale etti. Hakem Ali Şansalan devam kararı verdi.

75'inci dakikada VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ali Şansalan, penaltı noktasını gösterdi. Pesic'in kullandığı penaltı vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

77'nci dakikada Emre Mor'un ceza sahası dışından çektiği şutta Muslera topu altından kaçırdı. Deneyimli kaleci, top çizgiyi geçmeden son anda meşin yuvarlağa sahip oldu.

Müsabaka Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile son buldu.

STAT: Nef

HAKEMLER: Ali Şansalan, Mehmet Kısal, Murat Ergin Gözütok

GALATASARAY: Muslera - Ömer Bayram, Nelsson, Marcao, van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 64 Pulgar), Berkan Kutlu, Babel, Cicaldau (Dk. 64 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 35 Emre Kılınç), Gomis (Dk. 90+4 Halil Dervişoğlu)

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano - Salih Dursun (Dk. 46 Caner Erkin), Biraschi, Luckassen, Balkovec, Biglia, Bistrovic (Dk. 62 Levent Mercan), Toure (Dk. 46 Karamoh), Emre Mor, Durmaz (Dk. 62 Adnan Uğur), Pesic

GOLLER: Dk. 4 (P) Gomis, Dk. 12 Babel (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Nelsson (Galatasaray) - Salih Dursun, Luckassen (VavaCars Fatih Karagümrük)