Maç sonucu: Trabzonspor 2-1 Konyaspor
ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya geldi.

Zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, 2-1'lik skorla kazanan taraf olmayı başardı. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 13. dakikada ve 67. dakikada Edin Visca kaydetti. Konyaspor'un tek golü ise 83. dakikada Sokol Cikalleshi'den geldi.

Bu sonucun ardından lider Trabzonspor, ligde puanını 60'a yükseltti. Bir maçı eksik ikinci sıradaki Konyaspor ise 48 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk olacak. İttifak Holding Konyaspor ise kendi sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

ABDULLAH AVCI'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

İttifak Holding Konyaspor'u konuk eden Trabzonspor, ligde en son oynadığı Kasımpaşa maçı 11'ine göre 1 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Peres'in yokluğunda, Dorukhan'ı bu mevkiye çekerek orta alanda Bakasetas'a 11'de görev verdi.

Karadeniz ekibinde Peres'in yanı sıra sakatlığı devam eden Koita, maç kadrosunda yer almadı. Trondsen, Hüseyin Türkmen gibi oyuncular ise 21 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonspor taraftarları, Medical Park Stadı tribünlerinin tamamını doldurdu.

Karşılaşmanın hafta başında satışa çıkarılan biletlerini kısa sürede tüketen taraftarlar, 41 bin kişilik stadyumun tamamını doldurarak takımlarına şampiyonluk yolundaki önemli karşılaşmada büyük destek verdi.

TRABZON BASKILI BAŞLADI

İç sahada taraftarlarının desteğini de arkasına alan Trabzonspor, karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. Bordo-mavililerde 3. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında savunma araya girdi ve top kornere gitti. Kullanılan kornerde arka direğe seken topa Cornelius yetişemedi. 9. dakikada ise Nwakaeme bu kez savunma arkasına sarkan Abdülkadir Ömür'ü topla buluşturmak istedi ancak Abdülkadir topu kontrol edemedi ve top kaleci Sehic'te geldi.

VISCA SAHNEDE

Trabzonspor'da 13. dakikada ise sahneye Edin Visca çıktı. Gelişen atakta Cornelius'un sol kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Visca rakibinden sıyrılıp topu ağlara gönderdi. Bosnalı yıldız bu golle Trabzonspor'da üst üste 3. maçında da fileleri sarstı.

BASKI SONUÇ VERMEDİ

Trabzonspor, 30. dakikanın ardından da baskısını arttırırken, gelişen ataklardan ve kullanılan duran toplardan başka gol sesi çıkmadı ve bordo-mavililer soyunma odasına 1-0 önde gitti.

NWAKAEME YIKILMADI, FARK İKİYE ÇIKTI

Trabzonspor, 67. dakikada Edin Visca ile farkı ikiye çıkarttı. Gelişen Trabzonspor atağında, Konyaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Nwakaeme 3 kişi arasında yıkılmadı ve pasını Visca'ya aktardı. Visca topu kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşla aradaki farkı ikiye çıkardı. Yıldız futbolcu bu golüyle bu sezon ilk kez bir maçta iki kez ağları sarsmış oldu.

83'TE FARK BİRE İNDİ

Konyaspor, 83. dakikada Sokol Cikalleshi'nin golüyle farkı bire indirdi. Konyaspor'un bu dakikada sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda top ceza sahası dışına açıldı. Topu alan Hadziahmetovic'in ortasında Cikalleshi yaptığı vuruşla aradaki farkı bire indirdi.

Golün ardından Konyaspor beraberlik için bastırsa da başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Nwakaeme'nin aşırtma pasında, savunmanın arkasında Abdülkadir Ömür, topu kontrol edemeyince bordo-mavililer, bir fırsatı değerlendiremedi.

13. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Orta alandan aldığı top ile sol kanattan ilerleyen Cornelius'un pasında, ceza alanı içinde Visca, kontrol ederek meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

22. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı dışından yerden şutunda, kaleci Sehic, sol direk köşesinden yatarak topu kornere çeldi.

23. dakikada Visca'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Cornelius'un kafa vuruşunda, top yan direğe çarparak auta çıktı.

27. dakikada Bytyqi'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Rahmanovic'in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

30. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı dışı sol tarafından kullandığı serbest atışta, top üst direğe çarparak auta gitti.

43. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı sol çaprazından şutunda, kaleci Sehic, iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikada Visca'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Dorukhan Toköz'ün arkaya aşırdığı topu Denswil tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

67. dakikada Trabzonspor'da Visca, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Nwakeme, sağ tarafında rakiplerinden sıyrılarak son çizgiye inerek topu altı pas çizgisinin hemen gerisindeki Visca'ya aktardı. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0

77. dakikada Poku'nun soldan ortasında, Rahmanoviç'in yakın mesafeden kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır, topu çelerek önemli bir tehlikeyi önledi.

83. dakikada İttifak Holding Konyaspor farkı 1'e indirdi. Hadziahmetovic'in ortasında, topu göğsüyle kontrol eden Cikalleshi'nin, dönerek vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelerle buluştu: 2-1

85. dakikada Bytqi'nin ceza alanı dış sol çaprazından şutunda top direğin az farkla yanından auta çıktı.

90+4. dakikada ceza alanı içinde Kouassi'nin yerden şutunda kaleci Sehic, iki hamlede topu yatarak kontrol etti.

Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Alpaslan Dedeş

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Denswil, Hugo, Puchacz, Siopis, Bakasetas (Dk. 71 Hamsik), Abdülkadir Ömür (Dk. 83 Berat Özdemir), Visca (Dk. 71 Yusuf Erdoğan), Nwakaeme (Dk. 83 Kouassi), Cornelius (Dk. 62 Djaniny)

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Sehic, Skubic (Dk. 63 Barış Yardımcı), Adil Demirbağ, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 63 Poku), Hadziahmetovic, Michalak (Dk. 73 Amilton), Rahmanovic (Dk. 79 Çekiçi), Bytyqi, Ahmed Hassan (Dk. 63 Cikalleshi)

GOLLER: Dk. 13 ve 67 Visca (Trabzonspor), Dk. 83 Cikalleshi (İttifak Holding Konyaspor)

KIRMIZI KART: İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut (Maç bitimi)

SARI KARTLAR: Dk. 21 Soner Dikmen, Dk. 54 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 70 Guilherme (İttifak Holding Konyaspor)