Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor evinde Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla puan farkını 1'e indirdi. Karşılaşmada gol perdesini, Trabzonspor'un yıldız ismi Paul Onuachu 4. dakikada açtı. Galatasaray bu gole 48. dakikada Singo ile yanıt verdi.
Dakikalar 62'yi gösterirken bordo mavili ekip, Chibuike Nwaiwu ile skoru 2-1'e getirdi.
Maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor, mücadeleden 2-1'lik skorla galip ayrılmayı başardı.
Bu sonucun ardından bordo mavili ekip, 63 puana yükseldi ve 1 maç eksiği olan Galatasaray ile puan farkını 1'e düşürdü. Öte yandan lider konumda bulunan Galatasaray ise haftayı 64 puanda kapattı.

TRABZONSPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, son oynadığı ikas Eyüpspor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklikle sahaya çıktı.
Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Batagov ve Visca ile kart cezalısı Oulai, maç kadrosunda yer almadı. Arnavutluk Milli Takım kampından sakatlığı nedeniyle erken ayrılarak Trabzon'a dönen ve tedavisi yapılan Muçi ise ağrı hissedince maçta forma giymeyen bir diğer isim oldu.
Trabzonspor'da son maçtaki kadrodan Lovik ve Umut Nayir yedek kulübesine çekilirken, Ouali ve Muçi zorunlu olarak kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Augusto, Nwakaeme, Pina ve Mustafa Eskihallaç, Galatasaray karşısında ilk 11'de görev yaptı.
Trabzonspor, maça Onana, Nwakaeme, Ozan Tufan, Savic, Mustafa Eskihellaç, Pina, Zubkov, Folcarelli, Nwaiwu, Onuachu ve Augusto ile başladı.
Karadeniz ekibinin yedek kulübesinde genç oyuncular Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Onuralp Çakıroğlu, Salih Malkoçoğlu ve Taha Emre İnce olmak üzere 5 oyuncu yer aldı.

NWAKAEME, İLK HAFTADAN SONRA İLK KEZ 11'DE
Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Anthony Nwakaeme, Muçi'nin sakatlığında ilk 11'de forma giydi.
Ligin ilk haftasındaki Kocaelispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Nwkaeme, sakatlığı ve lisansının TFF'ye bildirilmesiyle bu sezon fazla forma şansı bulamadı.
Ligin ikinci yarısında da daha çok yedek kulübesinde yer alan Nwakaeme, ligde 26 hafta sonra ilk 11'de görev aldı.

OKAN BURUK'TAN 4 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Liverpool maçının 11'ine göre Trabzonspor müsabakasında 4 değişiklik yaptı.
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında deplasmanda İngiliz ekibi Liverpool ile oynadıkları maçın 11'ine göre Karadeniz ekibi karşısında 4 değişiklikle sahaya çıktı. Buruk; Sacha Boey, Gabriel Sara, Roland Sallai ve Victor Osimhen'in yerine Davinson Sanchez, Yunus Akgün, Noa Lang ve Mauro Icardi'ye görev verdi.

GALATASARAY'DA OSİMHEN, SARA VE SANE FORMA GİYEMEDİ
Galatasaray'da Nijeryalı santrfor Victor Osimhen, Brezilya Milli Takımı'ndan sakat dönen Gabiel Sara ile cezalı Leroy Sane, Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynanan maçta sağ el başparmağında ciddi kesik oluşan Hollandalı Noa Lang ise 11'de sahaya çıktı. Galatasaray'da Sara'nın yokluğunda Yunus Akgün orta sahada görev yaptı.

UĞURCAN, 216 GÜN SONRA PAPARA PARK'TA
Trabzonspor'un ligin 5. haftasında Papara Park'ta Samsunspor ile oynadığı müsabakanın Galatasaray'a transfer olan Uğurcan Çakır, ilk kez eski takımına karşı forma giydi.
Samsunspor ile 31 Ağustos'ta oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın ardından takımdan ayrılan Uğurcan Çakır, 216 gün sonra Papara Park'ta Trabzonspor'a karşı sarı-kırmızılı takımın kalesini korudu.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN DOLARLI TEPKİ
Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a konuk olurken mücadelede bordo mavili taraftarlar Uğurcan Çakır'a tepki gösterdi. Eski kaptanlarını protesto eden taraftarlar, Uğurcan Çakır'ı yoğun bir şekilde ıslıkladı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Uğurcan Çakır, ilk kez eski takımına rakip oldu. Öte yandan sezon başında transferi gündem olan milli file bekçisi, Papara Park'ta büyük tepki gösterdi.
Trabzonspor taraftarları, Uğurcan Çakır görselli dolarlar hazırladı.
Uğurcan Çakır'ın Trabzon deplasmanına Galatasaray formasıyla ilk kez çıkması karşılaşmanın tansiyonunu artırırken, taraftarların bu hamlesi de sosyal medyada gündem oldu.

GALATASARAY'A GÖNDERMELİ KOREOGRAFİ
Bordo-mavili taraftarlar maç öncesi koreografi düzenledi.
Trabzonspor taraftarları, "Paraya karşı emeğin savaşı" yazılı bir koreografi gösterisi düzenledi.
Hazırlanan koreografide Aslan figürü de yer alırken, bu kısımda Galatasaray'a gönderme de yapıldı.

JAJA'YA ÖDÜL
Karşılaşmayı izlemek için kente gelen Trabzonspor'un eski Brezilyalı oyuncusu Jaja'ya, kulüp başkan yardımcısı Birhan Emre Yazıcı tarafından plaket verildi.
Papara Park'ta gerçekleştirilen törende Jaja, kulübe verdiği emek ve katkılar dolayısıyla onurlandırıldı.
Tribünlerin alkışları eşliğinde gerçekleşen törende büyük onur duyduğunu ifade eden Jaja, Yazıcı'ya teşekkür ederek taraftarları selamladı.

ONUACHU'DAN BİR İLK
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Paul Onuachu, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında konuk ettikleri Galatasaray karşısında ilk kez fileleri havalandırdı.
Nijeryalı santrforun 4. dakikada attığı gol, bu sezon Süper Lig'deki 22. golü oldu ve Galatasaray'ın bu sezon ligde yediği en erken gol olarak kayıtlara geçti.

TRABZONSPOR'UN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI
Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Bordo mavililer Paul Onuachu ile ikinci golü bulsa da bul gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
İlk yarının son bölümlerinde ceza sahası arkasına sarkan Paul Onuachu, yaptığı koşu sonrasında topu ağlara göndermeyi başardı. Ancak mücadelenin hakemi Cihan Aydın, ofsayt kararı verdi.
Paul Onuachu'nun gol sonrasında yaşadığı sevinç, ofsayt kararı sebebiyle kısa sürdü.

TARTIŞMALI KIRMIZI KART POZİSYONU
Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 51. dakikasında bordo mavili ekip, yaşanan bir ikili mücadelenin ardından kırmızı kart bekledi.
Taç çizgisi önünde Galatasaray forması giyen Barış Alper Yılmaz, ikili mücadele sonrasında sarı kart gördü. Trabzonspor cephesi kırmızı kart beklentisinde bulunurken, karşılaşmanın hakemi VAR monitörüne gitti.
Pozisyonu bir süre izleyen hakem Cihan Aydın, kararını değiştirmedi ve Barış Alper Yılmaz oyuna devam etti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Pina'nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde iyi takip eden Onuachu, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
19. dakikada Pina'nın pasıyla ceza sahası içine giren Augusto'nun vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.
26. dakikada Pina'nın sağ taraftan ortasında topla bulaşan Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
29. dakikada Ozan Tufan'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Augusto'nun vuruşunda top az farkla dışarı gitti.
30.dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Lemina'nın kafa vuruşunda kaleci Onana, meşin yuvarlağı çizgi üzerinde çıkardı.
37. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Icardi'nin kafa şutunda top yandan auta çıktı.
42. dakikada Zubkov'un soldan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda top üsten auta gitti.
Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada sol taraftan Barış Alper Yılmaz'ın ortasında arka direkte Singo'nun şutunda top ağlarla buluştu. 1-1
62. dakikada sağdan Nwakaeme'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Chibuike Nwaiwu kafayla topu filelere gönderdi. 2-1
67. dakikada sağ taraftan ceza alanına ilerleyerek Abdülkerim Bardakcı'dan sıyrılan Augusto'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Zubkov'un şutunda, çizginin önünde savunmaya çarpan top kornere çıktı.
70. dakikada Icardi'nin ceza yayı üzerinden şutunda, savunmaya çarpan top altıpas içindeki Lemina'nın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
78. dakikada Sallai'nin ceza alanı dışından şutunda kaleci Onana, topu kontrol etti.
90. dakikada Icardi'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Asprilla'nın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Papara Park
Hakemler: Cihan Aydın, Bersan Duran, Süleyman Özay
Trabzonspor: Onana, Pina, Nwaiwu, Savic, Mustafa Eskihellaç (Dk. 90+1 Salih Malkoçoğlu), Ozan Tufan (Dk. 88 Umut Nayir), Folcarelli, Zubkov (Dk. 88 Okay Yokuşlu), Augusto (Dk. 79 Bouchouari), Nwakaeme (Dk. 79 Lovik), Onuachu
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Jakobs (Dk. 46 Eren Elmalı), Abdülkerim Bardakcı, Sanchez, Singo, Lemina (Dk. 83 Asprilla), Torreira (Dk. 46 İlkay Gündoğan), Lang (Dk. 68 Sallai), Yunus Akgün (Dk. 89 Ahmed Kutucu), Barış Alper Yılmaz, Icardi
Goller: Paul Onuachu (dk. 4), Chibuike Nwaiwu (dk. 62) (Trabzonspor), Wilfried Singo (dk. 48) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ozan Tufan, Fatih Tekke, Pina, Onana (Trabzonspor)