CEV’den sonra Teledünya Türkiye Kupası’nı da Halbank'ın
ABONE OL
Teledünya Türkiye Kupası, Halkbank'ın… CEV Kupası'nı kazanan ilk erkek Türk takımı olan başkent ekibi, hız kesmedi ve Arkas'ı finalde 3-2 yenerek, tam 17 yıl sonra kupayı dördüncü kez müzesine taşıdı.

İlk iki set, müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Takımların inanılmaz savunması, maçın da kalitesini yükseltti. Arkas blokları karşısında zorlanan Halkbank, Priddy ile çabuk toparlandı. Agamez ve Perrin'in sayıları, ilk seti 25-23 Arkas'a getirdi.

Ardından iki mükemmel set oynadı Halkbank. Mısırlı Ahmed ile Amerikalı Priddy el ele verip, 35-33 ve 25-20 biten setlere adeta damga vurdu. Dördüncü seti baştan sona önde götüren Arkas, rakibine hiç şans tanımadı: 22-25.

Kupa sahibini, final setinde buldu. Konsantrasyonunu bozmayan ve bu kez iyi de blok yapan başkent ekibi, hem seti, hem de maçı kazanmayı bildi ve kupaları müzesine taşımaya devam etti.

FEDERASYON'DAN PROTESTO!

Teledünye Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapan Gaziantep'te spor teşkilatının garip tutumu, sonunda Voleybol Federasyonu'nu da çıldırttı. Kupanın ilk gününden itibaren yasakçı bir tavır içinde olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şahinbey Spor Salonu Tesisi yetkilileri, final gününde de farklı bir tutum sergilemedi.

İlk iki gün yaşanan bilet krizinden sonra bu kez de protokol tribününde kulüp başkanlarına yer ayırmayan İl Müdürlüğü'nü Federasyon yönetim kurulu protesto etti. Kulüp temsilcilerine yer ayrılmadığını gören Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil, yönetimiyle birlikte maçı seyircilerin arasında izledi.

Salon: Şahinbey

Hakemler: Aziz Yener, İlhami Şenyurt

Halkbank: Can 7, Emre Ahmed Salah 7, Priddy 7, Resul 7, Hüseyin 7, Nuri 6 (L), Serhat 6, Aslan 6

Arkas Spor: Emin 4, Mustafa Ramazanoğlu 5, Perin 5, Mustafa Koç 5, Agamez 5, Burutay 5, Hasan 4 (L), Bravo 5, Hakkı 5, Yiğit 5

Setler: 23 - 25, 35 - 33, 25 - 20, 22 - 25, 15 - 12

Süre: 147 Dakika (30, 43, 25, 30, 20)