Ceyhun Kazancý: Deniz Gül de A Milli Takým'da oynamak istiyor
ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu, yurt dýþýnda yetiþen Türk futbolcular için çalýþmalarýný sürdürürken sýra Porto'da oynayan Deniz Gül'e geldi. TFF Baþkan Vekili, Ýcra Kurulu Üyesi, Milli Takýmlar, FIFA ve UEFA Ýliþkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancý, Deniz Gül için açýklama yaptý.

"NEDEN BAÞKA MÝLLÝ TAKIMALRDA OYNASINLAR?"

A Milli Takýma yeni oyuncular kazandýrmak için detaylý çalýþmalar yaptýklarýný belirten Ceyhun Kazancý, þöyle konuþtu:

"Türk olan herkes bu milli takýmda yer alacak. Burasý en iyilerin yeri, en iyileri buraya getirmek, havuzu geniþletmek için elimizden gelen her þeyi yapýyoruz. Önce gönülden burada olmak istemeleri önemli ama bazý oyuncular var ki yurt dýþýnda doðup büyümüþ, Türkçe konuþamayan vatandaþlarýmýz da var. Önemli olan buradaki ortamý onlara doðru anlatmak, ay-yýldýzlý formanýn önemini onlara aktarabilmek ve en iyileri buraya çekebilmek. Neden bizim kanýmýzdan olan insanlar baþka milli takýmlarda oynasýn? Elimizden geldiðince en iyileri buraya toplamak için sistematik bir çalýþma içindeyiz. Hali hazýrda A Milli Takýma kazandýrmaya çalýþtýðýmýz bazý oyuncularýmýz var ama ondan önemlisi özellikle alt yaþ kategorilerinde havuzu geniþletmek. Çocuklarýmýzý, evlatlarýmýzý daha genç yaþlarda ay-yýldýzlý formayla tanýþtýrabilmek en büyük hedefimiz. Bununla ilgili çok detaylý çalýþmalar yapýyoruz. Milli takým maçlarý kasýmda bitsin yaptýðýmýz çalýþmalarla alakalý, sadece yurt dýþý deðil, yurt içindeki çalýþmalarýmýzla alakalý detaylý aktarýmlarýmýz olacak."

"DENÝZ GÜL'Ü TEKNÝK EKÝP BEÐENÝYOR"

Kazancý, "Porto formasý giyen Deniz Gül'ü de milli takýma kazandýrmak için çalýþtýðýnýzý açýklamýþtýnýz. Bu konuda son durum nedir?" sorusunu, "Kendisiyle görüþüyoruz. Deðerli, gelecek vadeden bir oyuncu. Mevki olarak da tartýþmalarýn odaðýnda olan bir mevkide, 9 numarada oynuyor. Deðerli bir oyuncu. Deniz, teknik ekibimizin de çok incelediði, beðendiði bir oyuncu. Milli formayý giymesini istiyoruz. Hali hazýrda Ýsveç 21 Yaþ Altý Takým'ýnda oynuyor. Kendi gönlü de var, bu iþler inþallah son dakikada deðiþmez. Belli olmaz tabii ki bir takým çalýþmalarýmýz var, evrak iþleri var. Sonrasýnda umuyoruz ki kendisi en yakýn zamanda milli formamýza kavuþacak. Sadece Deniz deðil, baþka oyuncular da var. Her mevkide rekabeti arttýrmak derdindeyiz. Hem buradaki ambiyansý korumak hem de en iyileri havuzu geniþleterek takýmýmýza kazandýrmak en büyük arzumuz. O konuda hocanýn biraz da eli rahatlasýn." þeklinde yanýtladý.

TFF'DEN ÖNEMLÝ PROJE, YENÝ OYUNCULAR

Kazancý, TFF'de 3 aylýk görev sürelerinde yoðun bir çalýþma içinde olduklarýný aktararak, þöyle konuþtu:

"Göreve geldiðimizde ligin baþlamasýna kýsa bir süre vardý. Çok hýzlý bir þekilde tüm konulara eðilmeye çalýþtýk, hala da yoðun tempoda devam ediyoruz. Kendi tarafýmla, milli takýmlar kýsmýyla alakalý bazý projeleri baþlattýðýmýzý söyleyebilirim. Bunlarýn detaylarýný ilerleyen günlerde vereceðiz. Artýk dijitalleþtiðimiz þu dünyada, özellikle milli takým seçimlerini daha steril bir ortamda yapýlmasý için sadece A Milli Takým'dan bahsetmiyorum, alt kategorilerden bahsediyorum. Ülkemizdeki her yeteneði görmek, tespit etmek için yoðun bir çalýþma halindeyiz. Tüm müsabakalarý kayýt altýna alýp onlarýn analizini ve datasýný çekebileceðimiz, kendi sistemimize yükleyebileceðimiz bir proje üzerine çalýþýyoruz. Çok yakýn zamanda bunu uygulamaya koyacaðýz. Artýk resmi liglerin baþladýðý 14 yaþtan itibaren bu liglerdeki tüm müsabakalarda her oyuncumuzu çok rahat þekilde tüm datalarý, istatistik ve analizleri alýp daha rahat, sonuç odaklý izleme yapmaya baþlayacaðýz. Bu ve bunun gibi birçok projeyi baþlattýk. Umuyorum ki yakýn zamanda bunlarýn meyvesini alacaðýz. Ýþler bizim açýmýzdan kötü gitmiyor."

"TÜRKÝYE KURASINI ÇEKEN KORKSUN!"

Tüm alt yaþ kategorilerinin A Milli Takýma giden bir basamak olduðu vurgusunu yapan Ceyhun Kazancý, "Oradaki oyuncularýmýzýn bunu çok ciddiye almasý gerektiði düþüncesindeyiz. Göreve geldiðimizden bu yana Sayýn Baþkanýmýz da ayný þekilde tüm kategorilere yakýn þekilde ilgileniyor. Baþkanýmýz en son Letonya maçýndan önce Ümit Milli Takýmýmýzla bir araya geldi. Onlara hep söylüyoruz, bu bir basamak, ay-yýldýzlý forma hangi kategoride olursa olsun çok önemli. Onu giymek çok büyük þeref. Orada baþarýlý olmak ve ilerleyen zamanda A Milli Takýmýn parçasý olmak hepsinin hedefi olmalý. Son zamanlarda þu beni çok üzüyordu, alt kategorilerde maçlar oynanýyor, Ümit Milli maçlar, çoðu vatandaþýmýzýn haberi bile olmuyor. O heyecaný kaybettik. Onlar da artýk herkesin gözünün önünde olacak, tüm kategorilerde büyük baþarýlar yakalayacaðýmýza inanýyorum. Tüm dikkatler orada olsun. Gökhan Hoca, Ümit Milli Takým'da bayraðý devraldý, Grupta iddiamýz olmasa da Letonya'ya karþý iyi bir galibiyet elde ettik. Çünkü ilk maçta Letonya'ya deplasmanda kaybetmiþtik, þimdi Norveç maçý var. Norveç için ölüm kalým maçý olacak. Umarým bizi en iyi þekilde temsil edecekler. Bundan sonra her yaþ kategorisinde hedefler çok büyük." ifadelerini kullandý.

Eskiden alt yaþ kategorilerinde milli takýmlarýn baþarýlý olduðunu hatýrlatan TFF Baþkan Vekili, "Eskiden alt kategorilerde daha baþarýlý olan bir milli takým, A Milli Takým düzeyine geldiðinde biraz fark olumsuz yönde açýlmaya baþlýyordu. Þu anda A Milli Takýmýmýz daha iyi seviyeye gelmiþ durumda, alt kategorilerimizin kiminde iyi sonuç alýyoruz ama bunu genele yayamadýk. Türk Milli Takýmý dendiðinde 14-15-16'dan itibaren çok güçlü bir milli takýmýn geldiðini ve bunun A Milli Takýma sirayet ettiðini mutlaka görmemiz gerek. Artýk Türkiye dendiðinde, her yaþ kategorisinde Türkiye kurasýný çeken takým bir korksun. Bunu mutlaka oluþturmak zorundayýz, bunu yapacaðýz." þeklinde konuþtu.

  • Deniz Gül
  • ceyhun kazancý
  • a milli futbol takýmý