Cocu: Birimizin derdi, hepimizin derdi
ABONE OL

YENİ sezon hazırlıklarına İstanbul’da başlayan Sarı-Lacivertli ekip İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçından sonra yurt dışı kamp çalışmalarına başlamak için İsviçre’ye gitti. Takıma kendi felsefesini ezberletmeye çalışan Cocu, idmanlar boyunca bütün oyuncularla tek tek ilgileniyor. Hata gördüğü anlarda futbolcuları uyaran ve yapılmasını istediği şeyler ile ilgili bilgiler veren Hollandalı, oyuncuların idmanlardan arta kalan zamanlarının da boş geçmesini istemiyor. 

07.45’TEN 23.00’E KADAR DEVAM

Sarı-Lacivertliler’de sabah 07.45’te başlayan maraton 23.00 itibarıyla sona eriyor. Kahvaltının ardından bireysel zamanları olan futbolculardan sürekli birlikte vakit geçirmelerini isteyen Hollandalı çalıştırıcı, “Çalışmalar haricindeki zamanlarınızı da birlikte geçirin. Sohbet ederken telefonlarınızla ilgilenmeyin. Ben de size katılacağım. Herkes birbirini tanımalı. Böylece arkadaşlık ortamını da yükseltebiliriz. Aranızda sıkı bir bağ kurun. Kurduğunuz bağlar bize başarıyı getirecektir” dedi.

GÖR-KONUŞ VE HIZLI UYGULA

Ayrıca çalışmalarda futbolculardan arkadaşlarını uyarmalarını isteyen Cocu, “Gör-konuş-hızlı uygula” kuralı çerçevesinde oyun akışı içerisinde seslerin yükselmesi gerektiğini anlattı. Hollandalı teknik adam, “Burada keyif alarak taşıdığımız bir sorumluluk var. Herkes eşit şekilde sorumluluğumuzun yükünü paylaşmalı ve taşın altına elini koymalı. Birimizin derdi, hepimizin derdi, birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Takım arkadaşlarınız sizin ailenizdir” şeklinde konuştu.