Copa America'da çeyrek final eþleþmeleri belli oldu
ABONE OL

Amerika Birleþik Devletleri'nin (ABD) ev sahipliðinde düzenlenen 2024 Copa America'da grup aþamasý bu gece yarýsý oynanan müsabakalarla tamamladý. A Grubu'nda Arjantin ile Kanada, B Grubu'nda Venezuela ile Ekvador, C Grubu'nda Uruguay ile Panama, D Grubu'nda ise Kolombiya ile Brezilya gruptan çýkarak adýný çeyrek finale yazdýrdý.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) düzenlediði Copa America'nýn bu yýl 48.'si Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile ortaklaþa olarak Amerika Birleþik Devletleri'nin (ABD) ev sahipliðinde gerçekleþtiriliyor. Söz konusu organizasyonda grup aþamalarý tamamlanýrken, çeyrek final eþleþmeleri de belli oldu. A Grubu'nda, son þampiyon Arjantin oynadýðý 3 maçý da kazarak 9 puanla grup lideri olurken, Kanada 1'er galibiyet, beraberlik ve maðlubiyet aldý ve 4 puanla ikinci basamakta yer aldý. B Grubu'nda 3 maçta 3 galibiyet almayý baþaran Venezuela 9 puanla ilk sýrada tamamladý. Ekvador ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maðlubiyetle 4 puanla gruptan çýkmayý baþardý. Turnuvanýn en golcü takýmý olan Uruguay 9 puanla C Grubu'nu ilk sýrada tamamladý. Ev sahibi ABD'nin de yer aldýðý C Grubu'nda Panama 6 puanla gruptan çýktý. D Grubu'nda ise 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alarak 7 puanla ilk sýrada Kolombiya yer alýrken, 1 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Brezilya ise 5 puanla grupta ikinci sýrada yer aldý.

SÜPER LÝG OYUNCULARININ GRUPLARDAKÝ PERFORMANSI

Turnuvada Süper Lig'de forma giyen Galatasaray'ýn Kolombiyalý stoperi Davinson Sanchez, sezonu Kasýmpaþa'da geçiren Ekvadorlu Jackson Porozo ve MKE Ankaragücü'nün hücum oyuncusu Jamaikalý Renaldo Cephas ülkeleri adýna mücadele etti. Jackson Porozo, forma þansý bulamadý. Renaldo Cephas ise 3 maçta toplamda 57 dakika saha kalýrken, gol ve asist katkýsý saðlayamadý. Davinson Sanchez, grup aþamasýnda oynadýðý 3 maçta da 90 dakika sahada yer alýrken, 2. maçta Kosta Rika karþýsýnda 1 gollük katký saðladý ve söz konusu müsabakada maçýn oyuncusu seçildi.

Organizasyonda çeyrek final eþleþmeleri ve maçlarýn tarihleri þu þekilde:

5 Temmuz

04.00 Arjantin - Ekvador

6 Temmuz

04.00 Venezuela - Kanada

7 Temmuz

01.00 Kolombiya - Panama

04.00 Uruguay - Brezilya

  • copa america
  • çeyrek final
  • eþleþme