Cumhuriyet Bisiklet Turu'nun ilk etabý tamamlandý
ABONE OL

Ýlk etabý, Spor Toto Bisiklet Takýmý Sporcusu Ahmet Örken birinci, Beykoz Belediyespor Kulübünden Maximilian Stedman ikinci, Mes Sungun Azad Continental takýmýndan Ali Labib Shotorban ise üçüncü olarak tamamladý.

Saraydüzü Kýþla Binasý önünde düzenlenen törende konuþan Amasya Vali Vekili Bekir Sýtký Dað, Amasya'nýn çok güzel bir etkinliðe ev sahipliði yaptýðýný ifade ederek, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn himayelerinde Cumhuriyetimizin kuruluþunun 100. yýlý münasebeti ile düzenlenen Bisiklet Federasyonunun yapmýþ olduðu güzel bir yarýþ. Sivas'tan baþlayýp Amasya'da nihayetlenen birinci etap. Yarýn da kýsmet olursa yarýþmacýlarýmýzý buradan Havza'ya yolcu edeceðiz." dedi.

Sivas-Amasya etabýný birinci tamamlayan Spor Toto Bisiklet Takýmý Sporcusu Örken, yaþadýðý mutluluðu dile getirerek, "Öncelikle bugünkü etabý kazanmayý çok istiyordum çünkü anlamlý bir turda þu anda yer alýyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yýlýna düzenlenen bir müsabakada bir Türk sporcunun uluslararasý müsabakayý kazanmasýný çok istemiþtim. Yarýþa böyle diyerek çýktým. Çok zorlu bir parkurdu. Turun en zorlu etaplarýndan bir tanesiydi." ifadelerini kullandý.

Örken, bundan sonraki etaplarda da kazanmayý çok istediðini vurgulayarak, "Böyle bir anlamlý turda podyumda olmak Türk sporcusuna yakýþýr. Biz de bu inançla yola çýkýyoruz. Çok gururluyuz. Takým arkadaþlarýma emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Turun atmosferi beni, Cumhurbaþkaný bisiklet turu var orada gibi hissettirdi. Çok heyecanlandým. Ýnþallah bu turun her sene tekrarlanmasýný ümit ediyorum." diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan Amasya Vali Vekili Dað, dereceye giren sporculara madalyalarýný verdi.

Törene, Amasya Belediye Baþkaný Bayram Çelik, kurum müdürleri ve vatandaþlar katýldý.