Davide Astori kimdir?
ABONE OL

Dünyaca ünlü futbolcu Davide Astori ölü bulundu!

 

 

Bir dönem Galatasaray'ýn da transfer listesinde bulunan Ýtalyan savunma oyuncusu Davide Astori otel odasýnda ölü bulundu! Ýlk belirlemelere göre Davide Astori'nin uykusunda hayatýný kaybetmesinin nedeninin ani kalp durmasý olduðu ifade ediliyor.

Fiorentina kaptaný Davide Astori, Fiorentina'nýn Udinese ile oynayacaðý maçtan önce takýmýn konaklandýðý otelde ölü bulundu.

Ýtalya ekiplerinden Fiorentina resmi twitter hesabýndan; Davide Astori'nin ölüm haberini böyle verdi...

Ýtalya basýný ise futbolcunun uykusunda öldüðü ve kalp krizi geçirmiþ olduðu ihtimali üzerinde duruyor. 31 yaþýndaki Davide Astori 14 kez milli takým formasý giydi ve Mancini'nin Galatasaray için istediði isimlerden biriydi. Fiorentina teknik direktörü Stefano Pioli'nin ilk tepkisi ise "Bu bir trajedi" þeklinde oldu.

 

Davide Astori kimdir?

Astori Bergamo'da 1987 yýlýnda doðdu ve burada futbola baþladý. Bu ilin takýmý olan Pontisola takýmýnda futbola baþlayan Astori, 2001 yýlýna kadar bu takýmda çeþitli kategorilerde forma giydi. 2001 yýlýnda ise ülkenin en büyük takýmlarýndan olan ve Paolo Maldini ve Alessandro Nesta gibi futbolcular yetiþtiren Milan ile 2001 yýlýnda sözleþme imzaladý. Astori Milan'ýn alt takýmlarýnda 5 sene geçirdi ve A takýma alýnmadan Serie C1 kulüpleri Pizzighettone ve Cremonese kulüplerine sýrasýyla 2006-07 ve 2007-08 sezonlarýnda kiralandý.

2008-09 sezonu öncesinde Astori, Serie A kulübü Cagliari ile Milan'ýn anlaþmasý sonucu bonservisinin yarýsýný alan Cagliari ile sözleþme imzaladý. Ýlk resmi maçýna ise Siena karþýsýnda 14 Eylül 2008 tarihinde maçýn ikinci yarýsýnda oyuna sonradan dahil olarak çýktý. 14 maçta yedek oturan Astori, 30 Kasým 2008 tarihinde ilk kez 11 baþladý ve takýmý rakibi Sampdoria'yý 1-0 maðlup etti. Astori ilk sezonunda 10 maça çýktý.