Denizli Atatürk Stadý zeminiyle kýskandýrýyor!
ABONE OL

20 yýllýk stat sorumlusu Fikret Özgür, (Demirören Haber Ajansý'na (DHA) yaptýðý açýklamada, ekip olarak sahalarýndaki zemin üzerinde titizlikle çalýþtýklarýný, bakýmlarýný ihmal etmediklerini belirterek, "Denizlispor'un zeminiyle iyi bir þekilde anýlmasý bizi mutlu ediyor" dedi.

Yeþil-siyahlýlarýn maçlarýna ev sahipliði yapan Atatürk Stadý'nýn zemini, kalitesiyle dikkat çekiyor. Ege ekibinin sahasý, çim kalitesiyle ön plana çýkýyor.

Soðuk iklime uygun dört mevsim çimin kullanýldýðý statta zeminin bakýmý yaklaþýk 20 yýldýr stat sorumlusu olan Fikret Özgür ve 4 kiþilik ekibi tarafýndan yapýlýyor. Yeþil-siyahlý takýmýn zemine gösterdiði ilgi, kýþ mevsiminde ve zorlu hava koþullarýnda dahi sahanýn bozulmamasý, futbolseverlerin takdirini topluyor. Denizlispor stat ekibi tarafýndan statta oynanan her karþýlaþma sonrasý, bozulmalarýn meydana geldiði noktalar üzerinde düzenleme çalýþmasý yapýlýyor. Eksik bölgelere ise çim takviyesi saðlanýyor.

Denizlispor Stadyum ve Tesislerden Sorumlu Asbaþkan Tuðrul Zor, yönetim olarak stadyuma ve saha zeminine çok önem verdiklerini söyledi. Statlarýndaki zeminin Süper Lig'in en kalitelilerinden biri olduðunu vurgulayan Tuðrul Zor, "Maçlarýmýzda gelen misafir takým oyuncularý stadýmýzdan övgüyle bahsediyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Sezon baþýnda, stadýmýzda 47 gün süren bir tadilat çalýþmasý yaptýk. Bu süreçte örnek bir çalýþmayla zeminimizi yeniledik" ifadelerini kullandý.

"ÇÝMLERE KENDÝ ÇOCUÐU GÝBÝ BAKIYOR"

Zeminin iyi olmasýnda birden fazla etkenin olduðunu ifade eden Tuðrul Zor, "Bunlardan en önemlisi zemin altyapýsýnýn saðlam olmasý. Biz zemini oluþtururken tüm katmanlardan örnekler aldýk. Topraðýn nasýl sýkýþtýrýlacaðýný, çimin nasýl serileceðini bu numunelere göre belirledik. Yaðmur kanallarýmýz çok iyi çalýþýyor. Biz zemin üzerinde periyodik olarak kök havalandýrmasý yapýyoruz. Dönemsel olarak da çim ekmeleri yapýyoruz. Kumlama çalýþmalarýný titizlikle yerine getiriyoruz. Stat sorumlumuz Fikret Özgür çimlere kendi çocuðu gibi bakýyor. Onun hakký ödenmez" diye konuþtu.

"ÝYÝ FUTBOL ÝÇÝN ÝYÝ BÝR ZEMÝN GEREKÝYOR"

Futbolseverlerin iyi bir futbol müsabakasý izlemesi için zeminin en önemli unsurlardan olduðunu dile getiren Zor, "Bazý statlardaki altyapýnýn yetersiz olmasýndan dolayý göllenme ve çamur çok fazla oluyor. Bu futbol oynanýrken büyük bir problem oluþturuyor. Ýyi bir altyapý ve drenaj sistemi ile bu þekilde bir saha elde etmek mümkün. Ýyi futbol için iyi bir zemin gerekiyor. Futbolcunun performansý, sakatlanmamasý buna baðlý. Bize birçok yerden telefonlar geliyor. Zemin kalitesini nasýl saðladýðýmýz soruluyor. Bakým ve altyapý iyi bir zemin için olmazsa olmaz" þeklinde konuþtu.

"EN ÝYÝ ZEMÝNÝ HAZIRLAMAYA GAYRET EDÝYORUZ"

Stat sorumlusu Fikret Özgür ise, ekip olarak stat zemini üzerinde titizlikle çalýþtýklarýný vurguladý. Özgür, "Çimin de bir insan gibi canlý olduðunu bilmek lazým. Onun da gerekli elementlere ihtiyacý var. Azot, fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyuyor. Bunlarý çok iyi analiz etmek gerekiyor. Zamanýnda ve mevsiminde yeteri kadar kullanmak lazým. Çimin yüzeysel bakýmýnýn yaný sýra altyapýsý da çok önemli. Aþýrý yaðmurda göllenme, sýcak havalarda yanma meydana geliyorsa, altyapýnýn yetersiz olduðunu gösterir. Stadýmýzýn zemini itinayla hazýrlandý. Üst yapýda periyodik olarak haftalýk ve aylýk bakýmlarýmýz var. Bunlarý eksiksiz yerine getiriyoruz. Ekibimizle birlikte en iyi zemini hazýrlamaya gayret ediyoruz. Denizlispor'un zeminiyle iyi bir þekilde anýlmasý bizi mutlu ediyor. Yýllardan beri zeminimizin övgü almasý, þevkimizi arttýrýyor. Yönetimimiz bu konuda bize gereken desteði her zaman saðlýyor" diye konuþtu.