Derbi þampiyonu belirleyebilir! Süper Lig'de kritik akþam
ABONE OL

Ezeli rakibinin 6 puan önünde zirvede yer alan Galatasaray, bugün saat 19.00'da Fenerbahçe'yi konuk edecek. Sarý kýrmýzýlýlar, Rams Park'taki mücadeleden 1 puan almasý halinde taraftarýyla þampiyonluðunu kutlayacak. Fenerbahçe galip gelirse, 2023-24 sezonunun en büyüðü son haftadaki maçlarla belirlenecek. Avantajlý olan Cim-Bom, bu kez Konya'dan 1 puan aldýðý anda mutlu sona ulaþacak. Ýki takýmýn bugünkü dev karþýlaþmasý öncesi istatistikler dengeli bir derbiyi iþaret ediyor. Fakat hem kendi evinde ezeli rakibini yenerek þampiyonluðunu ilan etmek isteyen Galatasaray, hem de kendini kanýtlamak isteyen sarý lacivertliler, beraberliðe razý olmayacak.

ASLAN 24 MAÇTIR KAYBETMÝYOR

Bu sezon Süper Lig'de oynadýðý son 24 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sarý-Kýrmýzýlýlar, bu seriyi bugün de sürdürmek istiyor. Ýki takýmýn 36 maçlýk istatistiklerine bakýldýðýnda rakamlar birbirlerine çok yakýn. Topla oynama oranýnda G.Saray, yüzde 59'la F.Bahçe'den (%56) bir adým önde. Gol ortalamasý ise (2.47-2.56) Kanarya lehine. Maç baþýna isabetli þut ortalamasý da çok yakýn (GS: 6.72-FB: 6.92). Cim-Bom, rakip ceza sahasýnda topla buluþma alanýnda 27.08'lik ortalama tuttururken, Kanarya 30.14 ile daha etkili bir performans gösterdi. Ýsabetli pas yüzdesi iki takýmýn da eþit (%84).

ÝLK MÜCADELE TATSIZ GEÇMÝÞTÝ

Ligin ilk yarýsýnda Kadýköy'de oynanan karþýlaþma, seyir zevki açýsýndan tatsýz geçmiþ ve mücadele 0-0'lýk beraberlikle sonuçlanmýþtý. Karþýlaþmanýn tek isabetli þutu Ziyech'in ayaðýndan gelmiþti. Rakamlara bakýldýðýnda beraberlik sonucunun aðýr bastýðý bu müsabakada þans faktörü etkin bir rol oynayabilir. Bireysel performanslar da mücadelenin neticesine direkt olarak etki edebilir. Kýrmýzý kart olasýlýðý da ayný þekilde karþýlaþmadan bir kazanan çýkmasýný saðlayabilir. Ýki takým arasýnda oynanan son 10 derbide F.Bahçe 35 sarý kart, 5 kez de kýrmýzý kart gördü. Cim-Bom ise 41 sarý ve 1 kez de kýrmýzý kartla cezalandýrýldý. Maçýn hakemi Arda Kardeþler.