Diego Simeone derbi öncesi konuþtu
ABONE OL

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone, Real Madrid ile oynayacaklarý derbi öncesinde takýmýnýn son durumu hakkýnda deðerlendirmelerde bulundu. Arjantinli teknik adam, derbinin atmosferi, takýmýnýn fiziksel ve zihinsel durumu ile ilgili önemli açýklamalar yaptý.

YORGUNLUK VE MOTÝVASYON

Simeone, takýmýn yorgunluk düzeyi ve motivasyonuna iliþkin yaptýðý açýklamada, "Her þey zihinde baþlýyor, bu çok net. Fiziksel yorgunluk bir noktada etkili olabilir ama motivasyon hayatýn her alanýnda önemli bir silahtýr" diyerek, zihinsel dayanýklýlýðýn önemine vurgu yaptý.

MAÇ ÖNCESÝ TARTIÞMALAR

Teknik adam, derbi öncesi çýkan tartýþmalar ve yapýlan yorumlarla ilgilenmediðini belirtti. "Maç hazýrlýklarýnýn dýþýndaki konulara uzak kalýyorum, söylenenlerle ilgilenmiyorum. Derbi atmosferini anlatmak için sahadaki kaliteli oyunculara vurgu yapýlmasýný anlýyorum, ama futbolcular ve teknik direktörler olarak sadece bizi ilgilendiren þey iþimize odaklanmak" dedi.

DERBÝ ÖNCESÝ HEYECAN

Simeone, önemli maçlar öncesinde her zaman gergin olduðunu ve bunun da maçlarýn doðasý gereði olduðunu söyledi. "Her zaman heyecanlýyým, gerginim, hevesliyim, mutluyum, duygusalým... Maçlarýn bende uyandýrdýðý tüm bu duygularla doluyum. Atletico Madrid'e geldiðim ilk maç olan Malaga karþýlaþmasýndan beri bu duygular hiç deðiþmedi" diye ekledi.

MAÇIN ÖNEMÝ

Simeone, her maçýn kendisi için yüksek bir öneme sahip olduðunu ifade etti. "Her maç on üzerinden ondur, hiçbir maçta yedi yoktur" diyerek, tüm maçlara ayný ciddiyetle yaklaþtýðýný belirtti.

'ÇOK ÞEY DEÐÝÞTÝ'

Real Madrid ile oynadýklarý derbilerde Atletico Madrid'in gösterdiði ilerlemeden de bahseden Simeone, "Göreve geldiðimden bu yana çok þey deðiþti, kulüp ve takým olarak büyüdük. Bu büyümenin gerektirdiði sorumluluklarý kabul etmek zorundayýz ve þu anda bulunduðumuz konum da bunun bir göstergesi" dedi.

ATLETÝCO'NUN OFANS GÜCÜ

Atletico Madrid'in hücum yönünü geliþtirme çalýþmalarýna dair Simeone, "Ýki günde yaptýklarýmýzý tamamen deðiþtirmek zor, oyuncularýmýzý tanýdýðýmýz için dengeyi bulmaya çalýþýyoruz. Bazen doðru yapýyoruz, bazen ise deðil. Ancak daha fazla zamana ihtiyacýmýz olduðu kesin" dedi.

DERBÝ PLANI

Geçen sezon Real Madrid'e karþý aldýklarý galibiyetlere deðinen Simeone, bu sezon için Real Madrid'in eksik oyuncularýný ve Atletico'nun stratejilerini þu þekilde deðerlendirdi: "Rakip, Kroos gibi her teknik direktörün hayran olduðu ve her takýmýn ihtiyaç duyacaðý kadar önemli bir oyuncuyu kaybetti. Onlarýn, hücum gücünü daha iyi kullanabilmek için orta sahada o sakinliði saðlayacak oyuncuyu aradýklarýný düþünüyorum. Biz ise yeni oyuncular getirdik, ama Modric veya Arda Güler oynasa da onlarýn oyun tarzý pek deðiþmeyecek."

MAÇ HAZIRLIKLARI

Maç öncesi hazýrlýk süresinin kýsýtlý olmasýna dair sorulan soruya Simeone, "Zamana takýlmýyorum, olaný kabul ediyoruz. Bilbao'ya karþý yarý final oynarken onlar beþ gün dinlenmiþti, biz ise iki günde sahaya çýkmýþtýk. Ancak kimse bunu hatýrlamadý ya da önemsemedi. Çok iyi çalýþan insanlar var ve onlarýn çalýþmalarýna saygý duymak gerekiyor" þeklinde cevap verdi.

REAL'ÝN KADRO TERCÝHLERÝ

Son olarak Simeone, Real Madrid'in kadro tercihlerine deðinirken, "Antrenörün Bellingham'ý ya forvet arkasý ya da sol içte kullanarak baþlama ihtimalini düþünüyorum. Modric veya Arda Güler orta sahada yer alsa da bu durum pek bir þey deðiþtirmeyecek, Rodrygo'nun varlýðý da oyun planýný fazla deðiþtirmeyecektir" dedi.