Dünya Kupasý için ikinci yol! Milliler Uluslar Ligi'nde hedef yükseltti
ABONE OL

Ýzlanda'yý 4-2 maðlup ederek Uluslar B Ligi 4. Grup'taki namaðlup liderliðini sürdüren Milli Takýmýmýz, bu galibiyetle grup ikinciliðini garantiledi. Millilerimiz, grubu ikinci bitirmesi halinde A Ligi'ne yükselmek için play-off oynama hakký elde edecek ve Dünya Kupasý elemelerinde dörtlü grupta yer alacak.

16 Kasým'da evimizde oynayacaðýmýz maçta Galler'i yenmemiz halinde ise liderliðimiz kesinleþiyor. Bu durumda A Ligi'ne doðrudan katýlýyoruz ve en iyi dört birinciden biri olmamýz halinde Dünya Kupasý Uluslar Ligi play-off'u oynamaya hak kazanýyoruz.

EN ÝYÝ 4 BÝRÝNCÝ PLAY-OFF'A...

Uluslar Ligi'nin A, B ve C liglerindeki gruplarýný liderlikle tamamlayan en iyi dörder takým, kendi aralarýnda oynayacaklarý play-off turu ile Dünya Kupasý'na katýlým þansý elde edecek.

Yani bu takýmlar; Dünya Kupasý Elemeleri'nde aldýklarý sonuçlar ne olursa olsun, Uluslar Ligi'nden elde edecekleri ekstra hakký deðerlendirmeleri halinde 2026'da ABD, Meksika ve Kanada'nýn ortak ev sahipliðinde düzenlenecek Dünya Kupasý'na doðrudan katýlým hakký elde edecek. Millilerimiz, mevcut puan tablosunda B Ligi 2. Grup'ta 12 puaný bulunan Yunanistan'ýn ardýnda 10 puanla en iyi ikinci birinci konumunda...

ELEMELERDE ÝKÝNCÝ TORBADAYIZ

Öte yandan yapay zeka destekli veri merkezi Fmeetsdata, dün 2026 Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri'nin muhtemel torbalarýný yayýnladý. Bu veride Ay-Yýldýzlýlarýmýzýn, yüzde 100 ihtimalle Avrupa sýralamasýnda 17. olduðu bilgisi yer aldý. Buna göre Millilerimiz, Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri'nde 2. torbadan yer alacak.

3 TAKIM ULUSLAR LÝGÝ'NDEN KATILIYOR

Uluslar Ligi, takýmlara Avrupa Þampiyonasý'na katýlma þansý da veriyor. Gruplarýný birinci bitiren takýmlar, elemelerden katýlým hakký elde edememiþse playoff'tan finallere gitme fýrsatý yakalýyor. A, B, C Ligleri'nin liderleri bu sistemle 2028'e katýlabilecek.

SÝSTEM BÖYLE ÇALIÞIYOR

Uluslar Ligi'nde A, B ve C gruplarýnýn liderleri; eðer elemelerde hak elde etmedilerse otomatik olarak bir sonraki Avrupa Þampiyonasý fi nallerinin Play-Off etabýna katýlýyor.

EURO 2024 ile ilk kez Avrupa Þampiyonasý'na katýlan Gürcistan, Uluslar Ligi sayesinde bu hedefi ne ulaþtý.

EURO 2024 elemelerinde Ýtalya ile ayný puanda olmasýna raðmen averajla fi nalleri kaçýran Ukrayna da Uluslar Ligi'nden vizeyi kapmýþtý.

Eleme grubunu aþamayan Polonya da EURO 2024 play-off'larýna Uluslar Ligi'ndeki sýralamasý sayesinde bilet almýþtý.

Ýngiltere&Ýrlanda'da düzenlenecek 2028 için katýlýmda Uluslar Ligi'nin payý henüz net deðil ancak þimdiye kadar süreç, yukarýdaki gibi iþledi.