2022 FIFA Dünya Kupasýnda gruptan çýkan takýmlar: Dünya Kupasýnda elenen takýmlar hangileri?
ABONE OL

2022 FIFA Dünya Kupasý maçlarýnda elenen takýmlar futbolseverler tarafýndan yakýndan takip ediliyor. Katar'ýn ev sahipliðinde süren 2022 FIFA Dünya Kupasý'nda grup karþýlaþmalarýnda þu ana kadar 8 takým son 16'ya çýkmaya hak kazandý. Eleme maçlarý sonrasý son 16'ya kalan takýmlarýn maçlarý, Aralýk ayýnýn 3-4-5-6 tarihlerinde oynanacak. Peki Dünya Kupasýnda elenen takýmlar hangileri? Ýþte 2022 FIFA Dünya Kupasýnda gruptan çýkan takýmlar

DÜNYA KUPASINDA ELENEN TAKIMLAR HANGÝLERÝ?

A Grubu ikinci maçýnda Hollanda ile karþýlaþan Ekvador sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrýldý. Bu sonuçlarýn ardýndan Katar, Dünya Kupasý tarihinde sadece iki maçýn ardýndan elenen ilk ev sahibi oldu.

FIFA Dünya Sýralamasý'nda 1817 puanla 2. sýrada yer alan ve son dünya üçüncüsü Belçika, Dünya Kupasý'na veda etti.

F Grubu'nda Fas, Hýrvatistan ve Kanada ile mücadele eden Belçika, Kanada ile birlikte Dünya Kupasý'na veda etti. Grubu 7 puanda bitiren Fas lider olarak son 16'ya kalýrken 5 puandaki Hýrvatistan da gruptan çýkmayý baþaran ikinci takým oldu.

Son hafta mücadelesinde Hýrvatistan'la golsüz berabere kalan Belçika, FIFA Dünya Sýralamasý'nda 1817 puanda ikinci sýrada yer alýyor. Dünya Sýralamasý'nda liderlik koltuðu ise 1841 puanla Brezilya'ya ait.

Dünya Kupasý'nda E grubunun son maçýnda Almanya ve Kosta Rika kozlarýný paylaþtý. Müsabakadan 4-2'lik skorla ayrýlan Almanya'ya galibiyet yetmedi ve Kosta Rika ile birlikte Dünya Kupasý'na veda etti.

2022 Dünya Kupasýnda elenen takýmlar, Katar, Ekvador, Ýran, Galler, Meksika, Suudi Arabistan Tunus, Danimarka, Belçika, Kanada, Almanya ve Kosta Rika oldu.

2022 DÜNYA KUPASI'NDA SON 16'YA YÜKSELEN TAKIMLAR

Katar'ýn ev sahipliðinde süren 2022 FIFA Dünya Kupasý'nda grup karþýlaþmalarýnda þu ana kadar 8 takým son 16'ya çýkmaya hak kazandý.

Fransa

Brezilya

Portekiz

Hollanda

Senegal

Ýngiltere

ABD

Japonya

Avustralya

Arjantin

SON 16 TURUNDA EÞLEÞEN TAKIMLAR

2022 Dünya Kupasý son 16 turunda ilk eþleþmeler belli oldu. A Grubu'nun lideri Hollanda, B Grubu'nun ikincisi ABD ile, B Grubu'nun lideri Ýngiltere ise A Grubu'nun ikincisi Senegal'le eþleþti.

Ýþte karþý karþýya gelecek olan takýmlar:

Ýngiltere - Senegal

Hollanda - ABD

Arjantin - Avustralya

Polonya - Fransa

DÜNYA KUPASI NE ZAMAN BÝTECEK?

2022 FIFA Dünya Kupasý maçlarý 18.12.2022 tarihinde, TSÝ 18.00'de, Lusail þehrinde oynanacak olan final maçý ile sona erecek.

Bugün hangi maçlar var? 1 Aralýk 2022 FIFA Dünya Kupasý maç programý

  • fifa
  • 2022 dünya kupasý
  • elenen takýmlar
  • eþleþme
  • Dünya Kupasýnda elenen takýmlar
  • gruptan çýkan takýmlar