Edin Dzeko'dan Jose Mourinho itirafý! ''Ayrýlmamý istememiþti''
ABONE OL

Fenerbahçe'nin Boþnak golcüsü Edin Dzeko, Ýtalya'nýn önde gele gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a bir röportaj verdi. Yýldýz futbolcu, teknik direktörü Jose Mourinho hakkýnda da konuþtu. Ýþte o açýklamalar...

"OLIMPICO BENÝM STADYUMUMDU"

Bir Roma-Inter maçý seç

"Inter'e transfer olduktan sonraki ilk maç, 3-0'lýk bir galibiyet. Ben de gol atmýþtým. Ama hayýr, bunun için deðil. Dýþarýdan belki belli olmuyordu ama içimde bir ateþ vardý, her iki takýmýn taraftarlarýný da yanýmda hissedebiliyordum. Kendi stadyumuma dönmüþtüm, Olimpico benim stadyumumdu: daha önce hiç hissetmediðim çok güçlü bir duyguydu."

"SERIE A'YA DAHA FAZLA DÝKKAT ETSEYDÝK..."

Inter ile Scudetto'ya ve Þampiyonlar Ligi'ne çok yaklaþtýnýz. Roma ile ise herhangi bir kupa kaldýrmayý baþaramadýnýz. Kazanmak ve kazanamamak arasýndaki farký açýklayabilir misiniz?"

"Roma'da kazanmak Inter'de kazanmakdan çok daha zor. Inter'le lig þampiyonluðu kaçýrmamýz, Ýstanbul'daki finalden sonra inanç eksikliðine baðlý olabilir. O yýl iki kulvara da tutunmaya çalýþtýk. Liverpool maçý enerjimizin çoðunu aldý. Lige daha çok dikkat verseydik her þey farklý olabilirdi. Ben de þampiyonluðu kutlardým."

"SALAH'LA ARAMIZDA HARÝKA BÝR HÝS VARDI"

Dzeko-Salah ikilisi mi yoksa Lautaro-Thuram mý?

"Daha güçlü olduðumuzu söyleyemem. Salah'la aramýzda harika bir his ve uyum vardý. Benim özelliklerim de onun daha sonra gösterdiði seviyelere ulaþmasýna yardýmcý olmuþtur. Thuram ise Ýtalya'nýn en iyisi. Beni çok þaþýrttý."

"DOVBYK ÝÇÝN MUTLUYUM"

Dovbyk hakkýnda ne düþünüyorsunuz?

"Serie A'nýn ne kadar karmaþýk olduðunu herkes gibi ben de biliyorum. Geçen yýl Ýspanya'da gol kralý oldu, baþlangýçta biraz zorlandý ama o da benim yaptýðýmý yaptý, pes etmedi ve þimdi onun için her þey daha kolay. Onun adýna mutluyum."

"VAZGEÇEBÝLÝRDÝM"

Ýlk yýl Roma'daki eleþtiriler sizi ne kadar incitti?

"Hiç durup düþünmedim ve pes etmedim. Vazgeçebilirdim, ayrýlabilirdim ama bu kolay olaný yapmak olurdu. Benim yerimde baþkalarý olsa bunu yapabilirdi. Ben insanlara gerçek Edin'i göstermek istedim. Kendi kendime 'Burada kalýyorum. Ýtalya'daki serüvenimi bu þekilde bitirmek istemiyorum. Gördüklerinden daha iyiyim.' dedim ve ertesi yýl gol kralý oldum."

"F.BAHÇE'DE OLDUÐU ÝÇÝN GURULUYUM"

Mourinho ile çalýþmak nasýl bir duygu?

"Aslýnda onunla Inter'e gitmeden önce Roma'da bir ay kadar çalýþmýþtým. Ayrýlmamý istememiþti ve bana da bunu hissettirmiþti. O zaman ikimizin de elinde olmayan þeyler olmuþtu. Jose inanýlmaz karizmasý olan bir adam ve harika bir hoca. Rakip olarak bile o konuþtuðunda onu dinlemek için oraya giderdim. Onun sözlerinin büyük bir deðeri var. Fenerbahçe'de olduðu için çok mutlu ve gururluyum."

"GÖNDERÝLMESÝNE ÞAÞIRDIM"

Roma'da De Rossi'ye ne olduðu hakkýnda bir fikriniz var mý?

"Eh Daniele... Onun hakkýnda konuþmak kolay ama þu anda hayýr, zor. O benim için her þeyden önce bir arkadaþ. Gönderilmesine çok þaþýrdým, týpký Mourinho'nun ayrýlýþýnda olduðu gibi. De Rossi benim antrenörüm deðildi ama Roma'daki eski yoldaþlarýmla konuþtum, olumlu olmayan þeyler duydum ama daha da fazlasý, bana harika bir antrenörden bahsettiler. Ve sadece iki ay görevde kaldýktan sonra bunlarý söylüyorsanýz, demek ki bir þeyler var. Yakýnda iþinin baþýna dönecektir."

"AKLIMIZDA ÝTALYA VAR"

Futbolu býraktýktan sonra nerede yaþayacaksýn?

"Eþimle aklýmýzda Ýtalya var. Roma veya Milano, henüz karar vermedik."