Emre Belözoðlu: Bu iþ zor olacak gibi görünüyor
ABONE OL

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasýnda MKE Ankaragücü, sahasýnda aðýrladýðý Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldý. Maçýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda karþýlaþmayý deðerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoðlu, "Tabii her þeyden önce üzgünüm. Ýlk yarýdaki oyun ve ikinci yarýdaki oyunla 10 kiþi kalmýþ rakibe karþý bu kadar panik yapan bir oyun. Açýkçasý kendi takýmlarým arasýnda düþündüðümde ilk defa böylesine bir senaryo ile karþý karþýya kaldýðým bir maç oldu. Ýkinci yarýdaki performanstan dolayý çok üzgün olduðumu söylemek istiyorum. Oyuna hamleler yaptýk. Hiçbir karþýlýðý olmadý. Ýlk yarýdaki oyunun karþýlýðý belki 2-0'a getirebilirdik. Orada belki maç kopabilirdi. Alanyaspor iyi bir takým, organizasyonu yüksek. Kazanarak buraya geldiler. Bizim de durumumuzda birazcýk herhalde zor gitmek var, zor olmasý var. Bu iþin olacaðýný düþünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor. Oyuncu arkadaþlarýma yine teþekkür ediyorum. Ellerinden gelen, kendi kalitelerince her þeyi yapmaya çalýþýyorlar. Ama ikinci yarýdaki oyunu kabul etmek mümkün deðil. Bundan dolayý üzgünüm" diye konuþtu.

"Beþiktaþ'a karþý oynadýðýmýz iki maçta da takýmýmýn oyun anlamýnda çok iyi iþler yaptýðýný düþünüyorum"

Alanyaspor müsabakasýnýn ardýndan aldýklarý skor için üzgün olduklarýný ve Ziraat Türkiye Kupasý'nda hedefleri için çalýþmalarýna devam edeceklerini dile getiren Belözoðlu, "Bu skor moralimizi bozdu, gerçekçi olmak lazým. Soyunma odasýnda da o havayý hissettim, oyuncularým üzgün. Ben Ankaragücü'ne geldiðimden beri gerçekten çok mesai harcýyorum bir þeyler yapmak için. Oyuncular özelinde deðerlendirmeler yapýyoruz. Oyuncularla birebir tesislerde ve dýþarýda hep bir þey yapmaya çalýþýyorum. Bu kupa hedefini de devam ettirmek adýna önümüzde üç günümüz var. Ben Beþiktaþ'a karþý oynadýðýmýz iki maçta da takýmýmýn oyun anlamýnda çok iyi iþler yaptýðýný düþünüyorum. Bunu uygulamada yine tereddüt etmeyeceðiz, ama skorlar gelmiyor. Bu da benim oyuncularýmýn da pes edeceði anlamýna da gelmiyor. Biz sonuna kadar orada bu taraftara yakýþýr bir þekilde oyuncularýn enerjisinin bir an önce yukarýya çekerek Ýnönü'de bir meydan okumaya gitmek istiyoruz. Kolay bir maç yok. Ýki takým için de kolay maç olmayacak. Belki bu sene bu yaþadýðýmýz talihsizliklerin hepsini örtbas edecek bir maç oynarýz ve bu sefer de bizden yana olur bazý þeyler. Öyle ümit ederek Ýstanbul'a gitmek istiyorum" dedi.

"Hiçbir topluma dünyanýn hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez"

Müsabakadan önce Ankaragücü tribünlerinden sarkýtýlan Filistin koreografisi hakkýnda, Gazze'de iþlenen insanlýk suçunun artýk dayanýlacak noktasýnýn kalmadýðýný vurgulayan Belözoðlu, "Ýslam aleminin bu daðýnýklýðý, Müslüman aleminin bu daðýnýklýðýnýn çok büyük bir fotoðrafý. Bu orada olanlara hiçbir cevap veremeyen hiçbir aksiyon alamayan bir Ýslam alemi var. Bence biz kendimize bakmalýyýz. Oradaki insanlarýn çektiði acýlar, bize sadece bir iki damla gözyaþý olarak geliyor ama baktýðýnýzda Ýslam alemi kendi haline acýmalý, kendimize acýmalýyýz. Hiçbir topluma dünyanýn hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez ve bu kadar uzun süreli zulmedilemez ki dünyada milyarlarca Müslüman var ona raðmen bu yapýlýyor. Buna sadece ses çýkararak, lafla karþýlýk vererek ve 'Ýsrail sen teröristsin' diyerek olmaz. Olmadýðýný da görüyoruz" ifadelerini kullandý.