Emre Mor’un hayatı, Emre Mor kimdir?
ABONE OL

Emre Mor 1997 yılında Danimarka’da dünyaya geldi. 1.68 boyunda olan Emre Mor’un  babası Türk, annesi Makedon olan Emre 18 yaşına kadar Danimarka’da yaşadı. Babası aslen Uşaklıdır. Babası ile annesi bir arada olmayan Emre’nin velayeti babasının üstünedir.

 

Babasının hapishaneye girmesiyle barınma sorunu yaşayan Emre Mor, çocuk yaşta olduğu için yetimhaneye verilmiş. Yetimhanedeyken Danimarka’nın Nordsjaelland kulübüyle anlaşan Emre Mor hayatı, artık eskisi gibi olmaz. Aslında küçük yaşlardan itibaren futbolla ilgilenmez. Ancak yetimhanedeyken kendisine hem kadro hem de barınma yeri veren Nordsjaelland takımı onun için büyük bir fırsat olur.

Emre Mor’un babası bir trafik kazası nedeniyle hapse girer. Emre Mor’un babası Ersoy Mor Danimarka’da sigortasız araç kullandığı ve kazaya sebebiyet verdiği gerekçesi ile hapse girmiştir. Türkçesi bile olmayan Emre Mor’un milli takımda oynamasını isteyen Fatih Terim bu konuya ciddi olarak eğilmiştir. Emre Mor’un babası hapishanede olduğu için ve Emre Mor henüz yetişkin olmadığı için vatandaşlık süreci zor geçmiştir. Emre Mor’un babasından ıslak imza almak için hapishaneye gidilmiş ve 17 Mayıs 2016 yılında annesi ve menajeri ile birlikte Kopenhag Türk Büyükelçiliğinde Türk Vatandaşı olduğunu ispat eden nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’ten almıştır. Böylece Emre Mor Euro 2016'da Türk milli futbol takımında  oynama imkanı buldu.

 

EMRE MOR NEREDE OYNUYOR? EMRE MOR’UN FUTBOL HAYATI

 

Emre Mor futbol hayatına Danimarka süper lig ekiplerinden Nordsjaelland takımında başlamıştır. Nordsjaelland takımının teknik direktörü Emre Mor için “"Top onun ayağındayken neler yapabileceğini tahmin etmek çok zor. Pas vermesini beklerken bir anda yönünü değiştirip çalım atmayı deniyor ve bunu yaptığı anda onu yakalamanız neredeyse imkânsız oluyor." diye bahseder.

Emre Mor bir süre sakatlık yaşar.2013 yılında antrenmanda ayağı kırılan Emre Mor büyük bir korku yaşar. Futbol hayatı tehlikeye giren Emre Mor, sakatlığın ardından kendisine çok iyi bakarak ve iyileşmek adına gerekli tüm egzersizleri ciddiyetle yaparak sahalara geri döner.

Emre'nin alt yaş milli takımında hocalığını yapan Per Holm de 18 yaşındaki oyuncunun müthiş bir sıçrama yaptığını ifade ederek "Artık sıkı çalışmayı öğrendi. Kişilik olarak da gün geçtikçe olgunlaşıyor ve hırsını pozitif yönde kullanabiliyor" demiştir.

 

Danimarka Süper Ligi ekiplerinden FC Nordsjaelland ekibinde forma giyen Emre Mor Euro 2016 başlamadan önce Almanya’nın dev kulüplerinden Borussia Dortmund ile 53 milyon TL karşılığında 5 yıllığına transfer olmuştur. Birçok Türk ve Avrupa kulüplerinin peşinden koştuğu Emre Mor’un transferi Danimarka için rekor sayılabilecek bir rakamda olmuştur.

EMRE MOR'UN EURO 2016 FOTOĞRAFLARI

Danimarka’nın B.T, gazeresi , Nordsjaelland’in Emre Mor'u 90 milyon Danimarka kronu'na yakın bir rakama sattığını iddia etti. Bu iddialara göre daha önce İbrahimovic'in Malmö'den Ajax'a giderken aldığı 72 milyon Kron bonservis ücretinden fazla.  Uefa’nın Euro 2016 en yetenekli genç futbolcular arasında aday gösterilen Emre Mor’un Borussia Dortmund’a çok şey katacak. Avrupalı spor yorumcuları Borussia Dortmund transferi ile ilgili “ 3 yıla kalmaz Bayern Münih kadrosunda görürüz” yorumunu yaptılar.

EMRE MOR EURO 2016'DA

Emre Mor Fatih Terim'in desteğiyle vatandaşlık aldıktan sonra ilk resmi tecrübesini Euro 2016 Avrupa şampiyonasında yaşadı. ilk iki maçta son 20 dakikada oyuna giren Emre Mor'a büyük destek vardı. Taraftarlar ve futbol adamları Emre Mor'un yeteneği ve oyun isteğini görmüşler ve Emre Mor'un ilk onbirde yer almasını günlerce konuştular. Türkiye'nin son maçında ilk onbirde oynayan Emre Mor herkesi kendisine hayran bıraktı. İlk golün asistliğini yapan Emre Mor futbola damga vuracak yeteneği herkesi etkiledi.

EMRE MOR HANGİ TAKIMI TUTUYOR? EMRE MOR'UN EN SEVDİĞİ FUTBOLCU KİM?

 

Emre Mor'un amcası Özay Mor , genç yetenek ile ilgili konuştu:

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'un Galatasaray taraftarı ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu söyleyen Özay Mor, "Emre'nin idol olarak gördüğü futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Odasına girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gözükmezdi." ifadelerini kullandı.

EMRE MOR, BORUSSİA DORTMUND'DA 9 NUMARAYI GİYECEK

Borussia Dortmund'a transfer olan Milli futbolcumuz Emre Mor, yeni kulübünde 9 numaralı formayı giyecek.

 

Alman kulübünde 9 numaralı formayı son olarak 2013-2014 sezonunda Polonyalı golcü Lewandowski, 2014-2015 sezonunda Ciro Immobile ve 2015-2016 sezonunda Adnan Januzaj giymişti.