Emre Uzun: Örnek aldýðým isim Arda Güler
ABONE OL

19 Yaþ Altý Milli Takýmý formasý giyen Antalyaspor futbolcusu Emre Uzun, hedefinin Avrupa'da oynamak olduðunu söyledi.

TFF Riva Hasan Doðan Milli Takýmlar Kamp ve Eðitim Tesisleri'nde AA muhabirine açýklamalarda bulunan genç oyuncu, 2024 UEFA Avrupa 19 Yaþ Altý Þampiyonasý'ný deðerlendirdi.

Kuzey Ýrlanda'da 15-28 Temmuz'da düzenlenecek organizasyonda Fransa, Ýspanya ve Danimarka'yla gruptan çýkma mücadelesi vereceklerini söyleyen Emre, iyi bir hazýrlýk dönemi geçirdiklerini vurguladý.

Kuzey Ýrlanda'ya gruptan çýkmak için deðil kupayý kazanmak için gideceklerini dile getiren Emre Uzun, "Bir önceki turda rakiplerimiz zordu ama biz zor gruptan çýkmayý seviyoruz. Rakiplerimize baþarýlar diliyoruz ama biz gruptan çýkacaðýz. Ýnþallah kupayý alacaðýz." ifadelerini kullandý.

"ARDA'YI, KENAN'I ORALARDA (AVRUPA'DA) GÖRÜNCE GURURLANIYORUZ"

Milli takýmda birlikte forma giydiði takým arkadaþlarýndan Arda Güler'in Real Madrid'de, Kenan Yýldýz'ýn Juventus'ta oynamasýnýn gurur verici olduðunu söyleyen Emre Uzun, þöyle devam etti:

"Arda'yý ve Kenan'ý oralarda görünce gururlanýyoruz. Biz de oralara gitmek istiyoruz. Çok çalýþýyoruz bunun için. Hepimiz Avrupa'ya gidecek kalitedeyiz ve yavaþ yavaþ gideceðiz. Hedeflerimiz var. Kendi hedefim öncelikle A Milli Takým formasýný giymek, sonrasýnda Avrupa'nýn en iyi takýmlarýnda oynamak, orada baþarýlý olmak."

Örnek aldýðý futbolcunun milli takýmdan arkadaþý Arda Güler olduðunu da aktaran Emre Uzun, þunlarý söyledi:

"Benim örnek aldýðým isim Türkiye'den Arda Güler. Tüm takým olarak arkadaþýmýzý örnek alýyoruz, Hakan Çalhanoðlu'nu örnek alýyoruz. Hepimiz hepsinden bir þey öðrenmeye çalýþýyoruz. Arda Güler bizim yakýn arkadaþýmýz. Burada birlikte oynuyorduk ve onun gibi olmak istiyoruz. Yavaþ yavaþ biz de Avrupa'ya adým atacaðýz."

Emre Uzun, son olarak çeyrek finalde Hollanda ile karþýlaþacak A Milli Takým'a baþarýlar dileyerek "Ýnþallah kupayý bize getirirler." dedi.