Erencan Yardýmcý: A Milli Takým'a gitmek için elimden geleni yapýyorum
ABONE OL

Ümit Milli Takýmý'nýn golcüsü Erencan Yardýmcý, Ýhlas Haber Ajansý (ÝHA) muhabirine son oynadýklarý Letonya maçý, yeni takýmý Sturm Graz'daki günleri ve bu sezonki hedefleri hakkýnda açýklamalarda bulundu. 2025 UEFA Avrupa U21 Þampiyonasý grup elemelerindeki Letonya maçý için Yardýmcý, "Zor geçeceðini biliyorduk. Letonya ilk maçta da kapanmýþtý. Uyutup maçý berabere bitiyorlar. Gol pozisyonlarýna giremezsek biraz daha sýkýntý çekiyoruz. Golü erken bulmamýz iyi oldu, devamý da geldi. 2002-2003'lüler olarak son kampýmýz. Galip bitirmek istiyoruz. Son maç olan Norveç'e odaklanacaðýz" þeklinde konuþtu.

"Gökhan hocanýn topa sahip olma, geriden oyun kurmayla ilgili planý var"

Ümit Milli Futbol Takýmý'nýn yeni teknik direktörü Gökhan Gönül'ün gelmesiyle ne gibi deðiþiklikler olduðunun sorulmasý üzerine 22 yaþýndaki futbolcu, "Levent hocayla açýkçasý ön alan baskýsý ve geçiþ oyunu oynuyorduk. Gökhan hocanýn biraz daha topa sahip olma, geriden oyun kurmayla ilgili oyun planý var. Sistem deðiþikliði var. Kolay kolay alýþýlmayacak bir sistem deðiþikliði ama bir sonraki turnuva 1 yýl sonra. Bizden sonraki jenerasyonun buna ayak uyduracaðýný düþünüyorum. Avrupa Þampiyonasý'na 2000 yýlýndan beri U21 olarak gidemiyoruz. Ýnþallah bu hasret son bulur, bizden sonraki jenerasyon Avrupa Þampiyonasý'na gider" diye konuþtu.

"A Milli Takým'a gitmek için elimden geleni yapýyorum"

A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nýn forvetsiz bir sistem kullanmasýnýn ve kendisinin de A Milli Takým'a aday oyunculardan biri olmasýnýn hatýrlatýlmasý üzerine Erencan Yardýmcý, "A Milli Takým'daki hocamýz forvetsiz oyun sistemini kullanýyor. Benim mevkim santrfor olduðu için ben de santrfor dýþýnda bir yerde oynayamýyorum. A Milli Takým'da da çok iyi santrforlar var. Fýrsat gelirse emin onlar da çok baþarýlý olacaklardýr. Oraya gitmek için ben de elimden geleni yapýyorum. Ýnþallah da giderim" ifadelerini kullandý.

"Öðretmenim var, Ýngilizce öðrenmeye çalýþýyorum"

Bu sezon kiralýk transfer olduðu Avusturya ekibi Sturm Graz'daki günlerinin nasýl geçtiðiyle ilgili soruya Yardýmcý þöyle cevap verdi:

"Graz þehrini çok fazla deneyimleyecek fýrsatým olmadý. Genelde sabah-akþam çift antrenman oluyor. Antrenmanlardan sonra evde dinleniyorum. Ýngilizce öðretmenim var, Ýngilizce öðrenmeye çalýþýyorum. Dili çözüp, ülkeye adapte olup bir an önce performans vermek istiyorum. Ülke deðiþikliðine adapte olmam gerekiyor. Farklý bir futbol oynanýyor. Farklý bir sistem, kültür var. Ýlk etap da zor olacaktýr ama çabuk alýþacaðýmý düþünüyorum. Ýnþallah da öyle olur."

"Atalanta, Dortmund, Leipzig gibi büyük takýmlara karþý oynamak istiyorum"

Bu sezonki kiþisel hedefinin takýmda daha fazla süre bulmak olduðunu aktaran 22 yaþýndaki golcü futbolcu, "Þampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz. Atalanta, Dortmund, Leipzig gibi büyük takýmlara karþý oynamak istiyorum. Daha uzun süreler bulmak istiyorum. Bir gol hedefim yok, elimden geldiðince oynayýp, skora katký yapmak istiyorum. Ýnþallah da böyle olur. Þampiyonlar Ligi, Avrupa'nýn en büyük platformlarýndan biri. Daha önce Galatasaray'da 3 dakika oynamýþtým. En iyi stoperlere, en iyi orta saha oyuncularýna karþý oynamak farklý bir deneyim. Bu deneyimi de tattýðým için çok mutluyum, gurur verici bir duygu" diyerek sözlerini tamamladý.